Munkaidőben kampányolnak a köztisztviselők?

Ki vezeti Budapestet, ha Karácsony Gergely egy átlagos hétfői napon fél tízkor még a konyhából posztol a gyerek gólyatáboráról? Majd egy óra múlva a Rákóczi téren kampányol Jámborral, aki szintén a fővárosi önkormányzatnál "dolgozik". Majd a főpolgármester ezek után átmegy a Móricz Zsigmond körtérre, ahol Orosz Anna XI. kerületi alpolgármesterrel fényképezkedik.


Akkor nézzünk is körül, ki dolgozik egy szürke hétfőn a városháza prominensei közül a munkahelyén, a mi pénzünkből? 

Gy. Németh Erzsébet alpolgármester a mi pénzünkből a Széll Kálmán téren kezdte a kampányolást, majd ő is a körtéren folytatta, 16.00 órakor már Gazdagréten, utána pedig a Újbuda központjában koptatta a flasztert. 

Szintén kampányolással töltötte a hétfői nap nagy részét a mi pénzünkből Jámbor András és Kálmán Olga, akinek önkormányzati munkavállalóként a munkaszerződése szerint bruttó egy milla jut.

 

Kálmán is gondosan kiposztolta, mikor nem tartózkodik a munkahelyén. Hétfőn 10-től 12-ig a Széll Kálmán téren gyűjtötte az ajánlásokat, utána nyilván el kellett menni ebédelni, majd 16-tól 18 óráig a Mechwart ligetnél bukkan fel a placcon, hogy azért adjon némileg a látszatra.

Ez egy napi munkájuk egy átlagos hétfőn. A mi pénzünkből, ahogy a balliberálisok szokták mondogatni. Nem önkormányzati óvodát ad át Karácsony, nem a Pesti úti idősek otthonát ellenőrzi Gy. Németh, még csak egy szerencsétlen ecetfát se ültetnek, hanem kampányolnak.

Persze még az is lehet, hogy szabit vettek ki mára - hahaha - a mi pénzünkből, hogy ne érezzük mi, az adófizetők, hogy semmiféle munkát nem végeznek a munkaidejükben, a munkaszerződésük szerint. 

 

Az előválasztás nevű sitcom az ellenzék magánügye. Lehet hetekig bohóckodni, áldemokráciát játszani, miközben mindenki tudja, hogy egy marad állva: a munka hőse, a nagy szocialista posztverseny győztese, a turkálóreklám balkonkertész, Karácsony. Aki - akárcsak az elvtársai - annyira becsüli a mi pénzünkből fizetett munkáját, hogy el sem végzi, még csak nem is érdekli, sőt még a látszatra se ad.