Na, ugye: vezető ellenzéki politikusok hogyan tervezték elzavarni a Fidesz-kormányt

Az ellenzéket szembesítjük a saját nagyotmondásaival, fenyegetőzéseivel

Szerénység, alázat, babona. Ahogy dédnagymamáink mondták:

–Vigyázz, mit ejtesz ki a szádon, mert kipróbáltatik!

Nos, a vuduellenzék – ahogy a választás napjára összegyűjtöttük óvatosan – úgy gondolta, hogy ha 2019-ben bejöhetett a pofátlan, előre beígért és elkönyvelt győzelem, akkor miért ne folytassa így?

Hát ezért ne. Mert ezt fogják tőlünk visszakapni még évekig, ahogy Fletó is a 2006-os hazugságait. Mert pofára esni mindig szar, de ilyen hatalmas arccal még rosszabb.

Mert 2019-ben lehetett Budán kutyavásár, de úgy tűnik, Borkaiból csak egy volt. Fogadjátok sok szeretettel audiovizuális gyűjteményünket!

A vérszomjas Fekete-Győr András válogatott fenyegetőzései

„Várjuk ki a ’22-es választás végét. Sokféle forgatókönyv létezik, onnantól kezdve, hogy az ellenzék 2/3-os győzelmet szerez, mert annyira összeomlik a magyar gazdaság és vele együtt az Orbán-kormány. Egészen odáig, hogy Orbán Viktor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elutazik örökre keletre. Sokféle forgatókönyv létezik. Nyilván az is, hogy itt marad a Fidesz, nem kap ki olyan nagyon, és próbál majd az ellenzék hibáit kihasználva visszakúszni, visszamászni a hatalomba ’26-ban. Erre kell nekünk nagyon figyelnünk. [...] Az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, amelyekkel fideszteleníteni tudja a gazdaságot és az államot."
„Az ellenzék nem fog csak úgy malmozni, ha egyszerű többséget szerzett."
„Polt Péterrel szemben eljárások lesznek megindítva."
Forrás: YouTube/Partizán
„Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell." (Ez időközben megtörtént, köszi – a szerk.)
„Nem egyszerű kormányváltásról lesz szó, rendszert is kell váltani."
„A funkcionáriusok majd ÁTÁLLNAK (megint ez a román-fixáció – a szerk.). Polt Péter eltávozhat szabadon, cserébe feladhat más embereket."

Dobrev Klára: Visszaadjuk nektek, amit elloptak tőletek!

„...téved az, aki azt hiszi, a választások után megkezdődik a békés párbeszéd [...]. Orbán Viktorék nem fognak konstruktív ellenzékként működni. A NER-rendszerét le kell rombolni.”
Forrás: PS
„Ahol a kiváltságos kevesek szabadon megtarthatják a sokaktól ellopott közpénzmilliárdokat, ott nincs igazság. És ha nem lesz igazság, nem lesz béke sem. A szívügyem, hogy mindenek előtt igazságot tegyünk és a fideszes bűnözőket elszámoltassuk! ”

kapcsolódó

És a már jól ismertek...

Szabó Tímea: Meg fogjuk nyerni ezt a választást.
 
Márki-Zay Péter: Végigcsinálom, és győzni fogunk. [...] Eldöntöttem, hogy győzni fogunk!
Forrás: YouTube
Burány Sándor (MSZP): A kormányváltás után a Fidesz által ellopott vagyont visszaadjuk a nemzetnek!
Fekete-Győr András (Momentum): A Fidesz el fogja veszíteni ezt a választást úgy, hogy az egy az egy elleni küzdelemről lesz szó, ezt az önkormányzati választások bebizonyították, ez semennyire sem éri meg nekik... [...] Látva azokat a botrányokat, amikbe a Fidesz belecsúszik most már napról napra, Demeter Szilárdra gondolok vagy éppen Szájer Józsefre, ennek a kormányzásnak vége lesz 2022-ben... [...] és végre mindenki egy normális, becsületes, tisztességes politikai vezetésre vágyik, és ez az, amit mi az ellenzéki partnereinkkel meg fogunk adni.
Gyurcsány Ferenc (DK): Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák!  Lehet így is.  Most nincs mit tenni. Készülni kell.  Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot. Így van ez rendjén. Higgadtan, racionálisan, szárazon. Akik meg még egyensúlyoznak: ideje magatokra találni, felébredni, élni! Vagy küzdtök a hazaért, vagy cinkosok lesztek. Vagy-vagy.
Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak halljanak meg, és ezért maguk lesznek a felelősek. És mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Tudják, mikor? Amikor győzünk. És tudják, mikor fogunk győzni? Jövőre. És maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani: viszontlátásra!