Hamis oltási igazolást vett magának a koronavíruson gazdagodó gyógyszergyáros

Kiterjedt oltásmaffia-hálózatra bukkantak Spanyolországban, ismert emberek buktak le.

Óriási botrány robbant ki néhány hete Spanyolországban, amikor kiderült, hogy több mint kétezer ember vásárolt hamis oltási könyveket röpke fél év alatt. A valós szám persze ennél sokkal magasabb lehet, de ami ennél is érdekesebb, az azoknak a névsora, akiket rajtakaptak az illegális üzelmen.

Spanyolországban elég szigorú járványügyi intézkedéseket vezettek be a koronavírus miatt, ott is volt karantén meg harmadik oltáshoz kötött utazgatás, szóval minden, amit megkövetelt a hírhedt kínai fiókszervezet, a WHO.

Forrás: AFP

Ha visszagondolunk a járvány elejére, az oltakozás is úgy indult, mint az ukrán háború. A párhuzam abban fedezhető fel, hogy amíg februárban biztos volt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút, addig az oltásról először azt ígérték, hogy ha megkapjuk, nem leszünk majd betegek.

Aztán ha továbbmegyünk a történtek felelevenítésén, akkor tavaszra már az volt a hír, hogy Ukrajna nem áll rosszul, az oroszok meg igen, az oltásnál pedig időbeli síkon ekkor jött a „ja, hát inkább legyen egy booster”.

Ez sem volt elég, nyár elejére Ukrajna ismét megnyerte a háborút, pont úgy, ahogy a harmadik oltás végleg „megszüntette” a bajainkat. Aztán mostanra ott tartunk, hogy pontosan úgy áll meccsben Ukrajna Oroszországgal szemben, ahogy a fűt-fát ígérő dr. Fauci a COVID-dal (épp beteg, pedig az összes oltást megkapta, és ő volt az, aki megígérte, hogy a szuri után el sem kaphatjuk a fertőzést).

Csak azért hoztam ezt a példát, hogy értsük, hogyan működik az európai (és amerikai) ember felé az új és ismeretlen eseményeket átszövő és narráló propaganda, legyen szó járványról vagy háborúról. Érthető, hogy sokan nem bíznak aztán senkiben, így meg is érkezünk az Ibériai-félszigetre.

A történet egy, az elhárításnál dolgozó ügynökkel kezdődik, akinek az volt a feladata, hogy beépüljön a terroristák online beszélgetéseibe. A művelet során beszivárgott olyan Telegram-csoportokba, ahol iszlamistákat, azok közül is a potenciális gyilkosokat vélték megtalálni. Mivel az érintettek nem oltatták be magukat, de utazniuk viszont a szigorú lezárások ellenére is muszáj volt, így hamis „kutyakönyvet” kellett valahonnan szerezniük. A terroristák után nyomozva így bukkantak rá a hamis oltásigazolvánnyal kereskedő hálózatra.

Amikor aztán felgöngyölítették, kiderült, hogy rendkívül kiterjedt a maffia, és még a spanyol gyógyszeripar egyik feje, Jose Maria Fernandez de Sousa Faro, a Pharmamar elnöke is beszerzett egy hamis igazolványt, biztos, ami biztos.

Forrás: Facebook

Ez a cég egyébként Spanyolországban nagy múltú, híres vállalat, amely a koronavírus elleni szerek kidolgozásában is élen járt, név szerint a Plitidepsinnel. Annyira jól ment a biznisz, hogy 2021-ben a bevételük meghaladta a 98 millió eurót, 2022 első negyedévében pedig a 22 milliót.

Így aztán a vállalatvezérnek volt miből megvennie az 1000 és 2000 euró közötti „útleveleket”. Nem volt olcsó, de hát muszáj volt megfizetni azt a pár embert, aki a „hiteles” adminisztrációt vezette a kórházakban, szállította a papírt, és így tovább.

Az „oltásmaffia” jól jövedelmező biznisz volt. Nem állítok nagy valótlanságot, ha feltételezem, hogy minden országban volt, van és lesz is ilyen csoport, akiktől jó pénzért beszerezhető a hamis „kutyakönyv”.

Ki a hibás? A sajtó, aki pestist csinált a „náthából”, a WHO, aminek az elnöke Kínához szorosabban kötődik, mint az amerikai külügyminiszter? Ráadásul, ha belegondolunk, hogy mennyire volt hiteles a vakcinahiszti, amikor még egy gyógyszergyár elnöke is hamisít… Ilyenkor azért örülök, hogy „csak” két kínait vettem fel.