Minden idők legkerítésellenesebb nyilatkozata, amely lerántotta a leplet egy őzike értelmetlen haláláról

A kurva életbe már, gombászni sem lehet szabadon a határnál? Sőt! Az megvan, hogy a határzár bizonyos időközönként gyilkol? Ezúttal újat mutatunk: egy olyan kerítésellenes megszólalást, amely nem egy kerítésellenes megszólalás a sok közül, hanem maga A Kerítésellenes Megszólalás.

Vélhetően mostanra már mindenki kellőképpen unja a témát, hogy melyik (baloldali) politikus milyen kerítésellenes nyilatkozatot tett korábban. Feltehetően nem véletlenül, hiszen az évek során számos ilyen kijelentés hangzott el, és ezeket legalább ennyiszer játszották vissza a különböző felületeken.

Mint azt már mindenki tudja, amikor a kormány felállította a határzárat, Gyurcsány Ferenc és baráti köre egyöntetűen elutasította a lépést. Mondván, hogy

 • a kerítés felesleges,
 • a kerítés nem akadályozza meg a migrációt,
 • a kerítés drága,
 • a kerítés a fasizmus szimbóluma,
 • a kerítés szembemegy az Európai Unió értékeivel, és még Jean-Claude Junckernek sem tetszik.

Forrás: AFP

Csakhogy a parlamenti választáson újra beköszönt a valóság, és a mindig rafinált ellenzék azonnal stratégiát váltott. Hirtelen arra az álláspontra jutottak, hogy

 • a kerítés nem felesleges,
 • a kerítés megakadályozza a migrációt,
 • a kerítés nem drága (na jó, lehet, hogy ekkorát nem fordultak),
 • a kerítés nem a fasizmus szimbóluma,
 • a kerítés nem megy szembe az Európai Unió értékeivel, és még Jean-Claude Junckernek is tetszik.  

Bár mindig van abban némi izgalom, ha a múlt valamely aprócska pillanata szembesítő jelleggel felbukkan, a határzárszapuló megnyilvánulások piaca annyira telített, hogy egy-egy új megszólalás jellemzően már nem tudja lázba hozni a magyar embereket.

Most azonban fordítunk a trenden, és egy olyan keserédés sztorit mutatunk be, amely senkit nem fog hidegen hagyni. Egy olyan kerítésellenes megszólalást, amely nem egy kerítésellenes megszólalás a sok közül, hanem maga A Kerítésellenes Megszólalás. Egy olyan megnyilvánulást, amely egyszerre mar bele a békésen gombászó őzikékbe, alázza porig a kormányt, és becsteleníti meg a határzárat.

Egyetlenegy dolgot állított meg eddig a szerb határon a kerítés, az egy szerencsétlen őzike volt; egyetlenegy menekültet sem állított meg

– jelentette ki, pontosabban ordibálta hat évvel ezelőtt a Parlamentben Szabó Tímea, aki egy meg nem nevezett, balfasznak tűnő őzikével próbálta illusztrálni, hogy a határzár semmire nem jó.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A baloldali képviselő a kirohanásában volt annyira korrekt, hogy nem árulta el, mi történt a "szerencsétlen" állattal. Igaz, egy gyors utánanézéssel pillanatok alatt kiderült, hogy az egészen kiváló őzikés példát a baloldali média pár nappal korábbi terméséből kölcsönözte.

Megölt egy őzet a határzár

– közölte a bombasztorit a mindig megbízható HVG, rámutatva a kerítés speciális képességeire.

 

Mint a 2015-es cikkből kiderült, az elkóborolt bestia az ásotthalmi vasútállomástól 300-400 méterre belegabalyodott a határvédelmi kerítés pengedrótjába. Később fejjel lefelé lógva találtak rá a helyi gazdák.

A kurva életbe már, gombászni sem lehet szabadon?

Mennyi értelmetlen halál!

A szeretet helyett az embertelenség, a kegyetlenség az úr az Országban!

Bezzeg a migráncsok nem akadnak fenn ezen a szaron!

Szabó Tímea időtálló, instantklasszikus kerítésellenes (vagy inkább kerítésgyilkos) sugalmazásának a mai napig nem akadt kihívója, hiszen arra még senki nem vette a bátorságot, hogy egy ártatlan állat halálát rávarrja a magyar határzárra. Neki viszont összejött a bravúr.

Na, erre varrjon gombot valamelyik okostóni! Feri, jó lenne ha előkerülnél, és miután visszatértél az elvonóból a jól megérdemelt pihenésedből, gurítanál egy nagyot. Különben unatkozni fogunk!

kapcsolódó

 • Hová tűnt Gyurcsány Ferenc?

  Hová tűnt Gyurcsány Ferenc?

  Vakbélműtétje óta kissé el van tűnve a DK jóságos parancsnoka. Sem a parlamentben, sem az online térben nem élvezhetjük bohókás, zavaros megnyilvánulásait. Mi történt? Sajnos csak találgatni tudunk. Kérjük vissza a mi szeretett Ferinket