Az ellenzék forradalmasította a kormánybuktatási stratégiáját: egy traktorral söpörné el a rezsimet

Lehet, hogy az Orbán nem most fog megbukni, de egy traktoros tényleg úton van már vagy négy napja, és Kecskemétig el is jutott. A (tényleg) porszívóügynök Szabó egy igazi népmesei hős a megerőszakolástól kezdve az MSZP-n, Tóth Csabán és Zuschlagon át a DK-ig - azóta el is rabolták. Most pedig forradalom várható, ha egyszer ideér az 1800 traktoros, és addig nem verik egymást össze komolyabban a többi tüntetővel.

Hálás téma a szekunder szégyent keltő gazdatüntetéses blöff feldolgozása, ugyanakkor komoly kihívás is:

maga a jelenség, benne a Demszky-örökséggel és persze a Münchhausen-utánérzést hozó, pofátlan kalandor Szabó Bálinttal. A tökéletes érdektelenség, a maroknyi tüntető egymásnak ugrása és a lakossági kabaré keverék-aranybányájából vajon mennyit tudunk kitermelni egy cikkben?

Meglátjuk, mi lesz a vége, mi mindenesetre megkíséreljük.

A Demszky-örökség visszanyal

A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni.

írja a BRFK. És igen, akinek a politikai memóriája visszanyúlik egészen a 2000-es évekig, az még jól emlékezhet arra, hogy bizony még az elvileg liberális Demszky tiltotta ki először a traktorokat a belvárosból, méghozzá egészen határozottan.

Forrás: MTI

Persze 2006-ban ezt is megmagyarázta: a taxisblokád – ami mellett az SZDSZ 16 évvel korábban még bátran kiállt – természetesen egy teljesen más dolog volt. 

kapcsolódó

A gazda traktor nélkül is gazda. Elfogadhatatlan érv, hogy csak traktorral tud demonstrálni, ezzel félemlítve meg a budapestieket. [...] A legolcsóbb traktor 2 millió, a legdrágább 25-30 millió forint. Ennek majdnem a felét megkapják támogatás gyanánt közpénzből. Ha valaki kap egy fél Rolls-Royce-t, mert ennyi pénzért majdnem azt lehet kapni, akkor nem etikus az ellen tüntetni, akitől kapja.

Na, helyben is vagyunk akkor. Félelmet ne keltsen senki a budapestiekben traktoros erődemonstrációkkal; és ha kaptál a kormánytól támogatást, akkor onnantól ne tüntetgess. Okés, végül is ebben ma is van igazság.

A kalandor–szuperhős Szabó Bálint, akit valahogy folyton megtalálnak az elképesztő sztorik

Forrás: Facebook/Szabó Bálint

És ki a mostani gazdatüntetés főszervezője? Talán egy teljes cikksorozat se lenne elég arra, hogy részletesen feldolgozzuk, amit ez az ember közszereplőként eddig összehozott. De tessék, szemezgessünk. És igen, mi látni vélünk Márki-Zay-os elemeket, látványos párhuzamokat... 

 • 2002-ben átlépett a Fideszből az MSZP-be, ahonnét aztán 2004-ben kizárták (a vád szerint pénzért toborzott új tagokat a pártba, a később részletezett Bajor Imré-s melléfogás pedig végleg betett neki), majd 2012-ben a csatlakozott a DK-hoz.
 • Az MSZP közelébe amúgy a szintén híres Tóth Csaba hívására került. A kizárási botrányban Tóth mellett Zuschlag János neve is felmerült.
 • Elmondása szerint az egyik vonatkozó tárgyalás után többen megtámadták, megverték és megerőszakolták.
 • Egyik MSZP-s rendezvényére az azóta elhunyt Bajor Imrét hívta meg vendégnek, de miután nem jelent meg, bejelentette, hogy a színész autóbalesetet szenvedett az autópályán. Bajor Imre egyébként a Heti Hetesben értesült saját balesetéről.
 • A 2000-es évek közepén porszívóügynökként dolgozott.
 • 2006-ban elmondása szerint az azóta szintén elhunyt (tulajdonképpen kivégzett) Rózsa-Flores lakásán tartózkodott éppen, amikor „Katalinnal, Imrével és Ferenccel” közösen hallgatták az őszödi beszédről készült felvételt. 
 • 2020 tavaszán keresztbe állt kocsijával az egyik szegedi kereszteződésben, állítása szerint azért, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a helyi tömegközlekedést.
 • 2021 elején elrabolták, elkábították, majd arra tért magához, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz. Legalábbis ezt mesélte.

Biztosan úgy volt minden, ahogy állítja, semmi okunk kételkedni benne. De ha mégis, azért mindig ott van bennünk, hogy „mi van, ha tényleg igaz?”.

Ugyanis ezek után még mindig van pár (nem sok) elvetemült, aki hisz neki – legalábbis a látottak alapján erősen úgy tűnik.

A Szabó Bálint által augusztus huszadikára meghirdetett és megszervezett „Országos Gazdatüntetés”-en ugyanis tényleg megjelent úgy negyven fő a Hősök terén. Traktor sajnos (MÉG!) nem volt, pedig Szabó 1800 traktoros és 2200 autóst harangozott be. 

Forrás: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Hozzátette: nemcsak a gazdák érdekében tiltakoznak, hanem fizetésemelést követelnek a tanároknak, az egészségügyi dolgozóknak, valamint követelik a kata-törvény és a rezsiemelés visszavonását, továbbá a 20-i tűzijátékot és a „rongyrázás” lefújását. 

Nos, úgy tűnik, nem volt eredménytelen a tiltakozás, mert a tűzijátékot az időjárásra hivatkozva valóban elhalasztották (nyilvánvaló, hogy a szervezők Szabóéktól ijedtek meg); a létszám pedig később nagyjából hatvan főre bővült, és megjelent tíz autó is a helyszínen! A szélhámosgyanús Szabó ekkor már azt állította, hogy éjfélre meg fog telni a tér tiltakozókkal, rendőrökkel és traktorokkal.

A „tömeget” ez annyira nem lelkesítette, hacsak azt nem értjük ezalatt, hogy a megjelentek elkezdték Szabót lökdösni és számonkérni rajta a kibaszott traktorokat”, majd pedig fideszes ügynöknek titulálni.

Az igazi műsor a videó 22. percétől kezdődik, ekkor az egyik fiatal forradalmárjelölt felkérdezi,„ és tetemre hívja az ellentmondásos múltú politikust. Parádé!

Néhány megszállott tényleg van még, na meg a „kibaszott traktorok”

Most ez megint vagy egy hatalmas Kész Átverés Show, vagy a társadalom (megint) szükségszerűen kitermelt pár százaléknyi futóbolondot. A választási eredményeket és Szabó Facebook-csatornáját nézve az utóbbi felé hajlunk.

Forradalmi hangulat Szabó Bálint posztja alatt
Forradalmi hangulat Szabó Bálint posztja alatt

Szóval támadás, polgári engedetlenség és persze forradalom! Mi más hiányzik a középkorú polgárok részéről egy ekkora áprilisi pofáraesés után? Tuti meglesz a kellő támogatottság, Ceaușescu is így járt...

Igazán mazochista olvasóinknak itt van Szabó egyik bejelentkezése, aminek során többször is idézgeti a rajta számonkért „kibaszott traktorok”-at.

Ezt a kedves érdeklődők a 2:58-as időbélyeg környékén csodálhatják meg.

Nos, nekünk is meg kell védeni a traktoros gazdákat, illetve hát azt az egyetlen egyet, akiről tudunk: ugyanis a tiszaalpári Kecső József lovas gazdálkodó valóban elindult traktorjával, és rendszeresen tudósít is szövegesen és videósan, hogy éppen merre tart.

Mindent nem merünk ideidézni, de az gyorsan kitűnik Kecső posztjaiból, hogy az elváló igekötők nála tényleg mindig „el_válnak”, így azok kapnak egy kis romantikus-autentikus színezetet is.

Meg érkeztem gyülekezési pontra, várom az indulást. [...] Megyünk tovább.... [...] Friss erővel, és meg erősítve...…

A videókat elnézve arra szeretnénk kérni az ellenzéki szimpatizánsokat, hogy valami rezgésmentesítős, jobb mobillal lássák már el ezt a szerencsétlent, fizikai fájdalom (is) és rosszullét a folyamatos rázkódást fejjel lekövetni.

Szóval itt tartunk most. Kezdeti szégyenérzetünket azért le-leküzdjük, és valljuk be, idővel átveszi a rossz lelkiismeretet a felhőtlen hahotázás.

Mi várható még?

 • augusztus 23-án folytatják, mennek tovább Kiskunfélegyházára és Kecskemétre;
 • Szabó Bálint a Műcsarnok mellett sátrazik tovább;
 • és persze sok-sok kínos nevetés, ellenzéki belharcokkal.

Meglátjuk, hátha tényleg meglesz („meg_lesz”) a további 1799 darab traktor is – már közelednek, egyre és egyre...