Miért gyűlölik a balliberálisok a testedzést?

A nobody-building egyfajta kiállás Orbán diktatúrája ellen

  1. Minek ennyi stadion? Építsünk inkább uszodákat, kézicsarnokokat!
  2. Minek ennyi uszoda, kézicsarnok? Inkább áldozzunk a tömegsportra!
  3. Minek ez a sok felesleges fitneszpark? Inkább kórházakat építsünk, és adjuk a szegényeknek!
  4. Minek ennyi kórház, ha úgyis a Mészáros lopja el, és nem dolgozik már benne senki, mert Orbán elüldözte az orvosokat?
  5. Miért nem mond már le az Orbán végre?

Az ellenzéki, egységsugarú szavazó olyan, mint a verkli: szívből jövően, őszintén felháborodva hőbörög és hatalmas magabiztossággal okoskodik minden felületen - megteheti, mert önmaguk kreálta visszhangkamrájában csakis pozitív visszacsatolással találkozik, sőt: munkahelyén is csupa piros pont jár ezért. Tökéletesen meg van arról győződve, hogy zseniálisan, forradalmian látja a világ dolgait, és ennek tetejébe még tökös és bátor is.

kapcsolódó

A poént már az elején le fogom lőni:

  • Mivel az ellenzéki lét alfája és ómegája a kritika nélküli, következetes orbántagadás, ezért bármit is mondjon vagy képviseljen a Fidesz és a kormány, ő azt automatikusan mínusz eggyel fogja megszorozni. Tehát teljesen mindegy, hogy a Fidesz éppen mit csinál, az ő igényeinek az sose lesz megfelelő - kivéve talán, ha mind kollektív öngyilkosságot követünk el.

Ha bárki is valaha komolyan eltűnődött azon, hogy a szocioliberális tábor hogyan válhatott Izrael-pártiból muszlimbarát antiszemitává, hogyan fogadta örökbe a korábban milliószor elátkozott Jobbikot, vagy hogyan képes röhögés nélkül kijelenteni, hogy kormányváltásig nem fog szülni (mondjuk ezt én is kockázat nélkül tudom vállalni), az érti a jelenséget.

Az ellenzéki ember - még ha papíron tanult és művelt is - ha meghallja Orbán Viktor és a Fidesz nevét (vagy csak őket sejti bármi mögött), azonnal elborult aggyal kezd azzal szemben nagyon látványosan állást foglalni, mintha bárki is kérte vagy kérdezte volna: tökmindegy, hogy színházról, gazdaságról, költségvetésről, oktatás-egészségügyről, külpolitikáról, vagy csak egy felfestendő zebráról van-e szó. Ja igen, és érteni is fog hozzá.

Na, a sporttal pontosan ez a helyzet.

Bizonyára a T. Olvasónak is többször szemet szúrt már ellenzéki tüntetések, tévéműsorok, hírességek elemzésekor, hogy - bár legtöbbjükre a halmozott beszédhiba és általában az ápolatlan külső egyaránt jellemző, de legfeltűnőbb közös nevezőjük mégis a gyenge, kidolgozatlan testszerkezet.

Fekete-Győr András
Fekete-Győr András Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

Természetesen a kábítószereket és a dohányzást is tipikusan nagyra tartják, tehát aktívan szeretik rombolni testüket - ugyanakkor nagy logikával kikövetkeztették, sőt, ideológiát kreáltak az alábbiak köré:

  1. Orbán és a Fidesz szereti a focit
  2. Orbán és a Fidesz szereti és támogatja a sportot
  3. Ha nyer valamelyik sportolónk, csapatunk (főleg az olimpián v. a labdarúgó válogatott akárhol), akkor rengeteg boldog magyar embert lát (súlyosabb esetben magyar nemzeti jelképekkel), és ettől szétbassza az ideg
  4. Tehát ő már csak azért sem fog sportolni, így demonstrál a kormány és a jobboldal ellen - ráadásul a passzív ellenállás még mindig a könnyebb út.

Ilyenkor megszólalhat a mindenkivel szemben toleráns ellenzéki olvasó igazságérzete: na de ez meg az a fideszes is milyen gyenge meg kövér meg ápolatlan (meg törpe), és még alkoholista is - persze, de míg a kormányoldalon ez a kivétel, az ellenzék úgy van ezzel, mint a beszédhibával: még büszke is rá.

Ha esetleg mégis sportol, az is csak valami margitszigeti bohóc-kocogás vagy TRX szokott lenni; a vasaktól-súlyoktól irtózik, a küzdősportokat ártalmas, atavista, alfahím kakaskodásnak tartja. A legkeményebbje is úgy gondolja, hogy a (fél)maraton teljesítésénél nemesebb, sportosabb cél az életben nem létezik. Nem kívánna külön kommentárt, de elég csak megnézni, hogy alig három évtized alatt, Schwarzenegger és Stallone óta mennyit változott a divatipar által is sulykolt férfiideál! Már ha létezik ilyen még egyáltalán.

Forrás: Facebook

Az eredmény: a klasszikus kólásüvegre emlékeztető, ösztrogéntúltengéses, hegyes cickós, széles csípőjű férfitest, rossz fogak, csontos-csapott váll, nyamvadt mellkas, hájas combok - diétától függően liftező testtömeg. Ha esetleg mégis sovány lenne, azt a mértéktelen dohányzásnak és energiaital-fogyasztásnak köszönheti.

Ne vessük meg ezért: az ő teste is egyfajta emlékmű-performansz: a megtestesült sport- tehát orbántagadás, bátor kiállás az elnyomó rezsimhatalom ellen.

És különben is: minek az erő és az izmok, amikor a Jóisten olyan elmét adományozott nekünk, amivel az egész TASZ-t és a Helsinki bizottságot is magunk mögött tudhatjuk - bármilyen konfliktusról is legyen szó?