Megnézette már a telefonját, hogy ön után is kémkedtek-e?

Ezt a kérdést tette fel az ATV nők a pult mögött című műsorában péntek reggel Szöllősi Györgyi Kunhalmi Ágnesnek.

Hogy megnézette-e a telefonját. Mert az úgy van, az ember beszalad a plázába a mobiloshoz, és ott megnézik, hogy a világ legfejlettebb kémprogramját rádobták-e a készülékre. Nincs egy perc, ugorj be nyugodtan, háromezerért megmondja az a helyes srác, tudod, a műkörmös mellett.  

Kunhalmi mondta, hogy gondolt rá, ő ne gondolt volna. Mondjuk, ezt készséggel el is hiszem. 

Most azon lépjünk is túl, hogy az ATV magát függetlennek definiáló műsorvezetője készpénznek vesz egy történetet, amit az égvilágon semmiféle hatóság, igazságügyi szerv nem igazolt. Ott ült vele szemben pár nappal korábban Bánáti János sztárügyvéd, aki világosan elmagyarázta Szöllősinek, semmiféle jogilag értékelhető bizonyíték nincsen a lehallgatásra, ráadásul a bizonyítás terhe azon van, aki kitette a témát az asztalra.

De Szöllősí Györgyit kemény fából faragták, sosem hisz azoknak a szakértőknek, akikkel nem ért egyet, akik nem támadják a kormányt. Ő Kéri László, Horn Gábor, meg a Závecz riszörcs elfogulatlan szakértéseinek hisz, azt szereti. 

De azon már ne lépjünk túl, hogy magukat nemzetközi jogvédőnek nevező szervezeteknek olyan leágazásaik vannak, amelyek felveszik a versenyt a legmodernebb megfigyelési technológiákat fejlesztő cégekkel. Miféle civil szervezet az, és mi a célja, ha ugyanazokkal az eszközökkel dolgozik, mint a titkosszolgálatok? 

Azon meg végképp ne lépjünk túl, hogy ezeket általában a veterán milliárdos alapítványai finanszírozzák, miként azokat az újságírókat is, akik oknyomozó munkának nevezik azt, hogy destablizálni akarják az országuk közállapotait, nemzetközi kapcsolatait, minősített információkat szivárogtatnak.

Ehhez felépítenek egy globális hálózatot, amely még véletlenül sem a demokratikus politizálás bevett csatornáin keresztül, hanem a háttérből, álcivil fedőszervezeteken keresztül akar befolyásolni. Ez az ő nyílt társadalmunk, meg nemzetközi transzparenciájuk, ehhez tapsol a teljes magyar ellenzéki sajtó, kérdés nélkül.