Másfél millióra büntették meg a lassú felfogású újpesti városvezetést

Déri és Trippon "újpesti járványszakértők" a második figyelmeztetésre sem értették meg, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint nincs specifikusan koronavírus elleni fertőtlenítőszer.

A Déri Tibor (Momentum) és Trippon Norbert (DK) által fémjelzett újpesti baloldali városvezetésnek nem sok sikerélménye van mostanában. Egyik bakot a másik után lövik.

Forrás: Facebook/Déri Tibor

Dériék nemrégiben csúnyán lebuktak azzal, hogy

a Wintermantel-féle fideszes városvezetés érdemeit sajátjukként igyekeztek feltüntetni. 

Persze ez a más tollával való ékeskedés nem okozott Dériéknek túlzott lelkiismereti válságot.

kapcsolódó

A polgármester úr továbbra sem beszél arról, hogy pontosan mi is történt a fideszes városvezetés által hátrahagyott 9 milliárd plusszal, ami azóta szőrén-szálán eltűnt.

De néhány hete attól az újpesti botránytól is hangos a sajtó, hogy a kerület jobbikos erős emberéről, Szabó Balázsról kiderült, hogy egy magángépen, luxuskörülmények között utazott el választási megfigyelőnek egy közép-afrikai országba, gyanús alakok által finanszírozott módon.

Utóbbi azért is ciki Dérinek, mivel mostanáig nemigen engedte el zűrös jobbikos szövetségese kezét, pedig annak már több folyamatban lévő büntetőeljárás, sőt, elsőfokú elítélés is volt a számláján.

kapcsolódó

  • A főváros új urai - Déri Tibor

    A főváros új urai - Déri Tibor

    Az újpesti polgármester korábban élesen kritizálta a régi ellenzéki pártokat, mára mégis kiváló szimbiózisban él Trippon Norbert helyi DK-vezérrel.

Rájár a rúd mostanában a momentumos polgármesterre, hiszen nemcsak jobbikos szövetségese miatt kell szégyenkeznie, hanem a DK-s alpolgármestere, Trippon Norbert és az általa nyélbe ütött közbeszerzés miatt is.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: KDB) ugyanis tavaly december legvégén elkaszált egy 160 millió forint értékű, újpesti középületek fertőtlenítésére vonatkozó közbeszerzést, ráadásul másfél millió forintra meg is büntette a IV. kerületi önkormányzatot.

 

Ennek oka röviden az volt, hogy a Déri Trippon duónak nem sikerült megérteniük, hogy a tudomány jelen állása szerint nincs külön fertőtlenítőszer a koronavírus ellen, így hát az azzal való fertőtlenítést sem várhatják el referenciaként a megbízásért ringbe szálló cégektől.

Forrás: YouTube/ÚTV

Az újpesti városvezetés a fenti megbízással már a startvonalig sem jutott el anélkül, hogy ne akadtak volna fenn a Közbeszerzési Hatóság hálóján.

A 160 millió forint értékű közbeszerzés műszaki alkalmassági feltételeként Tripponék kötelezően előírták ugyanis, hogy csak az felelhet meg, aki az elmúlt három évben Covid19 járvánnyal kapcsolatos, minimum 200 alkalomra szóló egészségügyi gázmester által végzett és teljesítési igazolással bizonyított fertőtlenítési referenciával rendelkezik.

Vagyis egy olyan járvány elleni fertőtlenítésről kértek három évre visszamenő referenciát, amelyik szűk egy éve van jelen Magyarország mindennapjaiban.

De ez még csak a kisebbik gond. Az érdekes feltétel egyből fennakadt a Közbeszerzési Hatóság Hirdetménykezelési és Statisztikai Főosztályán, akik végtelen türelemmel, két alkalommal is jelezték az újpesti „észlényeknek", hogy szükségtelen, hogy megköveteljék a Covid19 járványra vonatkozó fertőtlenítést, mivel

még nincs a világon olyan fertőtlenítőszer, amely kifejezetten a koronavírus ellen volna hatékony. 

„A jelenlegi információk alapján nem áll rendelkezésre egy specifikusan Covid19 ellen »kifejlesztett« fertőtlenítési technika, illetőleg kizárólag erre a vírusfajtára specifikált fertőtlenítőszer sem, így jelenleg a Covid19 járvány elleni védekezés keretein belül az épületek fertőtlenítésére vonatkozóan is csak olyan fertőtlenítési technikák, illetőleg fertőtlenítőszerek állnak rendelkezésre, melyek az egyéb vírusok megölésére is alkalmasak."

– írja a KDB indoklása.

De Déri Tibor és Trippon Norbert, Újpest újdonsült "virulógusai" valamiért hajthatatlanok voltak, és a kiírásban  harmadszor is benne hagyták a koronavírusra vonatkozó feltételt, amire a KDB másfél milliós büntetés kiszabásával válaszolt.

Hogy mi volt ennek az oka, és kit akartak esetleg ezzel a kitétellel helyzetbe hozni, azt nem tudjuk.

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy két cég, a Csóti-Pati Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Insector Team Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. tett ajánlatot a közbeszerzésre.