Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem menstruálnak? Akkor mégis csak két nem van?

Soproni Tamás terézvárosi polgármester javaslatában van ráció, azonban az éremnek van egy másik oldala is.

Úgy tűnik, mégis csak két nem van. Most, hogy bevezették a menstruációs szabadságot a nőknek, Terézváros liberális vezetése elismerte, hogy csak férfi és nő van. Végülis nem rossz eredmény ez Soproni Tamáséktól, csak így érthetetlen, miért agitál mindig a Pride mellett?

A polgármester az erős fájdalommal járó menstruáció terheit – ha valaki orvosi bizonyítékot hoz rá – szabadsággal igyekszik enyhíteni. Milyen jó dolog ez, gondolhatnánk elsőre, hiszen tényleg rengeteg nő van, aki szinte felkelni sem bír a fájdalomtól a menstruációja idején. Nem is tehetnek róla, a természet sajnos ilyen, de az éremnek van egy másik (kellemetlen) oldala is.

Forrás: Facebook

Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem menstruálnak? Ők akkor is bent lesznek a munkahelyükön, amikor kollégájuk épp nem. Ez évente akár – ha 2-3 erős fájdalommal járó napot számolunk – 20-30 nap fizetett „szabadságot” is jelenthet. Persze ez nem kellemes a nőknek, nem is erről van szó, hanem arról, hogy a munka akkor sem lesz kevesebb, a 20-30 napnyi tennivalót pedig addig férfitársaiknak kell elvégezni.

Mi lenne, ha több pénzt kapnának a férfi dolgozók, hiszen neki csak a törvényben előírt alapszabadság jár? Mi lenne, ha az elvégzendő plusz feladatért megkapná az extra szabadságát töltő kolléganő apanázsát? A menstruációs kiegészítés nem is hangzik rosszul. De tudjuk ugye, hogy nem alapján senkit nem lehet diszkriminálni. Csak pozitívan.

Kell a menstruációs szabadság, hiszen a kellemetlenségek létezéséről nem tehetnek a nők, sokszor szenvednek a fájdalomtól, közben pedig nem tudnak dolgozni. Semmi gond nincs tehát ezzel, ne legyen kevesebb a fizetésük, de a munkájukat elvégző kollégáinak legyen magasabb, és anélkül, hogy túlórázniuk kellene távol a családjuktól.