Néhány észrevétel az amerikaiak által Ukrajnában előállított állítólagos biológiai fegyverekkel kapcsolatban

"Sem az Egyesült Államok, sem Kína, sem Oroszország vezetőitől nem áll távol, hogy külföldi vazallusainál vagy saját területén veszélyes vírusokkal végezzen kísérleteket." 9 érdekes felvetést fogalmaztunk meg az ukrajnai biolaborok ügyében.

Az orosz vezetés azzal vádolja Amerikát, hogy Ukrajnában hosszú évek óta olyan titkos biológiai laboratóriumokat működtet, amelyekben veszélyes vírusokkal kísérleteznek.

Állítólag bizonyítékokat is találtak arra, hogy az amerikaiak halálos kórokozók biológiai fegyverként való alkalmazását kutatják ezekben a laborokban. 

Forrás: AFP

Igor Kirillov, az orosz haderő sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi parancsnoka egy sajtótájékoztatón elmondta: bizonyítékaik vannak arra, hogy egy harkovi laborból olyan edényeket menekítettek ki a háború kitörése után külföldre, amelyek denevérek ektoparazitáit (bolhákat, kullancsokat) tartalmazták. Az oroszok állítása szerint az amerikaiak célja

egy etnospecifikus biológiai fegyver kifejlesztése,

hogy aztán ezt az éppen bűnös népcsoport ellen be tudják vetni. Akár az erősségét is módosíthatnák, függően attól, hogy halálos vagy bocsánatos bűnt követett-e el az adott népcsoport.

Az illetékes amerikai szervek természetesen tagadják a vádakat, szerintük az oroszok dezinformációs kampányának egy újabb fejezetéről van csupán szó. Vagy ami még valószínűbb: saját biológiai fegyvereik bevetéséhez készítik elő a terepet, hogy az amerikaiakra mutogathassanak, ha egy vírust rászabadítanak az ukrán lakosságra.

Hogy a vádak mennyire komolyak, az talány, tény azonban, hogy az ENSZ pénteki rendkívüli ülésén az ukrajnai titkos laboratóriumok kérdése is napirendre kerül.

Közben a kínai vezetés is felszólította az amerikai kormányt, hogy tegye átláthatóvá és ellenőrizhetővé a veszélyes vírusokkal kísérletező laboratóriumainak a működését.

Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője arra kérte az amerikaikat és ukránokat, hogy a háborús helyzetre tekintettel különös elővigyázatossággal gondoskodjanak a titkos intézmények biztonságáról.

Egyben azt követelte Washingtontól, hogy hozza nyilvánosságra, milyen típusú vírusokat raktároznak az ukrajnai laborokban, illetve milyen kísérleteket folytattak ott. A kínai külügyi szóvivő szerint az Egyesült Államok eddig megakadályozta, hogy kialakítsanak egy nemzetközi ellenőrzési mechanizmust. A tengerentúli nagyhatalom ahhoz sem járult hozzá, hogy amerikai területen, illetve külföldön működő biológiai laboratóriumaikban végezzenek ellenőrzéseket.

A vádak kapcsán következzen néhány érdekes felvetés:

  • Sem Amerika, sem Kína, sem Oroszország vezetésétől nem áll távol az, hogy külföldi vazallusainál vagy saját területén veszélyes vírusokkal végezzen kísérleteket.
  • Emlékszünk még a titkos CIA-börtönökre Romániában és a világ többi pontján? Tagadták, minden érintett körmeszakadtáig tagadott, aztán kiderült, hogy ezek a börtönök valóban léteznek, és bizony embereket kínoztak meg ezeken a helyeken. Az Emberi Jogok Európai Bírósága el is marasztalta Romániát és Litvániát.

Forrás: AFP

  • Van-e alkalmasabb hely arra, hogy az amerikaiak titkos és törvénytelen kísérleteket folytassanak veszélyes vírusokkal és anyagokkal, mint Ukrajna? A válasz: nincs. Keleti szomszédunk tökéletes terep az ilyen műveletekhez. Egy káoszban fuldokló országban semmilyen törvénynek, erkölcsi szabálynak nincs kötőereje. Mindent lehet, ha a megfelelően magas polcról kapnak hozzá engedélyt. Amerikának pedig igazából semmilyen polcról nem oszthatnak parancsot Ukrajnában – a polc, és úgy általában az egész kóceráj az amerikaiak tulajdonában van. Az akadékoskodók pedig könnyen egy titkos kelet-európai börtönben találhatják magukat.
  • Érdekelt lehet-e Amerika olyan fegyverek kifejlesztésében, amelyek az infrastruktúrát érintetlenül hagyják, ellenben milliókat lehet velük megölni vagy harcképtelenné tenni néhány hét alatt? Ráadásul a bevetésükre bizonyítékot szolgáltatni is nagyon nehéz, hiszen egyszerűen útjára indíthatnak egy vírust, ami két vállra fekteti a katonai vagy gazdasági riválist.
  • Ha véletlenül ki is derül a laborok vagy a fegyver létezése, adott esetben még az is, hogy már be is vetették közülük valamelyiket, akkor létezik-e olyan földi hatalom, amely képes lenne felelősségre vonni Amerikát? Az ENSZ? A NATO? Kinek tartozik elszámolással az amerikai vezetés? Emlékszünk arra, amikor Amerika hamis indokkal megtámadta Irakot? Majd, amikor kiderült, hogy hazudtak, történt felelősségre vonás?

 

  • Született már olyan valóban súlyos vád Amerikával szemben bármikor a történelem folyamán, amely utólag nem bizonyult igaznak?
  • Egyébként is örök igazság, hogy a háborús felek egymásról igazat mondanak, önmagukról viszont hazudnak.
  • Amennyiben kiderül, hogy tényleg etnospecifikus fegyvereket fejleszt Amerika, sokan furcsán érzik majd magukat, hogy a néger szót nem lehet kimondani. Ellenben a liberális szuperhatalom olyan gyilkos eszköz megalkotásán dolgozik, amelyet kifejezetten bizonyos etnikumokra lehet élesíteni. Például feketékre, indiánokra, kínaiakra stb.
  • Végül, ha tényleg ilyen fegyverek kifejlesztésén dolgozik bárki a világon, az bizony nagyon aggasztó. Akkor egy nagyon rossz világot építettünk magunknak az elmúlt 100 évben. Javasoljuk inkább, hogy az összes fegyvert iktassuk ki, és puszta kézzel intézzük el a vitás ügyeinket. Sokkal tisztább lenne, mint egy újabb koronavírustól szenvedni.