Nem lett igaza a károgóknak, akik az április 24-i terasznyitás után a legrosszabbat vizionálták

Mint ismeretes, a 3.5 milliomodik oltás beadása után az Operatív Törzs és a kormány döntésének értelmében eleinte a teraszok, majd a 4 milliomodik beoltott után a vendéglátóhelyek belső terei is kinyithattak.

Forrás: MTI/ Róka László

Azt megszokhattuk már, hogy az ellenzék mindent és annak az ellenkezőjét is kritizálja, gondoljunk csak arra, hogy amikor a kormány zárt, ők nyitást, amikor pedig a kormány enyhített, ők szigorítást követeltek. Pontosan így tettek ezúttal is, hiszen egy emberként kezdtek hisztériázni és a vírus újbóli szabadon engedésével riogatni az embereket.

Természetesen megint nem lett igazuk.

Sajnos ahhoz is hozzászokhattunk, hogy oltásellenességükkel, obstruálásukkal és brüsszeli ármánykodásukkal csak hátráltatják a pandémia elleni védekezést. Miért pont most lettek volna partnerek a szigorítások enyhítésében? Az Operatív Törzs döntése ugyanis nem csak a lakosságnak adta újra vissza azt a bizonyos szabadságérzetet, de talán a vendéglátósoknak is reményt adott az újrakezdéshez. Úgy látszik, ezt sem sikerült átgondolniuk, mint ahogy ez mostanában megannyiszor előfordult.

Miután a britek néhány héttel korábban enyhítettek, mint mi, afféle mintaként szolgálhattak számunkra is. Mint ahogy kiderült, nem hogy számottevő növekedés nem mutatkozott a statisztikáikban, hanem egyre inkább sikerült ellaposítaniuk azt a bizonyos görbét. Így érkeztünk el április 24-éhez, azaz a nyitáshoz, nézzük, akkor hol tartottunk:

új fertőzött: 2796 fő
halálos áldozat: 212
kórházban ápolt fertőzöttek: 6737
aktív fertőzöttek: 262 447

Tragikus, de a világszinten is előrehaladott oltási számaink, valamint a korábban a fertőzésen átesett és már védettséggel rendelkezők számának köszönhetően a vírus terjedésének visszaesését prognosztizálták a szakemberek. És mi történt kicsivel több, mint 2 héttel később a jajveszékelés és pánik ellenére? Mutatjuk:

május 10:

a legalább az első dózissal beoltottak száma: 4 305 775 fő
közülük a második adaggal is beoltottak száma: 2 503 575 fő
új fertőzött: 677 fő
halálos áldozat: 91 fő
kórházban ápolt fertőzöttek: 3384 fő
aktív fertőzöttek: 188 083

május 11:

a legalább az első dózissal beoltottak száma: 4 346 089 fő
közülük a második adaggal is beoltottak száma: 2 530 147 fő
új fertőzött: 493 fő
halálos áldozat: 99 fő
kórházban ápolt fertőzöttek: 3282 fő
aktív fertőzöttek: 180285 fő

május 12:

a legalább az első dózissal beoltottak száma: 4 391 794 fő
közülük a második adaggal is beoltottak száma: 2 599 041 fő
új fertőzött: 905 fő
halálos áldozat: 96 fő
kórházban ápolt fertőzöttek: 2974 fő
aktív fertőzöttek: 172456 fő

Újra kijelenthetjük, hogy az oltás igenis életeket ment!

Láthatjuk azonban azt is, hogy a halálkampány hozadékaként az ellenzéknek ebben sem sikerült igazat mondaniuk. Kiderülhetett többedszerre az is, hogy a rettenetesen gyenge politikus-állományuk mellett a szellemi tőke és infrastruktúra is hiányzik az ellenzéki oldalon, valamint kontrasztosan kirajzolódik az intellektuális deficit is. Adjunk hálát a Mindenhatónak, hogy nem rájuk bízta a járvány kezelését. Különben még mindig csak az imáink meghallgatásában reménykedhetnénk.