Ugyanolyan durva dolgok történtek most Milánóban, mint pár éve Kölnben, mégis hatalmas a csend

Szilveszterkor egy harmincfős migráncsoport szexuálisan zaklatta a milánói Dóm téren az új évet ünneplő lányokat. Nem ez volt az első ilyen eset, mintha évről évre megismétlődne a történet: a rendőrség tétlen, a fősodratú média hallgat, a politikusok óvatosak. Mi történik Európában? Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a kontinensen így telik a szilveszter? Szalma Gyuri ezekre a kérdésekre kereste a választ cikkében.

Rablás, lopás, zaklatás, súlyos testi sértés, szexuális erőszak. Vannak, akik szerint ezek súlyos bűncselekmények. Mások számára azonban pusztán egy szokványos európai szilveszteréjszaka velejárói.

De elsősorban mégiscsak az ellenőrizetlen migránsbeáramlás következményei.

2021. december 31-én este egy harmincfős, arabul beszélő férfiakból álló társaság zaklatta szexuálisan a milánói Dóm téren ünneplő nőket. A migránshátterű elkövetők főként a fiatal, férfitársaság nélküli, kiszolgáltatott hölgyekre utaztak. A metodika minden esetben ugyanaz:

többen körbeveszik a lányt vagy a lányokat, hogy ne tudjanak elmenekülni. Majd az értékeik átadására kényszerítik őket, miközben szexuálisan bántalmazzák kiszemelt áldozataikat.

Forrás: YouTube

A beszámolók szerint az elkövetők egy 19 éves fiatal lánynak a ruháját is letépték.

Az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, az információgyűjtés jelenleg is zajlik. A hatóságok a szemtanúk felkutatása közben egyre több olyan lánnyal kerülnek kapcsolatba, akiket szintén bántalmaztak,

eddig azonban nem mertek feljelentést tenni.

Az elkövetők közül eddig tizennyolc 15 és 21 év közötti fiatalt sikerült azonosítani. A nyomozás előrehaladtával azonban várhatóan emelkedni fog a számuk, ugyanis a videófelvételek elemzése közben egyre több erőszakoskodót azonosítanak az ügyészség szakértői. A migránshátterű elkövetőket (aki közül többen már olasz állampolgárok) súlyos testi sértéssel, valamint rablással vádolják.

Hogy mit reagált az esetre Milánó zöld polgármestere?

„Méltatlan Milánó városához a szilveszter éjszakán elkövetett csoportos erőszak" – mondta Giuseppe Sala főpolgármester. Együttérzéséről biztosította az áldozatokat, és ígéretet tett az elkövetők megbüntetésére.

Giuseppe Sala
Giuseppe Sala Forrás: AFP

A milánói csoportos erőszak kísértetiesen hasonlít a kölni esetre, amikor a német városban szintén szilveszter este, csoportokba verődött migránsok erőszakoskodtak fiatal lányokkal.

 

A körülmények hasonlóak voltak: tétlenül szemlélődő rendőrök, mérsékelt politikai és társadalmi felháborodás, a sajtó visszafogott reakciója, fejcsóválás, néhány nap múlva pedig az élet ment tovább a maga útján.

A szilveszteri „migránsjárások” sorába tartozik az az eset is, amikor 2020. december 31-én az egyik bécsi bevándorlókerületben a rendőrökre támadtak. Az osztrák főváros Favoriten negyedében utcai zavargások törtek ki szilveszter este, a randalírozók rátámadtak a kiérkező rendőrökre. Petárdákkal dobálták meg a rendvédelmi hatóság embereit, felgyújtottak egy karácsonyfát, több üzlet kirakatát betörték, újságosbódékat rongáltak meg, felszedték a köztéri padokat, bankautomatákat rongáltak meg. A rendőrök végül kilenc embert tartóztattak le. Az előállítottak közt volt szír, iraki, illetve osztrák állampolgár is.

A három eset kapcsán felmerül néhány egyszerű kérdés:

  • Ezek után türelmesen és keresztényi alázattal szokjunk hozzá, hogy az európai országok szilveszteri mulatságainak elengedhetetlen részévé vált a migránscsoportok támadása?
  • Érezzék magukat szerencsésnek azok a nők, akiket csak kiraboltak, mert meg is erőszakolhatták volna őket?
  • Amennyiben tényleges nemi erőszakra nem került sor, az életre szóló traumát okozó szexuális zaklatás azért még bűnnek számít?
  • Hol vannak ilyenkor a Donáth Annák meg a többi rusnya teremtmény, akik papíron a nők elleni erőszak ádáz ellenfelei, akik egy vaskosabb férfiviccért is kötelet adnának, amennyiben fehér, keresztény férfiakat lehet megvádolni?
  • Mi történt az európai rendőrökkel? Azok az egyenruhások, akik naponta vernek véresre a lezárások ellen tüntető európaiakat, miért nem vitézkednek a migránsok ellen is? Nem akartak vagy nem mertek közbeavatkozni? Mikor vonják felelősségre a rendőri vezetőket a kettős módszer miatt?
  • Mit reagálnak erre az Európai Unió mindenre érzékeny csúcsszervei?
  • És egyáltalán a bevándorláspárti milánói „zöld” (ezekről a végén mindig kiderül, hogy vörösek) polgármesternek hogy van arca ahhoz, hogy megszólaljon az erőszak kapcsán? Miért nem tett időben lépéseket a polgárok védelme érdekében? Ez amúgy már az igazi zöldpolitika, vagy lesz még sokkal rosszabb is?