Mihez kezdene magával Karácsony Gergely, ha lecserélnék Dobrev Klárára?

Kiadna-e egy közleményt, hogy csalódott? Esetleg lemondana? Kattintson a tippjeinkért!

A baloldal áprilisi pofára esésének nem csak a kormánypárt a kedvezményezettje. Létezik ugyanis egy család, amelynek az – egész ellenzéki közvélemény által tizensok éve követelt, de ciklusról ciklusra egyre siralmasabb eredményt hozó – összefogás-koncepció kudarca igencsak kapóra jön.

Az Olvasó jól tippel, Gyurcsányékra gondolunk!

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Don Gyurleone, Aprev Klára asszony és közvetlen hűbéreseik ugyan ténylegesen a markukban tartották a teljes ellenzéki összefogást, de nem azzal a céllal, amellyel választóik bizalmát kérték. Fél gőzzel kampányolva, a közös jelöltet fúrva úgy sikerült padlóra vinniük a moslékkoalíciót, hogy közben a kezük tiszta maradt, és könnyűszerrel állíthatták: nem rajtuk múlt.

Dobrevvel sikerült volna...!

Az illúzió, mely szerint Ferencnével nagyobb esélyük lett volna a baloldali pártoknak, már rögtön a választások után, a kényszerszövetségesek egymás ellen fordulásakor gyökeret vert az ellenzékiek körében. A Facebook mélyén tenyésző „dékás harcinyugger” csoportok (Gyurcsányék legelszántabb, jellemzően szépkorú rajongói, akiknek a túlnyomó többsége az otthoni karosszékből szívesen nézné végig, ahogy fideszeseket akasztanak az Andrássy út lámpavasaira) megdöbbentően népetagsága eleve gyanakodva tekintett mindenkire, aki akár csak óvatos viccelődést merészelt megengedni magának szeretett Ferencük kárára, a kényszerű szövetség felbomlása óta azonban nem ismernek irgalmat: mindenhol IS Dobrev Klárát kéne indítani, lehetőleg önállóan. 

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

Mivel Ferenc testvér neje jelenleg Brüsszelben mószerolja saját hazáját, ezért a DK-s EP-listavezetői pozíció várhatóan már nem elég ambiciózus a számára. A Gyurcsányista Légió halállistáján Karácsony „Bazmeg Gergő, te hoztad a nyaunkra ezt az embert" Gergely jelenlegi városvezető előkelő helyen van, ezért nem kizárt, hogy a türelmetlen dékások kikövetelik a főnöktől: menjen neki a munkakörében teljesen magatehetetlen, sz*rkavarásban annál lendületesebb párbeszédes politikusnak.

Mivel az összefogás sokszorosan is leszerepelt, egyáltalán nem valószínűtlen hát, hogy KariGerinek nemcsak jobb-, hanem baloldalról is kihívója érkezne.

A Gyurcsány-házaspár nem éppen arról híres, hogy túl sokat teketóriázik, ha egykori bajtársainak a hátába kell vágni a kést. Ráadásul már most elszólta magát egy vezető dékás politikus, Arató Gergely, aki arra a kérdésre, hogy kiből lenne jobb főpolgármester annyit mondott:

„Nem tudom, majd kiderül, ki fog derülni a főpolgármester-választáson”

Felmerül a kérdés, vajon mit tenne, ha Feriék megpróbálnák elvenni tőle ezt a kényelmes, jól fizető, langyos vizes pocsolyát, amiben évek óta a budapestiek pénzén dagonyázik.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

  • Lemondana-e azonnal, vagy a az előválasztással ellentétben vállalná a kampány küzdelmeit?
  • Kiadna-e egy közleményt, hogy csalódott és szomorú?
  • Adna-e pánikszerűen interjút a Telexnek, amiben elmondja, mennyire aggasztó a baloldal morális állapota?
  • Elárulná-e ismét jelenlegi pártját, szövetségeseit egy új egyezségért cserébe, mellyel menthetné pozícióját?
  • Vajon visszamenne-e Zuglóba Tóth Csabához, és megkérdezné-e tőle, megvan-e még a hírhedt ásó? Az is biztonságosabb, mint Gyurcsányékkal küzdeni?

Az Olvasóink többségét valószínűleg nem foglalkoztatja, a hiperpasszív főpolgármester mihez kezdene, ha Feri megadná rá a kilövési engedélyt. Annál aggasztóbb gondolat, mit művelne Dobrev Klára és stábja Budapesttel. Mert lássuk be: Karácsony tehetetlenségének van azért előnye is. Ha nem csinál semmit, kevesebb kárt is tud okozni. A Gyurcsány-kartell pedig nem arról híres, hogy ölbe tett kézzel nézi, amint mások megszedik magukat. A Városháza-botránynak a hátterében is felsejlett Feri régi szövetségese, Bajnai. Ilyen és ehhez hasonló nyalánkságokra számíthatnánk, ha a budapestiek öt év bizalmat szavaznának Dobrevnek.

Forrás: PS

Nem kéne ezt is elkúrni. Nemcsak nagyon, kicsit se.