Mehet az újabb telefon Bige Lászlónak: Márki-Zay Péter ötmillió forinttal tartozik a Kontrának!

Gyurcsány Ferenc játékos kedvű jelöltje elszabadult, és pályázatot hirdetett. Nem volt jó ötlet: lapunk ugyanis két perc kutakodás után jogosulttá vált a nyomravezetői díjra.

Az ellenzéki kritikák egyik leggyakrabban visszatérő panelje, hogy a kormány szavazatokat próbál vásárolni a különböző társadalmi csoportokban. Ezek közül a legtöbbet támadott intézkedés a nemtől, kortól, politikai preferenciától függetlenül mindenkinek előnyös rezsicsökkentés, amivel tehát mindenki jól járt.

Bár a kormányváltó szivárvány-szövetség ágyútölteléke miniszterelnök-jelöltje deklaráltan ellene van az ilyen típusú politizálásnak, úgy tűnik, most éppen ő az, aki ráérzett:

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

karizma, hitelesség és tapasztalat híján pénzért kell figyelmet vásárolni.

Márki-Zay Péter ötmillió forintot kínál fel annak, aki hajlandó számára a saját szavait visszaolvasni és értelmezni. Jókora összeget kaszálhat tehát az, aki segít a láthatóan Joe Biden-szintű demenciában szenvedő hódmezővásárhelyi polgármesternek felidézni, miket mondott, mielőtt rádöbbent, hogy őszinte véleményének hangoztatása többet árt, mint használ.

Rögzítsünk rögtön az elején egy szemantikai-kommunikációs értelmezési keretet:

Márki-Zay azt állítja, ő ugyan nem mondott olyat, hogy

  • megszüntetné a rezsicsökkentést,

  • beengedné az országba a migránsokat,
  • fizetőssé tenné az egészségügyet,
  • Indiába küldené műtétre a magyar embereket,
  • bezáratná a sürgősségi osztályokat és szülészeteket.

Az ellenzék kedvenc Mini Ferijének felajánlása csupán arra érvényes, ha valaki olyan állítást talál, ahol szóról szóra ezt mondja.

Engedjük meg neki: valóban nem ezt mondta. Olyanokat mondott, amikből félreérthetetlenül lehet tudni, hogy ezeket a lépéseket szeretné (feltéve persze, hogy kormányra kerül, és akkor is csak abban az esetben, ha Don Gyurleone is áldását adja ezekre)

 

Tehát például ha valaki azt mondja, hogy add nekem az összes pénzed, különben holnap már alulról szagolod az ibolyát, az nem is annyira átvitt értelemben halálos fenyegetést jelent, nem pedig virágillattal való kényeztetést.

Márki-Zay most annyit állít, ő pusztán ibolyát akart velünk szagoltatni, mi pedig rosszindulatúan félremagyarázzuk a jó szándékú őszinteségi rohamait.

Van egy rossz hírünk: polgármester úr tartozik nekünk egy csomó pénzzel.

  • „Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”. 

Aki így beszél a rezsicsökkentésről, az bizony megszüntetné ezt a lépést.

  • „A nagyszámú, egy időben történő bevándorlás összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorol egy adott térség gazdasági fejlődésére."

Aki így beszél a migrációról, az bizony beengedné az illegális bevándorlókat.

  •  „Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió”.

Aki így beszél, az bizony fizetőssé tenné az egészségügyet.

  • „Vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, ami a zöldhályoghoz hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába”.

Aki így beszél, az bizony Indiába küldené a magyar betegeket.

  • „Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban vagy akár falvakban élők közelében”.

Aki így beszél, az bizony be akarja zárni a sürgősségi osztályokat és szülészeteket!

Nincs szükség rosszindulatú belemagyarázásra ahhoz, hogy világos legyen: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt őszintétlenül tette közzé felhívását. Elsunnyogná saját álláspontját, de az internet nem felejt.

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Márki-Zay mondhatta volna: korábban így gondoltam, most már másképp gondolom, beláttam a tévedésem.

De nem. a legszebb baloldali hagyományokhoz hűen maszatol.

Az újdonság, hogy ezt most egy köteg kampánypénzzel a kezében teszi.

Bár a Gyurcsány-féle kampánybüdzséből bizonyára könnyű lenne átcsoportosítani ezt az összeget, mi most elengedjük Márki-Zay tartozását, annál is inkább, mert nem számítunk rá, hogy kultúrember módjára önkritikát gyakorol.

Mert I. Pártnélküli Péter receptje továbbra is a következő: hülyeségeket beszélek, majd megpróbálom letagadni. Ezt azonban olyan kitartóan csinálja, hogy a legvaskosabb kreténségek is fásult unalommal találkoznak a választókban. A baloldal ezúttal már kénytelen volt ötmillió forintot nyomni a rossz csillagzat alatt választott jelöltje markába, csak legyen valamit lobogtatnia a szerecsenmosdatás mellé annak érdekében, hogy bárki is kíváncsi legyen a magyarázkodásra.

Az 1-től 10-ig terjedő bohócskálán közelítünk a Jakab Péter-i szinthez, pedig hol van még április…?