Néhány dolog, ami sosem lesz már ugyanaz a magyar válogatott Eb-szereplése után

Természetesen senkit se tévesszen meg a clickbait címadás, és legyünk realisták! Ez az eredmény nagyjából arra volt elég, hogy néhány hétig most kussban lesznek a legnagyobb károgó-megmondók...

A magyar focisták szar botlábúak

Annyira akkor ezek szerint mégsem. Sajnos a szar magyar futballisták hirtelen ott lettek egy csomó egyéni mutatóban a mezőny elején.

A szar magyar futballista egyszemélyes megtestesítője talán maga a csapatkapitány, Szalai Ádám. Ő mindig nagyon szar, és a szar edzőin meg csapattársaink kívül ezt minden szakértő szem észre is veszi. A szakértő szem némi képzavarral élve ilyenkor rendszerint klaviatúrát is ragad, hogy a többi szakértő szemmel egyetértve megállapítsa ezt. Ha elég sokan jönnek össze, akkor Szalai Ádám rendszerint mindig bebénázik valahogy egy gólt valamelyik németajkú válogatottnak és egy ideig kuss lesz. A körforgás azonban rendszeresen újrakezdődik, így Ádámnak azt kívánjuk, hogy még hosszú évekig cirkuláltassa ezeket a válogatottban.

Magyarként nyugodtan viselhetünk nationalelf-mezeket.

Inkább most már Internationalelf lesz az, de tulajdonképpen miért ne viselhetné bármelyik magyar? Max annyira gáz, mint összedobni egy frissítő cukkinicsatnit Steiner Kristóf szakácskönyvéből, kiválasztani egy pink-bézs kompozíciót Lakatos Márk ruhatárából, vagy feltenni egy jó kis Elton John-lemezt. Jó ötlet volt ezekben az ökör németekben bízni, kedves magyar honfitársaim - tisztelet persze a kivételnek, akik mindig tudták, hogy mifélék - mert mindig mindenkor megbízhatóan szállították önmaguknak a Götterdammerungot, bármilyen nyerő helyzetben. Az önmegsemmisítés mindig ott volt a vérükben. Gondoltátok, hogy most majd másképp lesz? Hát, nem lett!

Konganak a stadionok, 0rbán most már megbukott végleg

Igen, és a járvány is teljesen elszabadult. Tűrhetetlen, hogy fél Európa Budapestet irigyelte, miközben szomorúan nézte a saját hatodház lelátóit. Ráadásul huhogás is volt a nem annyira fekete játékosokra, amelyet ők ugyan nem hallottak, de a Nyugati Sajtó igen, tehát immár biztosan kijelenthetjük, hogy hatalmas blama a teljes stadionépítési projekt, csak most még kivételesen azok is belementek, akik építésük megállításával kampányoltak, meg azért hozták őket létre Didiék, hogy Magyarországon nehogy ilyen sportesemények legyenek.

Nem szabad politikát felvinni a sportpályára

Ez élből gyanús szöveg volt már régen is, hiszen rendszerint azok nyomatták, akik politikát vittek abba, hogy a sportpályák meg se épüljenek, vagy lehetőleg maradjanak 50 éves korszerűtlen szarok örökké, mert a közpénzt a sokkal fontosabb progresszív színházakra meg IMF-hitelekre költsük. Szóval alapvetően legyen tényleg tilos, hogy a nagyszerű és mindenki által követett sportot olcsó politikai haszonszerzésre használják egyes keleti despoták.

Tanuljunk 1936-ból, meg az előtte rendezett futball-Vb-ből. A moszkvai olimpiából, de legyünk nagyvonalúak, ha az egész nem is politika, hanem jó ügyet szolgál. Szóval lehessen himnuszt megzavarni, kizászlózni, kivilágítani, provokálni, mutogatni a homofób tábornak, meg szivárványos színekben pompázni, sőt, melegcsókkal gólt ünnepelni, ha éppen mégis máshogy van kedvünk.

Igazából az időpont nem volt annyira jó, ilyenkor a fiúk aludni szoktak, meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.

Szar kifogások, amikkel eddig a szar magyar szövetségi kapitányok éltek, akik az ellenfél helyett a saját szurkolótábor eszén akartak velük túljárni. Most ez annyiban változott, hogy  a magyar szövetségi kapitány az ellenfél szövetségi kapitányának eszén jár túl, aki ilyen kifogásokkal él majd a meccs végén.

A németek már nem nácik, már megváltoztak

Nem, a németek sosem változnak. Nem a totalitárius eszme élteti őket. Ők bármilyen eszmét végrehajtanak. Parancsra. Viszont a bármilyen eszmét csakis totalitáriusan fognak. Tökig fellobogózzák még a segglukukat is, ha bizonyítani kell a másik németnek, meg főleg önmaguknak, hogy ők az épp aktuális eszme leglelkesebb harcosai.

Az egész úgyis csak arra megy ki, hogy keleti untermenschek transzportjait állítgathassák meg, és rájuk eresszék a németjuhászaikat.

Aztán a németek meg nem változott múltját ismerve a vége úgyis az lesz, hogy a kontinens szerencsés túlélői évekig lódögöt csipegethetnek az üszkös romok közül.