Mire vársz még, Karácsony?

A várakozás ellenére nem siet bejelenteni az előválasztáson való részvételét a budapesti főpolgármester

Fokozódó feszültséggel várja a közvélemény az ellenzéki előválasztás egyetlen olyan résztvevőjének ringbe lépését, aki egyszer már jött, látott és győzött!

Karácsony Gergely közéleti szereplését az utóbbi hónapokban körülveszi a már-már türelmetlen értetlenség vibráló aurája. Mert azért lássuk be, az ellenzéki pártok kevés olyan karizmatikus, hatékony jelöltet vonultattak fel,

 • aki ilyen magabiztosan kezeli a Facebookot
 • aki nem fél odaszólni, ha kell, de tud bocsánatot kérni, ha ótvar, büdös paraszt módon sértegette a kétharmados többséggel megválasztott miniszterelnököt, túlment egy határon
 • aki kellően magas és vékony
 • aki Orbánnal ellentétben nem írta ki magát az Európai Kultúremberek Klubjából, akár még egy londoni polgármester is szívesen látja
 • aki nyelvtudásának hiányával számos szakfordítónak, tolmácsnak teremtett munkahelyet
 • akit bármely lányos anyuka örömmel látná őt, mint gyermeke első udvarlóját
 • aki képes másfél éven keresztül ilyen látványosan nem csinálni semmit
 • akinek a pártja valódi bázisdemokrataként radarszint alatti támogatással képes az ellenzékben egyre nagyobb befolyást szerezni
 • bármilyen felelősséget át tud hárítani a kormányra, akár pénzügyi, akár járványügyi, akár fejlesztési kérdésről van szó
 • akinek Unicum kellett a Gyurcsánnyal való összebútorozáshoz, mégis újra egy zászló alatt vonulnak
 • aki az MSZP-s cimborái általi elásás veszélye elől kénytelen volt a Városházáig menekülni
 • büszke arra, hogy nem tud paprikás krumplit főzni
Az előválasztási kampány eddigi legfontosabb tanulsága, hogy – különböző okok miatt – az eddig rajthoz álló jelöltek mindegyikével szemben komoly ellenérvek és ellenérzések vannak az ellenzéki választók többségében.
 • Jakab Péternek olyan jól sikerült a parizeres munkásjelmez, hogy már nehéz lesz elképzelni bármely, hőzöngésnél összetettebb kormányzati teljesítményt.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

 • Fekete-Győr pártjával együtt olyan vehemenciával csinál magából hülyét, mintha fizetnének érte.

Forrás: YouTube/Partizán

 • Márki-Zay Péter még mindig nem érti, mi a különbség Magyarország és Hódmezővásárhely között és ez valószínűleg a következő 25-30 évben akkor sem változik, ha hazánk szerencsétlenségére kormányzati beosztást kapna egy szivárványos koalícióban.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

 • Gyurcsányné Aprev Klárát…kell magyarázni?

Forrás: Facebook/DK

Karácsonyt, akinek zuglói, majd fővárosi polgármesteri tevékenységét a történelemkönyvek várhatóan üres lapokkal fogják illusztrálni, a fenti kínálat tükrében fogják megítélni a választók.

Nagyon szeretnénk elhinni, hogy jó lesz, hiszen főpolgármesterként sem rossz eddig.

Naná, hiszen nem csinált semmit, tehát nem hibázott nagyot, tehát biztos a jövőben sem fog.

Nem bánt senkit, tehát biztos kedves fickó. Nem lop, arról meg, hogy az MSZP, vagy a DK esetleg időnként belekóstol a húsosfazékba igazán nem ő tehet. Kedvesen tud mosolyogni és olyan kulturáltan tud vitatkozni. Ráadásul kerékpárral jár dolgozni és látványosan sok bicikliutat festettek fel a belvárosban, van tehát fejlődés!

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A főpolgármester érthető okok miatt eddig hagyta, hogy potenciális versenytársai egymással és a valósággal való kommunikációs küzdelmek közepette amortizálják saját esélyeiket. Hogy ez az ő személyes döntése, vagy össz-ellenzéki (értsd: Gyurcsány) akarat eredménye, azt valószínűleg sosem tudjuk meg. Az biztos, hogy a szivárványkoalíció reklámarcának éppen annyira optimális, mint hozzá képest vállalhatatlan, de erős akaratú, gátlástalan manipulátor eszközének.

Mert ne legyenek illúzióink: Karácsony Gergely miniszterelnökként még biciklijének javíttatásához is Gyurcsány jóváhagyását fogja kérni.

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Nem lenne ez másként a többi jelölttel sem, de egyiknek sincs annyi esélye, hogy Feri miniszterelnöknek álcázott végrehajtó cselédje legyen, mint neki.

Az előválasztásnak tehát valódi tétje nincs, most megsúgjuk az eredményt: Orbán Viktor kihívója Karácsony Gergely, magyar hangja Gyurcsány Ferenc.

Feri megsúgta ezt Klárának, Jakabnak nem szóltak, FeGyőrnek elmondták, de valószínűleg nemnem érti, Márki-Zay Péterrel pedig már gondolatban sem foglalkozik igazán senki. Valódi verseny tehát annak ellenér nincs, hogy a jelöltek nagy igyekezettel törekednek mindenkit meggyőzni ennek ellenkezőjéről

Ne aggódjunk tehát: KariGeri végül ringbe fog szállni, ősszel megdicsőül, mint az Esélyes Jelölt és bájos, kisfiús vigyorgással fogja vinni az összefogás szivárványos zászlóját,

remélve, hogy a Városháza kertjében nincs olyan zöldfelület, ahol elássák, ha mégsem úgy alakul a 2022-es választás, ahogy azt Ferenc testvér parancsolta.