Nagyon vártuk már: végre Sebestyén Balázs is elmondta véleményét a vírussal kapcsolatban! Bár ne tette volna

A saját hatása alá került megmondóember nem érti, hogy mire való az oltási igazolvány. Értik ezt?

Ha valaki esetleg számon tartja, hogy mely rapper, popsztár, show(wo)man, színész meg még ki tudja kicsoda nem nyilvánult még meg vírusfronton, akkor végre kipipálhatja Sebestyén Balázst is.

Forrás: Facebook/Sebestyén Balázs

A 10 millió szövetségi kapitány, orvos, jogász és kovászos házipék országában új, üde hangnak hathat a rádiós műsorvezető véleménye. Csak vicceltem. Természetesen nem így van. Inkább a szokásos okoskodó kotnyeleskedés, demagóg fontoskodás jutott megint osztályrészül. Sebestyén ugyanis ahelyett, hogy ezekben a nehéz időkben tartaná a lelket a megmagyarázhatatlanul nagy hallgatótáborában, csak a feszültséget kelti.

Sebestyén ugyanis a szerényen csak önmagáról elnevezett reggeli rádiós műsorban azon értetlenkedett, hogy vajon minek kellenek az oltási igazolványok, valaki ezen bizony nagyon meggazdagodik. Bár az országban szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben, nem nehéz kitalálni, hogy vajon milyen célt szolgálhat egy ilyen okirat. Nyilván nem a beoltottság megtörténtét hivatott jelezni első sorban a hivatalos szervek felé.

Forrás: MTI/Róka László

Portálunknak nem célja a kormányzati kommunikáció szajkózása, de mondjuk a dátumokra, jeles évfordulókra valószínűleg jobban odafigyelő nejét is megkérdezhette volna arról, hogy a személyi igazolványán, vagy jogosítványán mire figyelmeztet az úgynevezett „érvényességi idő”. Esetleg, ha járt már egzotikus országban és be kellett oltatnia magát valamilyen furmányos kórokozóval szemben, az emiatt kapott oltási könyvön található lejárati dátum vajon dísznek van?

Így józan paraszti ésszel, is kitalálható, hogy a COVID-19 vírussal szembeni immunitás lejártára figyelmeztet az oltási igazolvány. Így ha valaki azt látja, hogy vészesen közeleg a dátum, időben jelentkezhet a regisztrációs honlapon vagy a háziorvosánál.

Szükségszerűen akár ezzel is foglalkozhatna egy soron következő műsorában két apródjával, Vadon Jánossal és Rákóczi Ferenccel. Talán egyszer lesz egy akkora lángelme a stúdióban, aki a fentiekre felhívja a figyelmüket, kiváltképp a már beoltott Vadonét. Ha viszont maradt bennük még megválaszolatlan kérdés, javasoljuk a koronavirus.gov.hu honlapot, esetleg az Operatív Törzs mindenkori tájékoztatóját.

A Kontra.hu szerkesztősége nagyon várja már, hogy megszűnjön ez a rémálom, amit a koronavírus okozott. Szeretnénk újra átölelni szeretteinket, beszélgetni egy jót személyesen is szüleinkkel, nagyszüleinkkel. Jó lenne újra beülni egy meccsre vagy egy moziba, esetleg kocsmázni, vagy vacsorázni egy étteremben a barátainkkal.

Az egyik legpozitívabb hozadéka a járvány megszűnésének viszont mégis az lenne, ha a színészek újra csak a színészkedéssel foglalkoznának, a popsztárok énekelnének, az önnön hatásuk alá került műsorvezetők pedig újra csak műsort vezetnének. Mindenki jobban jár, ha azzal foglalkozik, amihez ért is.