Megvan a Gyurcsány-média legújabb csillaga: Jakab Péter

"Sírsz: Parádés verset írt Jakab Péter." "Jakab Péter megnyerte a pert." "Jakab Péter torkig lett, az utcán olvasott be a Fidesz-hiénának." "Jakab Péter figyelmeztet: két ember egójának a túszává vált az előválasztás." Végre valahol igazán szeretik a Jobbik elnökét: a Demokratikus Koalícióhoz köthető Nyugati Fényen valóságos szupersztárként tündökölhet a borsodi politikus.

Az előválasztás ténylegesen felforgatta és átrendezte az ellenzéki erőviszonyokat. Na persze nem úgy, ahogy azt ma láttatni szeretnék.

Remek alkalmat kínált ugyanis a főnöknek (Gy. Ferenc, büntetlen előéletű, egy eltulajdonított villaépületben életvitelszerűen tartózkodó, budapesti lakos), hogy saját ízlése és stratégiája mentén pakolja a sakkfigurákat a táblán. Voltak olyan jelöltek, akik önálló vélemény és valós támogatottság okán komoly veszélyt jelentettek, például Karácsony Gergely. Mások, mint Fekete-Győr András a hasznos idióta szerepéből a kezelhetetlen, túlpörgött hülyegyerek vonalra váltottak, aki már többet árt, mint használ. Saját feleségének pozícióba hozása sem igazán sikerült (kérdéses, hogy akarta-e ezt ő igazán). Márki-Zay Péter pedig felfelé bukott: az egyre inkább borítékolható 2022-es választási vereségnél első osztályú bűnbak lehet.

Volt viszont egy, korábban még a kormánypártnál is élesebben Gyurcsány-kritikus politikai erő, amelynek vezetője önálló entitásként vágott bele a miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelembe: a Jobbik.

Forrás: MTI
Jakab Péter alig pár éve még előszeretettel beszélt cigánybűnözőkről meg a kommunistákkal való összebútorozás lehetetlenségéről. Mostanra viszont olyan mértékben tagozódott be az összefogásnak csúfolt tragikomédiába, hogy az amúgy is rövid memóriájú közéletben teljesen elfeledkeztek róla: ezek bizony csattogó bakancsos, kopasz, fekete egyenruhás kisnyilasokként indultak, mielőtt a DK tagszervezetévé váltak.

Ennek a szentségtelen és elvtelen szövetségnek a kulcsembere Jakab Péter.

A Vona Gábor 2018-as bukását követő zűrzavaros időszak után elnök-frakcióvezetőként kiemelkedett miskolci pedagógus minden tekintetben alulmúlja nem kifejezetten sikeres elődjét. Vezetésével pártja egy olyan útra lépett, melyben az elvek és társadalmi célok által vezérelt politizálás helyét átvette a szavazatmaximalizálás.

 
Ennek érdekében az új vezetés tisztogatásba kezdett. Kigyomlálta az új irányvonallal nem kompatibilis keménymagot, és a cigányozást-zsidózást felváltotta (na persze azért nem teljesen) a szocialista-liberális népjóléti ábrándokat kergető maszlag.

Az erőszakos kormányrúdfordítással járó politika párton belüli támogatásának a következő, nagyon egyszerű ígéret jelenti az alapját: náczulással nem ment, de a „néppártosodással” kormányra fog kerülni a Jobbik. Peti bohóc tudja, hogy politikai karrierje most már hajszálon függ: egyedül az mentheti meg a selyemzsinórtól, ha 2022-ben legyőzik a Fideszt.

Nem meglepő tehát, hogy az előválasztási kudarcok ellenére egyre szorosabban törleszkedik a valaha volt ősellenséghez, Don Gyurleonéhoz.

 
Benne látja ugyanis az egyetlen potens szövetségest, aki képes őt megmenteni a Vona Gábor-féle porszívóügynöki karriertől, és akiért láthatóan gyakorlatilag bármit beáldoz: Istent, hazát és most már a családot is.

Ferenc mesternek tehát a volt kisnyilas-egyesület elsősorban Jakab feltétlen hűségével egy csomagban hasznos – legalábbis 2022 áprilisáig.

Ezért kézenfekvő az is, hogy nem a Jobbikot, hanem a már első fordulóban kiesett és azóta is hűséges Gyurcsány-bábként viselkedő Peti bohócot futtatja a Demokratikus Koalíció véresszájú propaganda lapja, a Nyugati Fény is.

 
Melegen ajánljuk Olvasóinknak a DK udvari blogját, amelynek mostanában egyik leggyakoribb témája a hősies és eredményes Jakab Péter, Feri legszebb katonája. A teljesség igénye nélkül néhány cím az elmúlt hetekből az elveit, családját és pártját is cserben hagyó bőrdzsekis borsodi suttyóról, Feri udvari lapjának gondozásában:

  • „Sírsz: Parádés verset írt Jakab Péter a kormány mulatós szlogenjének dallamára”

  • „Kiakadtak a Telex olvasói, amiért Jakab Péter hiányzó jegygyűrűjén csámcsogott a kormánymédia”

  • „Jakab Péter kemény üzenetet küldött a nőiségével takarózó Novák Katalinnak”

  • „Jakab Péter megnyerte a pert: Ocsmány módon hazudott a TV2 a politikusról és családjáról”

  • „Ez az ember nem százas” – Alaposan kiosztotta a miniszterelnököt Jakab Péter”

Látható, hogy olyan mértékű felszopás támogatást élvez az egyre jelentéktelenebb jobbikos pártelnök, mintha a DK belső körös potentátja lenne.

Ennek oka pedig valószínűleg az, hogy Feri jobb szeretné hűséges ölebét minél népszerűbben, bebetonozva látni a Jobbik nevű hűbéresszervezetének élén. 2022 tavaszán csak azok a fejek fognak hullani, akik útban vannak Gyurcsány érdekeinek.