A Belvárosban levették Márki-Zayt a plakátokról, helyette inkább Karácsonnyal meg Dobrevvel kampányolnak

Úgy látszik, a baloldali jelöltek már nem szívesen mutatkoznak a saját kormányfőjelöltjükkel. Éljen az ellenzékváltás! A helyszínen néztük meg a Nagy Plakátcserét!

Dr. Oláh Lajos (Gyurcsány szerint csak fr. Oláh Valaki) úgy tűnik, nem szeretne kockáztatni hazai pályán, a Teréz- és az Erzsébetvárosban.

2018-ban a Budapest 5-ös számú egyéni választókerületben diadalmaskodó DK-s jelölt plakátjairól ugyanis kísértetiesen eltűnt valaki...

Méghozzá a többi jelölt plakátján alaptartozéknak tekinthető ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter.

Persze hall olyan pletykákat az ember, hogy vidéken is inkább finoman üzennek a jelöltek: jobb, ha Márki-Zay most (meg úgy általában) nem jön ide. De ennél egyértelműbb jelzést ritkán látni arra vonatkozóan, hogy mennyire népszerűtlennek tartják a totális ámokfutásba kapcsoló, egyfajta magányos „kamikáze-kitörés”-t végrehajtó Márki-Zayt.

Forrás: Kozma Zsuzsi/Kontra
Forrás: Kozma Zsuzsi/Kontra Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Képeink a Deák Ferenc tér és a Király utca környékén készültek, ahol nagyjából két hete cserélték le a plakátokat. Olvasónk arra lett figyelmes, hogy a bannereken hirtelen a teljesen irreleváns, miniszterelnök-jelöltként kínosan kihátráló (másodszor is „a faszért hagytam magam rábeszélni”) főpolgármester, Karácsony Gergely; Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás; valamint a Márki-Zayval szemben alulmaradó miniszterelnök-jelölt, a DK-s Dobrev Klára jelentek meg dr. Oláh mellett.

Márki-Zay viszont sehol.

Forrás: Kozma Zsuzsi/Kontra
Forrás: Kozma Zsuzsi/Kontra Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Hogy Ferenc testvér nincs ott, azt még valahol megértem. Ő bevallottan „karaktergyilkosság áldozatává vált”, 2006 óta elhasznált politikusnak számít, és mára szívesebben irányít inkább a háttérből.

Na de a papíron és az általuk elvileg hivatalosan is ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek megválasztott Márki-Zay fájó hiánya vajon miből fakad? Hogy kell ezt értenünk?

kapcsolódó

Hiszen januárban még közös kampányeseményt tartottak az Almássy téren, bár helyszíni tudósítónk szerint finoman fogalmazva is felejthető volt a produkció.

Márciusban még volt közös plakátjuk kettesben és négyesben is –Karácsony Gergellyel, Donáth Annával, Hiller Istvánnal és Márki-Zayval.

Mi történhetett? A kérdés persze költői.

Véleményünk szerint Fekete-Győrhöz hasonlóan Márki-Zay se tapintott rá megfelelően a magyar néplélekre az ukrán konfliktus kirobbanása után. Ki tudja, miért, de lehet, hogy a belső kerületekben   a kitartó buzizást még eltűrik, de azért a gyerekeiket és saját magukat mégse küldenék olyan szívesen háborúba egy velünk barátságtalan ország érdekében?

Igen, talán ez is sokat számíthatott – az összes többi ámokfutással elegyítve természetesen. A DK pedig – érezve, hogy feltehetően övék lesz a legerősebb frakció áprilistól – már inkább az Márki-Zay utáni világra készül.

A mór megtette kötelességét.