Mellément a g*cigránát

Az élet császára, a pénzt marokszámra szóró Fluor Tomi oktatott ki mindenkit mértékletességből.

Ismét robbant a hírhedt Fluor Tomi-féle g*cigránát.

De nincs már akkora ereje, mint régen, be kell látni, hogy inkább volt ez szilveszteri petárdához méltó puki.

Hiába, az évek és a popzene folyamatos változása valószínűleg nem tesz jót a botrányhős rapper zenekara és közönségük kapcsolatának.

Arra kell következtetnünk, hogy ha a fénykorában is legfeljebb „B” kategóriás Wellhello zenekar egyik frontembere bulvármocskolódással kénytelen a közérdeklődés fenntartására akkor vélhetően nem folyik már úgy a „mani” a vidéki falunapos haknikért, mint korábban.

Nincs ebben semmi újszerű, az egyedi tartalom és hozzáadott érték nélküli zeneipari termékek életciklusának elkerülhetetlen alkonyzónájából kitörni elég nehéz, ha az egy, legfeljebb két generációt felölelő célközönség megunta és lecserélte korábbi kedvencét.

Ahogy a fingós-fosós vicceken való röhögcsélést is kinövi az emberek többsége legkésőbb 30 éves korára, vélhetően Fluorékra sem figyelnek már úgy, ahogy túlméretesre duzzadt egója megkívánná.
Facebook

Fluor Tomi az a fajta közszereplő, aki a már dögevők által megrágott maradékból is előszeretettel lakmározik. Történt ugyanis, hogy az uborkaszezon híján unatkozó sajtó a legjobb aljas, mocskos kommunista baloldali hagyomány teljes szélességében felkapta és ország-világ arcába tolta Tóth Gabi énekesnő karórájának értékét azt sugallva, hogy aki nem kívánja a pokolba Orbán Viktort és megengedhet magának magasabb árkategóriájú termékeket azt feltétlenül valami urambátyám mutyinak köszönheti. A más zsebében mindig előszeretettel turkáló függetlenobjektív hírhiénák tudósítására Fluor az alábbiakat írta egy Twitter bejegyzésben:

  • „ha tudtam volna, hogy 7 milliós rolexszel jár a kereszténység, kicsit jobban hittem volna istenben.”
    Facebook

Tegyük egy picit félre a milliónyi magyar, hívő keresztényt sértő tahó stílust, hisz Fluor Tomi sosem volt más, mint a nihilista konzumidiotizmus bézbólsapkás apostola, tőle nem vártunk mást. Nehéz azonban elmenni a tény mellett, hogy Tomika és kis barátai az elmúlt években igazán nem panaszkodhattak a luxi életmód hiánya miatt. Míg Tóth Gabi karórája nem a tulajdonos dicsekvése révén lett „hír”, az Apu vedd meg társszerzője és előadója nem igazán fogja vissza magát, ha az átlagember számára ritkán elérhető luxus kategóriájú élményekről lehet beszámolni a közösségi médiában. Kicsit megnéztük, milyen anyagi háttérre épül Mr. Gecigránát morális fölénye, nem kellett csalódnunk:

A Blikk 2022-es – tehát egészen friss – cikke alapján a Wellhello zenekar közel négymillió forintért vállal egy 70 perces koncertet. Elvonatkoztatva a produkció minőségétől is kijelenthető, hogy a magyar popzenei palettáról sokan megirigyelnének ilyen gázsit. Ezen felül Fluor Instagram és Facebook aktivitása arra enged következtetni, hogy számos márkát képvisel influencerként, vélhetően van mit a tejbe aprítania.

A HBO Maxot is szokásos, lakótelepi kóbormacska szintű eleganciájával nyalogatja körbe - bizonyára nem ingyen:

Instagram

De hozzá mégiscsak közelebb áll szellemiségében a svéd szeszesital márka, az Absolut Vodka képviselete. Ahogy a keményen dolgozó szórakoztatóipari sztahanovista művész egyik celeb pajtija fogalmazott: Neked minden nap hétvége!

Instagram

Nem is sajnáljuk Karácsonéktól, minden zenebohóc annyit ér, amennyit el tudnak kérni a produkciójukért, de talán pont nem a PÉNZ feliratú sapkás „rapper” hülyegyereknek kéne kioktatnia hitből és életmódból nála sokkal tehetségesebb, valódi zenészeket.

Facebook

Különösen azért nem, mert Tomika csak addig finnyás a NER-pénzekre, amíg az nem az ő zsebében landol.

Ódor János László kollégánk tavaly decemberben részletesen bemutatta, hogy a Wellhello örökké tinédzser frontembere számos alkalommal melegedett kormányközeli tábortűznél, főleg mikor zordabb idők jártak. Karácson rendes liberális művészemberhez híven nem különösebben hálás teremtés, de ha ő elfelejti is, hogy időnként nagy kedvesen elfogad kormányközeli pénzeket, mi biztosan nem fogjuk.

kapcsolódó

  • Baloldali celebek, akik elfogadják a NER pénzét, mégis gyűlölik a jobboldalt: Fluor Tomi

    Baloldali celebek, akik elfogadják a NER pénzét, mégis gyűlölik a jobboldalt: Fluor Tomi

    Sorozatunk negyedik részben a Wellhello "énekesét" mutatjuk be, aki 2009-ben ugyanazt gondolta Kiszel Tünde pinaszőréről, mint 2021-ben a kormányról. Fluor Tamás azóta is rendíthetetlenül harcol a rendszer ellen, olyannyira, hogy Orbán Viktor és Garancsi István előtt lépett fel a székesfehérvári Sóstói Stadion, a "MOL Aréna" avatóján, sőt, elfogadta a Nemzeti Kulturális Alap támogatását is. NER ide, NER oda, az apróért azért hajlandó lehajolni!

Fluor pedig egész évben keményen dolgozik a nemzetközi pop-szupersztár imázs fenntartásán. Nem lehet sem olcsó, sem könnyű folyton megpakolni a baszatáskát, vagy éppen a haverokkal kiruccanni a szomszédba nyaralni.

Mint például a legutóbbi Dominikai Köztársaságban töltött kikapcsolódás, ami biztos nagyon olcsó volt:
Instagram

Cap Canában, ahol szeretett művészünk töltött némi időt a fagyos magyar tél elől menekülve meglehetősen borsos ára van a gondtalan pillanatoknak.

Egy hét éjszakás - nem is all inclusive, csak reggelis ellátással kiegészített - tartózkodás az Eden Roc Cap Cana szállodában például több, mint hárommillió forintba kerül, de ha a tengerparttól távolabb, szerényebb szállást szeretnénk az is meghaladja a félmillió forintot.

A mások zsebében és hitében turkáló szupersztárnak idén amúgy nem ez volt az utolsó külföldi útja. A festői szépségű Palermoban, Szicília szigetén is pózolt. A kedvelt turistaparadicsomban egyébként sokkal barátságosabb áron lehet pihenni, akár már 1-2 ezer euró környékén lehet tisztességes szállást találni.

Instagram

Nem aránytalanság tehát azt feltételezni, hogy Fluor Tomi idén már valószínűleg simán elnyaralt annyi pénzt, amennyi Tóth Gabi órájának bulvárbecsléssel felmért értéke.

És még csak augusztus vége van.

Kettejük között pusztán annyi a különbség, hogy ő a közösségi médián kénytelen reklámozni, mekkora császára az életnek. De ha nem jönnek elég gyors tempóban a lájkok könnyen lehet, hogy beficcen még valami diszkrét, visszafogott Zanzibár, vagy Maldív-szigetek, mielőtt véget ér az év. Egy biztos: rajongóinak majd részletesen eldicsekszik a kemény munkából összeszedett luxussal.