Márki-Zay Péter már 3 évvel ezelőtt a megvilágosodásélményéről mesélt Kálmán Olgának

A baloldal jelöltje egy hatperces videóban szögezi le, hogy nincsenek látomásai, majd felsorolja látomásait. Sőt, valójában Kálmán Olgának már 2019-ben elmesélte vizuális megvilágosodásélményét egy kivilágított négysávos autópályával, de az se volt látomás. Az is kiderül, ki az a bully-gyerek, aki az iskolában elveszi az uzsonnádat.

A magunkfajta, történelmi egyházakon nevelkedett állampolgárokat erősen zavarba ejti az a videó, amit Márki-Zay Péter és csapata dobott ki az internetre A hit hegyeket mozgat! címmel. Fenyegetőleg még azt is odaírták, hogy 1. rész, tehát sajnos számíthatunk folytatásra (az egészen pontosan február 2-án este jött ki, a cikk megírása után).

Kedvenc felütésünk rögtön fejbe is vágott, hiszen olvastuk A Könyvet:

Vallásos ember létemre én azt gondolom, hogy vannak csodák... Csak mondjuk Szűz Mária nekem nem jelent meg, nincsenek látomásaim...

Ehhez képest a videóban hat percen keresztül pátoszos zenei aláfestéssel könnyes szemmel, elcsukló hangon elmondott beszédrészleteket hallunk arról, hogy milyen látomásai voltak, amik persze nem voltak látomások.

Onnantól kezdve úgy éreztem, hogy valaki fogja a kezemet, VALAKI HÚZ!

De rendben, ez se volt látomás, és érdekes módon ugyanezzel a körítéssel adta elő Kálmán Olga Szeretemországjában, hogy:

– Volt egy hirtelen megvilágosodásélményem.
– Mije volt?
– Nehéz ezt pontosan elmagyarázni annak, aki még nem élte át. Ez egy majdnem vallásos élmény volt. Mintha egy kivilágított négysávos autópálya jelent volna meg előttem.
– Ez egy látomás volt?
– Nem, dehogy. Egyszerűen úgy éreztem, hogy kitisztult a kép bennem. Magam előtt láttam egy autópályát, és végiggondolva a saját, a város és az ország helyzetét, egyszer csak letisztult bennem a kép, és pontosan tudtam, hogy mi az én utam, merre kell elindulnom. 

(A könyvrészlet helyesírási hibáit javítottuk – a szerk.)

Nem ma kezdte. Forrás - Kálmán Olga: Szeretemország
Nem ma kezdte. Forrás - Kálmán Olga: Szeretemország

Rendben, hát biztos definíciós problémával állunk szemben, nem értünk hozzá.

A teljes videó megtekintését csak nagyon fejlett és abszurd humorérzékkel rendelkező olvasóinknak ajánljuk, mert jobb, ha nem vesszük komolyan.

A rossz MLM-frizura és barkó mellé ez az újkeresztény zene tényleg a '90-es évek bő szabású, válltöméses, mustárszínű sportzakóit, a dauerolt-melírozott férfihajakat és a pasztellszínű nyakkendőket összefogó aranyozott csipeszeket juttatja eszünkbe.

Bizarr az egész élmény, de lehet, hogy van, aki komolyan meghatódik ezeket látva-hallva: és igen, az egyik allegória végkifejlete az, hogy le fogjuk győzni az osztályt terrorizáló erőszakos gyereket, aki nem más, mint Orbán Viktor.

Mit ne mondjak, rég vártam ennyire a folytatást!

De azért szerintem odaát rendesen foghatják a fejüket, hogy ezt az embert sikerült megválasztaniuk kapitánynak... Na mindegy.

kapcsolódó

  • Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    A Szeretemország csodálatos könyv, és mi elolvastuk, hogy nektek már ne kelljen. 2006-ban és 2009-ben is csalódott a Fideszben, de azért 2010-ben még szívből rájuk szavazott. A családjából hozta a keresztény-konzervatív értékrendet, de mindig összevesztek az asztalnál 2002-ben. A Rákosi- meg a Kádár-rendszerek viszont tök jók voltak - Bokros, Bajnai pedig szuper munkát végeztek, Orbánnak szerencséje volt, és a muszlimoktól se kell félni.