Minél sikeresebb, annál jelentéktelenebb - ellenzéki paradoxon-gyártás Orbánról

A magyar miniszterelnök végképp magára maradt - legalábbis az ellenzék fantáziájában

  • „Teljesen elszigetelődött.”
  • „Már a szövetségeseinek is ciki.”
  • „Páros lábbal rúgják ki az európai szalonokból.”
  • „Senki nem veszi már komolyan.”

Ilyen, és ehhez hasonló vágyhazugságokkal interpretálja az ellenzék és hű csatlósaik ("függetlenobjektív" sajtó) a külpolitikai eseményeket kevésbé követő hírfogyasztók és a kormánykritikus választók számára Orbán Viktor nemzetközi munkásságát.

A magyar miniszterelnök ugyanis a demokratikusan megválasztott vezetők között abszolút veteránnak számít az államközi tárgyalóasztaloknál, ennél fogva nem meglepő, hogy bírálói sokszor sem követni, sem értelmezni nem tudják stratégiáját.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Az eredmény számunkra mind gazdaságpolitikai, mind diplomáciai szempontból egyedülállóan kedvező. A V4 révén regionális szövetségre támaszkodhatunk, folyamatosan javuló kapcsolataink vannak déli szomszédainkkal, van lehetőségünk minden korábbi időszaknál nagyobb mértékben támogatni a határon túli magyarokat, ömlik be a külföldi befektetői tőke keletről és nyugatról, tudatosan épített egyensúlyt tartunk fenn a keleti és nyugati nagyhatalmakkal való bonyolult viszonyrendszerben, stb.

Megállapítható, hogy Magyarország lakosság- és gazdaság-arányos súlyához képest egy évtizede képes szuverén résztvevője, sőt, alakítója lenni Uniós folyamatoknak is, a negyedik német birodalmi minél mélyebb integrációs politikában és nemzetállamok feloldódásában érdekelt ellenfeleink jobb híján diktátorozással, álságos sajtószabadság-féltéssel és egyéb nyalánkságokkal hajlamosak megtorolni (mivel másképp nekik is csak ritkán sikerül).

Nem véletlenül, hogy a józanabb németek közül is akad, aki időnként elismeri, hogy a magyar miniszterelnök fontos résztvevője az Unió fejlődésének.

Orbán Viktor folyamatosan keresi szövetségeseit abban a politikai küzdelemben, amely az EU jövőjéről szó. Május 27-én találkozott a spanyol VOX párt elnökével, melyre az ellenzék udvari bolondja (nem a Jakab, a másik!) a fent részletezett kommunikációs panel-készlettel reagált. Fekete-Győr András szerint a magyar kormányfő „…már a legkevésbé sem veszi komolyan, inkább megpróbálja szétverni az Európai Uniót.”

Szegény FeGyőr valószínűleg még megtippelni se tudja, miről eshetett szó a két politikus találkozóján, ő nyilván sokkal nagyobb gonddal válogatja meg tárgyalópartnereit, szövetségeseit. Mint például az éppen most 15. évfordulóját ünneplő öszödi böszmét, aki ahelyett, hogy legalább ebben a témában fülét-farkát behúzná, röhögcsélve trollkodik a szemkilövető rendőrattakra emlékező miniszterelnöki poszt alatt.

Igen, Bandi, Orbán találkozik egy másik EU-s tagállam politikusával, te pedig egy hazug, manipulatív, karhatalmi eszközökkel saját népére támadó milliomost készülsz visszasegíteni a hatalomba.

Forrás: YouTube/Partizán

A magyar miniszterelnök persze nyilván nem áll meg az érdekérvényesítő turnéval egy szerény képességű hobbipolitikus véleménye miatt, hétvégén már fogadta őt Londonban Boris Johnson, Nagy-Britannia miniszterelnöke. A két kormányfő energiapolitikáról, kétoldalú kapcsolatokról és más témákról egyeztetett, majd sajtótájékoztatót tartott.

Tolmács nélkül, angolul.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Igen, van az úgy, hogy egy nemzetközi porondon veterán politikust többek között azért is vesznek komolyan, mert képes angolul, tolmács nélkül interjút adni, vagy tárgyalni.

Mert amíg Fekete-Győr nem létező futóversenyekről ábrándozik a Margit-szigeten, Karácsony Gergely keresi a rejtélyes körülmények közt eltűnt szakdolgozatát, Orbán Viktor kora reggeltől késő estig dolgozik.

Ha kell, magyarul, ha kell, angolul.

Nagyon szeretné az ellenzék, ha valóban veszített volna tekintélyéből, de egyelőre ez még csak a károgó semmirekellők fejében van így.