Megnéztük Gyurcsány Ferenc videóját: ha a DK kerül hatalomra, újra olcsó lesz a Balaton (ami sose volt)

Visszafoglalja a Balatont, a NER-nek mennie kell! Nem kaptunk segítséget, de az se volt elég!

TÖBB MINT FÉL MILLIÓBA KERÜL EGY HÉT A BALATONON. KÖSZÖNJÜK ORBÁN!

-hirdeti Ferenc testvér YouTube-csatornáján a vaskos, paródiába illő főcím csupa nagybetűvel (szerintem megint igazából csak a T. Szerk. szórakozik): a mondattagolási szokásokra és szabályokra is kicsit lazán tekintve.

Bár most már a 444.hu legutóbbi podcastjén is azon vihogtak UP-ék, hogy a Jobbik is Orbánékat hibáztatja a dráguló hús miatt, azért kicsit tegyünk úgy, mintha komolyan vennénk a Gyurcsány-videó üzenetét, és ragadjunk ki pár főbb gondolatot.

  • Orbán Viktor és köre, a NER lenyúlta a Balatont: Nos, ez kivételetesen akár igaz is lehet DK-s szemszögből. Bezzeg, amikor Gyurcsányék "nem nyúlták le" Aligát, milyen jó is volt a tónak meg a magyar lakosságnak, ugye?

kapcsolódó

  • A Balaton drágább, mint Horvátország: sose unják meg ezt a sületlenséget, már az elején kiröhöglek. A hétvégén hol jártunk Trogirban, ahol 1400 Ft volt egy sör és 4500 Ft a pizza? Tuti az is valami NER-érdekeltség lehetett. Ugye nem megint a horvát kempingek árait hasonlítjátok össze a budapesti Four Seasonsszel? (De.)
  • Reggeli, étterem: igen, ki kell menni reggelizni, éttermezni mindennap - legalább háromszor. Én egyáltalán nem szoktam reggelizni, bevallom - de ha mégis, akkor elintézem a közértből, ahogy az ebédet-vacsorát is. Nagy gáz, ugye? Nyomorgunk (Sokaknak szendvicsre futja csak - mondja Gyurcsány). Vagy csak nem feltétlenül kell mindig olajban sült dupla adag kajákat enni.
  • Fagyi, jégkása, lángos: mi jöhet még, a doboz cigi? Ki eszik ilyen hülyeségeket? Nyaralunk, megengedhetjük magunknak!
  • Vendéglátósok: -Semmilyen segítséget nem kaptunk (Pár perccel később: -A támogatást, ami a munkavállalók után jár, mi is igénybe vettük. De nem volt elég. ). -Nem maradt szabadságuk, azért nem jönnek a vendégek. -Emberhiányban szenvedünk (...), mindenki, aki tud, menekül külföldre, mert itthon nagyon rossz a megélhetés (pár perccel később: a szakács 500-600 ezret keres zsebbe + ellátás, szállás - ez valóban nagyon rossz megélhetésnek tűnik. Még pár perccel később: -Nagyon sok a pályaelhagyó, inkább választják a szabad hétvégéket). -Adórendszerünket megreformálni, és kevesebb járulékot fizetni! 57 százalék járulék! (Hát nem tudom, miről beszél ez az ember, de pont a Fidesz alatt csökkentek a járulékok soha nem látott alacsony szintre: jelenleg 17%-nál vannak a munkáltatói járulékok, az 57%-ot nem tudom, honnan szedte, talán egy 2007-es bérkalkulátorból? Még a munkavállalói részből is csak 33%-os a levonás mostanra, nem értem.)

kapcsolódó

  • Budapesten konkrétan meghalt a vendéglátóipar: Igen, ez Orbán hibája, semmiképpen sem a covidé. De EB-t rendezni telt házzal is óriási felelőtlenség volt, ugye? És ha most nem akarnak idejönni a vidékiek a dugóban szenvedni (még a budapestiek se mernek bemenni a belvárosba, csak mondom) meg csöveseket szagolni, az is egészen biztosan Orbán hibája, és soha nem Karácsony Gergely Szilveszteré!
  • A hurkázó-kolbászos gyorsbüfé csak olcsóbb, mint az éttermek: döbbenetes felfedezés, világszám! Még a végén egy Coopba is elmentek bevásárolni..?

A Balaton nagyon sokaknak luxus LETT! Ha a NER elmegy, akkor a többiek, a magyarok végre jöhetnek a Balatonhoz.

Őszintén kíváncsi lennék Ferenc testvérék konkrét lépéseire, hogy mégis mitől lenne jobb, olcsóbb, elérhetőbb a Balaton a lakosság számára, ha jövőre esetleg ők győznének (eközben vettek három keresztet babonából, nehogy úgy legyen).

Mindannyian tudjuk, de hátha valaki mégis túl fiatal, vagy feledékeny: bizony (mi legalábbis) még a színes 80-as években is csak vállalati beutalóval tudtunk eljutni a Balatonra, akkor is öttagú családokat 1-2 szobába bezsúfolva - hiszen a Zimmer Ferik már annak idején is inkább a fizetőképesebb NSZK-s vendégek diszkrecionális jövedelméhez próbáltak igazodni, a büfés pedig más árakon mérte a hamburgert a turistának márkáért, de előbb is szolgálta ki, mint minket vagy a DDR-est. Ilyen is volt, rég volt, talán sokaknak szép is volt. Nézzétek a Balaton Retrót, ha nem hiszitek!

Aki pedig nem akar több videót nézni ma (megértem), annak hoztunk emléknek pár újságkivágást az Arcanum adatbázisából: bizony már 40 éve is tönkrevágták a Balatont Lölőék...

Typographia, 1994 (126. évfolyam, 1-12. szám) 1994-09-01 / 9. szám

 

Napló, 2001. november (Veszprém, 57. évfolyam, 255-279. szám) 2001-11-30 / 279. szám

 

Képes Sport Képes Sport, 1971. július-december (18. évfolyam, 27-52. szám) 1971-07-27 / 30. szám