Miközben családapákat rúgnak ki Karácsonyék, Kálmán Olga egymilliós fizetést vihet haza tanácsadóként

A hírek szerint folyamatos a leépítés a főváros tulajdonában álló cégeknél, életek mennek tönkre, családapák kerülnek utcára. Vannak persze szerencsésebbek, akik senki által nem ismert tanácsokat adnak Karácsonynak és sleppjének. Nekik most is összejön a havi 1 milliós fizetés.

  • Nemrégiben hozott nyilvánosságra a Metropol egy felvételt, amelyen arról beszélt egy kétgyermekes családapa, hogy épp az ünnepek előtt rúgták ki a szociálisan érzékeny Karácsonyék a budapesti közműcégtől.
  • A férfi azért nyilatkozott, mert különösen felháborította, hogy miközben a pénztelenségre hivatkoznak az elbocsátottakkal szemben, Karácsony tanácsadói egymilliós fizetéseket tesznek zsebre. Az elbocsátott dolgozó elmondása szerint Kálmán Olga tanácsadói fizetése különösen feldühíti.
  • Közérdekű adatigényléssel megszereztük Kálmán Olga munkaszerződését, amelynek alapján a DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes keze alatt dolgozik mint kulturális tanácsadó. Az egykori újságíró havi alapbére egymillió forint, erre még rájöhetnek különböző juttatások.
  • Már csak az nem világos, hogy havi egymillióért mégis mit csinál Kálmán Olga, mert ez a munkaszerződéséből nem derül ki, és Budapesten sem látni nyomát a tevékenységének.
  • Éppen ezért fordultunk levelünkkel a Városházához, hogy közöljék velünk Kálmán Olga pontos munkaköri leírását és az egykori műsorvezető keze alól az elmúlt két és fél évben kikerült projekteket.

Decemberben hozott nyilvánosságra egy felvételt a Metropol, amelyen egy kétgyermekes családapa beszélt az újságnak arról, hogy hogyan bántak el vele Karácsonyék, és rúgták ki az ünnepek előtt a fővárosi közműcégtől.

Elmondta, hogy miközben nekik tucatszámra kellett távozniuk a főváros tulajdonában lévő cégtől (akár több évtizednyi munkatapasztalattal a hátuk mögött), Karácsony több mint 30 tanácsadója mind milliós fizetéseket vihet haza havonta, miközben többen be sem járnak dolgozni.

Az elbocsátott férfi elmondta, hogy a legjobban Kálmán Olga idegesíti az embereket, mert miközben nem is lehet látni a Városházán, mindenféle kampányrendezvényekről posztol képeket a közösségi oldalaira.

Vannak szerencsésebbek is

Közérdekű adatigényléssel szereztük meg a magát korábban „független-objektív” újságírónak mondó, ma már DK-s Kálmán Olga megbízási szerződését.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

A szerződés a politikus és Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala között köttetett, határozott időre. A munkaviszony 2019. november 12-én jött létre, és addig van hatályban, ameddig a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes megbízatása tart, tehát legkésőbb 2024. október 31-ig.

A humán területekért felelős főpolgármester-helyettes pedig nem más, mint a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Gy. Németh Erzsébet, aki már 1994 óta tagja a Fővárosi Közgyűlésnek. Kálmán Olga tehát Gy. Németh keze alatt dolgozik, a szerződése értelmében mint kulturális tanácsadó.

 

kapcsolódó

Az „ex-független-objektív” újságíró alapbérként havi egymilliót kap az adófizetők jóvoltából a kiváló (és bizonyára nélkülözhetetlen) tanácsaiért.

Ennek alapján Olga 25 millió forintot már zsebre vághatott az adóforintjainkból, és amennyiben a helyén marad 2024 októberének végéig, akkor ez az összeg 60 millió forintra nőhet!

Hogy pontosan mit is csinál Kálmán Olga havi egymillióért a Városházán, ez bő két év eltelte után sem derült ki. A fővárosban ugyanis a tevékenysége nyomát eddig még nem látni, és ahogy a fentebb említett videóból is kiderült, Kálmán semmittevése idegesíti a legjobban a kevésbé szerencsés dolgozókat.

A szerződése a teendőiről nem rendelkezik, a Városháza pedig nem tette közzé a DK-s politikus pontos munkaköri leírását, amelynek alapján bepillantást nyerhetnénk a budapestiek érdekében végzett tevékenységébe.

Éppen ezért újabb közérdekű adatigényléssel fordultunk a Városházához annak érdekében, hogy megtudjuk a következőket:

  • Kálmán Olga az elmúlt két évben egész pontosan milyen tevékenységért kap havi egymillió forintot? Milyen kézzelfogható eredménye van Kálmán kulturális tanácsainak?
  • Kérjük, közöljék velünk Kálmán Olga részletes munkaköri leírását, illetve azt, hogy ezen szerződéses kötelezettségéből pontosan mit teljesített 25 hónap leforgása alatt.
  • Nem érzik kínosnak, hogy miközben a Metropolnak név nélkül nyilatkozó férfit sok más személlyel együtt elbocsátottak az állásából karácsony előtt, addig az olyan tanácsadók, mint Kálmán Olga milliós fizetéseket vihetnek haza? Ez lenne a híres baloldali szolidaritás?

Kálmán Olga rekordmagas fizetése annak fényében is érdekes, hogy a Budapestet vezető baloldali politikusok rendszeresen arról beszélnek, hogy a főváros nemsokára csődbe mehet. 

Ahogy arról a Kontra is beszámolt egy korábbi cikkében, szemmel láthatóan romlott a Fővárosi Önkormányzat anyagi helyzete, amióta Karácsonyék átvették az irányítást, és Tarlós István által hátrahagyott pénzek mintegy felét már sikerült eltapsolniuk.

kapcsolódó

Kálmán Olga karrierje a Gyurcsány-pártban folyamatosan felfelé ível

Azt a Fővárosi Önkormányzat és a Demokratikus Koalíció honlapjainak alapos átböngészése után sem tudhatjuk meg, hogy pontosan  mit is tett a kultúra területén Kálmán Olga, azt viszont láthatjuk, hogy a Gyurcsány-pártban a karrierje folyamatosan ível felfelé.

2019 júniusában lett a DK főpolgármester-jelöltje a budapesti előválasztáson, ahol végül alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben. A pártba ekkor azonban még nem lépett be, erre várni kellett 2019 novemberéig, amikor Gy. Németh kulturális tanácsadója lett.

Innen már megállíthatatlan volt Kálmán Olga előmenetele, hiszen nem sokkal később a DK elnökségi tagjának is megválasztották.

2021 februárjában pedig kiderült, hogy az egykori újságírót a DK indítja az országos előválasztáson, Budapest 4-es számú egyéni választókerületében, azaz a II–III. kerületben.

 A volt tévés azonban itt is elhasalt, Karácsony párttársa, Tordai Bence kétharmad-egyharmad arányban verte meg őt, noha még a Jobbik is beállt a gyurcsányista jelölt mögé.

A „függetlenségére és objektivitására” nem is olyan régen még kényes sajtómunkatárs politikai pályafutása szépen halad előre, csak éppen a választópolgárok nem díjazták eddig túlzottan az irányváltását.