Megszámoltuk, hogy a maival együtt hányszor ítélték el Magyarországot az Európai Unióban

Annyiszor, hogy azt képtelenség összesíteni, mi mégis tettünk egy próbát. Itt van Magyarország ellenőrzője, tele beírással.

Az Európai Parlament – mély megrendülésünkre – elítélte Magyarországot. Ismét. Immár sokadjára.

Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament elfogadta Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld-párti EP-képviselő jelentését, miszerint alapos a gyanú, hogy Magyarország súlyosan és rendszer-szerűen megsérti az Európai Unió alapértékeit. A legújabb és sorban a sokadik jelentést 433 igen, 123 nem szavazat és 28 tartózkodás mellett szavazták meg. Természetesen az összes jelenlévő Magyarországról származó baloldali képviselő támogatta az ítéletet.

Gwendoline Delbos-Corfield
Gwendoline Delbos-Corfield Forrás: AFP

A jelentés szerint Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának. Európéer körökben azt suttogják, hogy Magyarország politikai berendezkedését szakszerűen választásos önkényuralom hibrid rezsimjének illik nevezni. Aki mást elnevezést használ, az ellen könnyen megindulhat a hetes cikkely szerinti eljárás Brüsszelben. Úgyhogy gyűlölsz vagy meglakolsz üzemmódra állították át a demokráciamétert Brüsszelben.

Ezután bármi is legyen, országunk el van ítélve. Jobban és erősebben, mint bármikor. Ezután senki nem dőlhet hátra nyugodtan az ágyban, mert az ítélet súlya ott lebeg minden magyar ember feje felett, éljen bárhol a világban.

Mint egy mázsás súly, úgy nehezedik ránk az újabb európai elmarasztalás. Lássuk, eddig hányszor pusztult bele az ország abba, hogy Brüsszel fenyegető mutatóujját az égre emelte.

Tavares-jelentés (2013). Minden Magyarország elleni ítéletek őse és szülőatyja. Egy átfogó értékelés Magyarország belpolitikai helyzetéről, amely megállapította, hogy a magyar Alaptörvény körül valami nem stimmel. Valószínűleg a jelentéstevők azt hiányolták, hogy a dokumentum nem rögzítette, hogy egy jobboldali kormányzati ciklust két szocialista-liberális kell kövesse. Igen, a bajok ekkor jelentkeztek. Akkor kellett volna erélyesen fellépjen Brüsszel és gyámság alá helyezze az országot.

 

Pálinka-gate, így vonult be a történelembe az a fiaskó, amelyre 2014-ben került sor hazánk és az Európai Bíróság között. Az ítélet szerint Magyarország megsértette a "házi pálinkafőzés" adómentessé tételével az uniós jogszabályokat, mivel a házilag készített és bérfőzetett párlatokra adómentességet biztosított. A nemzet azóta sem talált magára a megrázkódtatásból. A sokk kezelését némi házilag főzött, adómentes pálinka elfogyasztásával végzik a magyarok.

 

A Tavares-jelentésből azonban soha nem lehet eleget elfogadni. Legalábbis ez a mottója minden magyargyűlölő kommunistának, akik helyet foglalnak a brüsszeli bársonyszékekben. Éppen ezért 2015-ben újra földbe döngölték a magyar kormányt, amely akkor olyan gyomrost kapott, hogy azóta sem tért magához a sokkból. Ez volt az Orbán-kormányok végnapjainak kezdete. Kicsit elhúzódik az agónia, de most, hét év után, mintha éreztetnék hatásukat a Tavaresek. Már fáj, igaz? A jelentések működnek, Brüsszel jobban teljesít!

A 2015-ös év különösen sötét év volt hazánk számára, ez abból is látszik, hogy a Tavares mellett egy másik ítélet is született – július 10- én – ellenünk, amelyet az EP - baloldali – mocsara készített elő a magyarok ellen. Azóta is nagyon fáj az ítélet, bár hiányoljuk, hogy nem keresztelték el, úgy ahogy azt illene egy komoly, géppel írott ítélet esetében.

 

Ekkor amúgy már nagyon nem volt hazánkban demokrácia, ezt bizonyítja azt is, hogy éppen ebben az évben szabta útját a közel-keleti emberáradatnak a kormány ellenállása. A migránsok demokratikus döntését, miszerint hazánkon áthaladva a mesés nyugaton telepszenek le, meggátolták a hatóságok. Hallatlan!!!

Tavaly is erős év volt. Nagy többséggel szavazta meg az Európai Parlament a magyar kormányt elítélő állásfoglalását, amiért szerintük a pedofil-ellenes törvény egybemossa a pedofíliát, a homoszexualitással.

Magyarországon azonban nem csak a demokráciával van baj, hanem a levegő minőségével is. Ezt mondta ki egy 2021-ben kelt Magyarországgal szembeni ítélet. Lehet összefüggés van a két dolog között? Értik? A demokratákat fojtogatja a diktatórikus légkör! Így érthető? Szóval rossza a levegő. Különösen vidéken, ahol több a jobboldali.

 

2022-ben a Pegasus és a Fudan egyetem ügyében is elítélték hazánkat. Mert a lehallgatásokkal és az egyetemekkel is baj van, nem csak a levegővel. A rossz levegő miatt panaszkodó újságírókat hallgathatta le a kormány az ítélet szerint. A Fudan pedig… Hát, kínai, szóval halál rájuk! Ennyi. Nem kell tovább ragozni.

 

Libe- bizottság. Ez amolyan Tavares 2.0. Igazából nincs valódi különbség a két ítélet/jelentés között. Ugyan azokat az anyagokat használták fel, jó eséllyel a dossziék is ugyan azok. De hát a zöld fordulat megköveteli, hogy a zöld kommunisták takarékoskodjanak a pappírral. Kétszer, akár háromszor is fel lehet használni ugyan azt a pappírost. A lényeg, hogy felhajtás, sajtóhír és ítélet legyen. És ne vágjanak ki miatta újabb fákat.

 

Szóval így állunk az ítéletek frontján. Az Orbán kormány egymás után kapja a fájdalmasabbnál fájdalmasabb gyomrosokat.

Mennyivel jobb Ujhelyi Istvánnak lenni, akit soha nem ítéltek még el Brüsszelben, ellenben cirkuszügyi különmegbízott lehetett.

Egy magyar demokrata vita nélkül magára ölti a bohóc ruhát, ha Brüsszelben kiadják a parancsot.