Miért nem buktatták meg Orbánt a nyugati emigráció tagjai?

Az Orbán miatt Nyugatra menekült szavazók mítoszának nyomában - írta és rendezte: Szalma György

A magyarországi (Magyarországra delegált) baloldal sorozatos választási kudarcait változatos módon igyekeznek megmagyarázni a külön erre kiképzett kommunikációs szakemberek.

Érintettség okán egyik személyes kedvencem az az indoklás, hogy a határon túli magyarok szavazatai – amelyek esetében legfeljebb kettő, de leginkább csupán egy mandátumról beszélhetünk  – döntik el, hogy ki nyeri a választásokat az anyaországban.

Másik nagy kedvencem, hogy a „tudatlan vidéki mocsár” hatalmon tartja a jobboldalt, miközben a művelt urbánus demokraták a baloldalt támogatják. Ennek cáfolatára elég a telex/444/24.hu/Pesten hallottam kommentszekcióját végigböngészni, és azonnal világossá válik, hogy pontosan mit is jelent a valóságban a liberális szürkeállomány.

És az igazi nagyágyú, minden bukásmagyarázatok atyja:

Orbán Nyugatra üldözte a kritikusan gondolkodó milliókat, az ő hiányuk miatt nincs demokrácia Magyarországon. Ennek a magyarázatnak azonban született egy „Halvány Reményke” nevű gyermeke, akit az összefogás pártjai fogadtak örökbe, és Orbán szeme elől elrejtve a választások napjáig nevelgették.

Halvány Reményke rövid jellemzése:

Az Orbán miatt Nyugatra menekült magyarok gyűlölik a NER-t, és alig várják, hogy bosszút álljanak, amiért emigrációba kényszerültek. Tudják, hogy Orbán tehet mindenről. Soha senki nem ment ki mosogatni Londonba 2010 előtt! Sőt! Orbán színre lépéséig a britek jöttek hozzánk munkáért kuncsorogni.

Emlékszünk?

Nagy a jólét! Minket irigyel Németország, Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország – mondotta volt Gyurcsány Ferenc hatalma csúcsán.

Aztán Orbán Viktor tönkretette a tejjel-mézzel folyó Kánaánt. Magyarok milliói menekültek el egyik napról a másikra, városok és falvak néptelenedtek el rövid idő leforgása alatt.

A menekülő magyarok némelyike még utoljára visszatekintett az osztrák-magyar határról, és bosszút esküdött azok ellen, akik tönkretették azt a kultúrájában és gazdaságában virágzó paradicsomot, amit Gyurcsány és Bajnai teremtett minden igaz demokrata számára.

Szegény Reménykét azonban halálos baleset érte 2022. április harmadikán, valamikor az éjjeli órákban frontális ütközést szenvedett el Valóság úrral. Valóság úr köszöni szépen, karcolások nélkül megúszta az ütközést, és még éppen elérte Orbán Viktor győzelmi beszédét a Bálnánál.

Forrás: Facebook

Hogy a tudományban hívő progresszív baloldal pontos számokat követel a tragédia mértékének megismeréséhez?

Nos, egy 2015-ös adat szerint Magyarországról cirka a lakosság 6 százaléka ment ki Nyugatra dolgozni. Hat százalék. Sok vagy kevés?

Véleményünk szerint minden magyar számít, határon innen és túl. Tehát a hat százalék sok, nekünk sok. Ellenben, ha megnézzük, hogy Ausztriából is pontosan ennyi, tehát a lakosság hat százaléka ment el másik uniós országba dolgozni, akkor kérdőjelessé válik, hogy vajon mi késztette a magyarokat arra, hogy elhagyják a szülőföldjüket.

Még inkább árnyalja a képet, hogy mindeközben „bezzegromániából” a lakosság 17, 5 százaléka lépett olajra, hogy Spanyolországban vagy az olaszoknál szedjen epret. Hogy ez sok vagy kevés? Hát, sokkal több is mehetett volna. Ez azonban egy másik téma része. A cikkünk szempontjából nézve a 17, 5 százalék baromi sok, irtózatosan sok.

A csehek 8, 8 százalékos aránya sem mutat túl jól, a lengyelek 11, 5 százaléka dettó rusnya adat. Írországból közben 18,8, Angliából meg 7,6 százalék távozott külföldi munkavállalás miatt. Svájcból 8 százalék lépett le, Portugáliából 22, amit tényleg nem értek, hiszen abban az országban éhen halni is tök állat lehet.

A számok (a baloldal leggyűlöltebb ellenségei) ismeretében nem úgy tűnik, hogy Magyarországról tömegével menekül a sok tehetség és a friss munkaerő.

Talán a baloldal ebben is hazudott nekünk????  

Igen, megpróbáltak átverni minket. Minket, magyarokat. Végül mégis magukat csapták be a leginkább. Tudniillik a Fidesz-gyűlölő, dühös nyugati emigráció nem létezik, nincs ilyen embertípus, ilyen szavazói réteg nem létezik, ez csak kampányszlogen volt. Erre enged következtetni, hogy:

  • Svédországban 1135-en regisztráltak szavazásra a külképviseleten.
  • Németországban: Stuttgartban 3719-en, Münchenben 4646-an, Nürnbergben 1475-en, Düsseldorfban 1957-en, Berlinben 2682-en.
  • Nagy-Britanniában: Manchesterben 1761-en, Londonban 8138-an, Edinburghben 1192-en
  • Hollandiában: Hágában 3433-an

Érdekes számok. Úgy tűnik, hogy az orbáni gyűlöletpolitika miatt Nyugatra menekült milliók nem álltak bosszút gyűlölt ellenségükön, a Fideszen.

Pedig, ha valaki tényleg a Orbán Viktor politikája miatt kényszerült volna távozni akaratán kívül, az minimum, hogy beikszeli az ellenzéket, hogy „bukjon a diktátor”.

Ha pedig azt vesszük alapul, hogy a koronavírus-járvány alatt mérhető mennyiségű ember vándorolt vissza Magyarországra, akkor a baloldal állítása még kevésbé tűnik igaznak.

Szóval egy baloldali mítosszal újra szegényebbek lettünk. Legközelebb a baloldalra szavazó művelt városiak mítoszát cincáljuk darabokra.

Ui.:

A legkevésbé a laoszi magyarok dühösek Orbánra, mert ott csak kilencen regisztráltak bosszúszavazásra. Mi folyik ott, Laoszban????