Mese a bohócról, akit Feri zsebrevágott

Jakab Péter messziről érkezett az úgynevezett "demokratikus ellenzék" soraiba. Messziről jött, látott, és pofára esett. Gyurcsányék első vezéráldozata a sakktáblán a Jobbik elnöke, de attól még a hasznos idióta szerepét el tudja játszani.

Ellenzéki érzelmű honfitársaink sokszor kétkedve, cinikusan fogadják azt az állítást, hogy az összefogás tulajdonképpen nem más, mint Gyurcsány Ferenc gyenge minőségben összetákolt trójai falova, amivel visszatérne a hatalomba.

Ennek a hipotézisnek a leginkább kézzelfogható bizonyítéka az előválasztásnak nevezett bolhacirkusz egyik főszereplője: a haragos bohócból síró bohóccá lefokozott Jakab Péter.

Petikét a Gyucsány-klán bekapta, keresztben lenyelte, megemésztette, és feldolgozott végtermék formájában visszaültette a helyére, visszaadva rá a bohócsipkát, ami szinte már elválaszthatatlan kelléke az egykor büszkén cigányozó-zsidózó, neonáci gárdistameneteket szervező Jobbik-elnök közéleti produkciójához.

 

A politikai küzdelmek veszteseinek kétféle sors juthat a totális megsemmisülés felé vezető úton:

  • Elveszítik a közvélemény érdeklődését, nincs gyűlölet, nincs rajongás, egyszerűen csak leszarják a létezésüket. Mint Dávid Ibolyát a „Z” generáció.
  • Ezt megelőzően, opcionálisan – ha még bármire is használhatóknak tűnnek –  valamely náluk dominánsabb politikai erő rájuk teszi a nyakörvet, és kézi vezérléssel addig rángatja saját céljainak szolgálatában, amíg el nem veszítik maradék hitelességüket. Ami után az 1. pontban részletezett közéleti szemétdombra kerülnek, közvetlenül az SZDSZ szomszédságába.

A Jobbik elnökének nem adatott meg a méltóságteljes közéleti pusztulás, láncra vert harci kutyaként le kell szolgálnia még egy hadjáratot a Főnök mellett, mielőtt végleg eldobják, mint a taknyos papírzsebkendőt.

Jakimakinak azt a Dobrev Klárát kell majd betolnia a hadvezéri székbe, aki 2014-ben még Schiffer Andrást rótta meg, mikor jobbikosokkal fogott kezet. Emberileg, erkölcsileg nincs rendben, ha valaki összenácizza a kezét. Abban is biztosak lehetünk, hogy Apró Antal unokája sem sokat fogdossa ezt a szerencsétlen, levitézlett szélkakast.

Tolja is ezt ezerrel, Facebook-posztban és az Alfahírnek adott „interjúban” is kritizálja Karácsony taktikázását, aminek egyedüli ellenérdekeltje jelenleg Dobrev Klára.

Mindezt persze nem lehet bevallani a választóknak, de valószínűleg otthon sem azt mondja magának  a tükörbe, hogy „vesztes vagy, Petikém”. Ő lett az ellenzék morális iránytűje, aki vigyáz az egységre, aki egyben akarja tartani a „szövetséget”.

A Jobbik elnökét az edző félidőben lecserélte, de ő azt hiszi, hogy  bíróként azért még visszavárják A PÁLYÁRA.

Hogy tényleg elhiszi-e, vagy csak eljátssza a rá osztott szerepet, az teljesen lényegtelen.

 

Jakab Péter csúnyán megszívta. Majdnem sajnáljuk, de azért mégsem. Még mindig úgy produkálja magát, mintha mi sem történt volna, de már a Márki-Zay Péter zászlaja alá sereglő korábbi hívei sem vele nevetnek, hanem rajta. Hogy Feriék egyszerűen csak lecsíptek a neki jutott szavazatokból néhány százezret, vagy tényleg ennyire elhibázott volt a „bőrdzsekis-parizeres hülyegyerek” kampány, ez sosem fog kiderülni.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Hiába, a kisnyilas gúnyát posztkommunista vazallus egyenruhára cserélni kockázatos vállalkozás volt, de don Gyurleone bizonyára megígérte neki, hogy a 2018-as csúfos szereplés után végre ő is odaférhet a húsosfazékhoz – feltéve, ha rendesen viselkedik. Nem fog, maradékokból a falkája nem lakik jól, így pedig nem vár rá hosszú karrier a politika első vonalában.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy valószínűleg már tanulmányozza a „Van élet a Jobbik után” című Vona Gábor-féle kézikönyvet.

Így jár, aki hisz Ferenc mesternek.

Ne felejtsük el: a legnagyobb ideológiai meghasonlást, a legelvtelenebb alkut az ördöggel minden ellenzéki szereplő közül Jakab Péter kötötte. Vezényletével vált a Jobbik nemzeti radikális-populista pártból DK-tagszervezetté, és többek között már abban is partnerek, hogy a határon túli magyarok szavazati jogát elvegyék. Mindezt a hatalom érdekében.

 

Maga ágyazott meg mérhetetlenül ostoba és pökhendi módon saját bukásának.

Elhitte, hogy Feri nem alattvalókat, hanem szövetségeseket keres.

A hatalom felé vezető úton tisztogatással eltávolította a gyurcsányista párttal való összebútorozásban akadályt jelentő, valamiben még hinni képes párttársait, majd párja kormányrúdját balra fordítva kiadta a „teljes gőzzel előre” parancsot. Nem sejtve, hogy nem a kikötőbe, hanem a tenger fenekére száguld sebesen.

Asszisztált az előválasztás minden transzparenciát és biztonsági garanciát nélkülöző rendszerének kidolgozásához, amelynek két fő funkciója volt:

  • Helyzetbe hozni azokat, akik Ferinek hasznosak.
  • Beszerezni a pártok támogatóinak személyes adatait.
Küldetés teljesítve, az egykori jobbikos adatbázis a zsebben, Klára asszony összecsaphat Karácsonnyal, a Jakab Péter 2.0 pedig hozhatja a konzervatívabb lózungokra fogékony ellenzéki szavazókat.

Hol van ezután szükség a Jobbikra? Érdemben nem sok hasznát veszi már Ferenc. Amit akart, elvett tőlük, de ha Peti bohóc elég szerény képességű,  a vezényletével még egy darabig asszisztálni tudnak a gyurcsányi mesterterv végrehajtásához.

Forrás: MTI

Jakab hattyúdala a nagypolitikában Gyurcsány feleségének érdekképviselete. Emésztgessük egy kicsit ezt a nyilvánvaló tényt, mielőtt azt gondoljuk, hogy az egész összefogás nem Feriék családi biznisze.