Népesség: elfogy, kihal a magyar

Ha az MSZP kormányoz, egészen biztosan.

Vannak az örök ellenzéki toposzok - milliónyi persze -, de az egyik kedvencük a lélegeztetőgép után az volt, hogy:

Évente egy gödöllőnyi város lélekszámával csökken a magyar lakosság.

Mintha tényleg fájna nekik!

Oké, hát a helyzet valóban nem a legjobb, a számok (most) nem hazudnak. De az MSZP-SZDSZ örök ördöge mindig a részletekben rejlik, és minél mélyebbre ásunk az adatokban, annál inkább körvonalazódik a vádirat.

Mert az MSZP-SZDSZ 4+8 éve a Halál uralkodása volt.

Miért mondjuk ezt? Nyúljunk ismét a KSH adataihoz, vegyünk elő pár fontosabb demográfiai mutatót! Ezek először az abszolút számok:

És akkor nem beszéltünk az 1990 előtti, az elődök kezéhez tapadó még brutálisabb adatokról:

ami a 60-as 70-es években rendre évi 150-200 ezer volt: 14 éven át több magzatot vetettek el, mint amennyit hagytak megszületni.

Sokak szerint ez volt Magyarország aranykora (erről még írunk bővebben).

Ha most az ellenzéknek a gödöllőnyi fáj, akkor a debrecennyi-miskolcnyi elvetett magzat nem fájt? Pedig be kell látni, hogy a 2019-es 26 ezer is még mindig rengeteg: ez sajnos minden harmadik várandósság.

A folyamatosan csökkenő trenden belül is figyelemreméltó a 2007-2008-as megtorpanás, majd átmeneti növekedés - még a válság berobbanása előtt - tehát még arra se foghatják. Biztos megváltoztak, meg ezek már a modern, nyugatos szocialisták... de szerintem csak simán ugyanazok.

Ezek az abszolút számok. És arányosan hogy állunk?

Ezt elég nehéz ellenzéki fejjel is kimagyarázni: 

Több MSZP-SZDSZ, több abortusz.

És nem is titkolják: a szocialisták, liberálisok erre vágynak. Joguk van hozzá, harcolnak érte. És nem is félnek élni ezzel a jogukkal. De leginkább törvényszerűen teremtenek olyan kilátástalan életkörülményeket, hogy még az se akarjon szülni, aki amúgy tudott és szeretett volna.

kapcsolódó

És mi történik a születés után? Állítólag ugyanis Viktorék az egészségügyet is tönkretették. Rendben, de akkor a szuperdiplomás, értelmiségi SZDSZ mit művelt az egészségügyi tárcával? Lássuk alul:

Mondhatják persze: igen-igen, de a szocialista kormányok alatt is azért többnyire csökkentek a számok, de MÉG MINDIG milyen sok, és ha mégsem, hát Orbán ELLENÉRE javul a trend - és hogy nem tehető felelőssé közvetlenül az akkori kormányzat mindezért (ja jó, akkor a Fidesz se lehet hibás).

Akkor 2010 előtt Medgyessy, Gyurcsány és Horváth Ágnes ELLENÉRE volt kb. a duplája a mostaninak? Vagy csak 2018-ra érett be az SZDSZ munkája?

A halálgyáros MSZP-SZDSZ számai ismét az arcunkba üvöltenek.

Tudjuk: még mindig nem elég jó! Oké, de akkor a szocioliberális kormányzat alatt az mi volt? Legalább volt alkotmány, ugye?

Rövid, tények tekintetében annál kegyetlenebb és következetesebb összeállításunkat zárjuk valami valóban biztatóval:

Magyarország termékenységi arányszáma (a szülőképes korú nőkre jutó gyerekszülések átlagos értéke) is látványosan nőtt. Orbán ellenére persze, és még mindig nagyon alacsony, és ami van, azzal is csak a medencéjüket fűtik a gazdagok.

Nos, valóban van még hova javulnunk és egészen biztosan szükségesek lesznek további intézkedések, ámde most komolyan:

Mit művelt és mit művelne a szocialista-liberális kormányzat ismét az országgal?

Nem akarom tudni, bár hogy mindent fizetőssé tennének, az garantált. Mert ha még nem is érkeztünk meg, a trend - akárhonnan is nézzük - egyértelműen a Fideszt és politikáját igazolja. Egy 60 éves demográfiai spirált visszafordítani szinte lehetetlen küldetésnek tűnik, most mégis megpróbáljuk.

  • A Fidesz-KDNP az élet pártja,
  • Az MSZP-SZDSZ és klónjai pedig a halál pártjai.

Ahogy az értelmiség szokta mondani, a tények makacs dolgok. ​