Márki-Zay Péter ezeket az egészen kivételes politikusokat venné be a kormányába!

Biztos az Olvasó is unja a folyamatos gyurcsányozást. Megnyugtatunk mindenkit: mi is. Szerintünk is itt lenne az ideje, hogy Ferenc testvér és sleppje eltakarodjon. De amíg ez nem történik meg, sajnos a mindenkori baloldali ellenzéket akarva akaratlanul összekenik Gyurcsánnyal. Ez igaz, az önmagukat önbecsapással jobboldali-konzervatívnak gondoló zöldfülű polgármesterekre is. Vajon milyen kormány miniszterelnöke lenne Márki-Zay Péter?

A világ tele van identitászavaros emberekkel. Van, aki fiúnak születik, de lánynak hiszi magát. Akadnak olyanok, akik valamelyik régi, híres hadvezér bőrébe képzelik magukat, és bizony az is előfordul, hogy valaki űrlényként identifikálja saját magát. Bizony.

De nem sokan vannak közöttük olyanok, akik Magyarország miniszterelnökei szeretnének lenni. Mi egyet biztosan ismerünk: Márki-Zay Pétert.

 

A hódmezővásárhelyi polgármester bizony egy, a fentiekhez hasonlóan meghasonlott elmének tűnik. Esetleg tudatos csaló. Más megoldás nincs arra a talányra, miért tartja magát jobboldali miniszterelnök-jelöltnek.

Az Olvasó biztosan unja már a folyamatos gyurcsányozást. Megnyugtatunk mindenkit: mi is. Tökre elegünk van. Szerintünk is itt lenne az ideje, hogy Ferenc testvér és sleppje eltakarodjon a nekik fenntartott, a történelem szemétdombján lévő VIP-helyére.

De amíg ez nem történik meg, sajnos a mindenkori baloldali ellenzék akarva akaratlanul össze lesz kenve szarral Gyurcsánnyal. Még az önmagukat együgyű jóhiszeműséggel vagy kényszerűen szuggerált önbecsapással jobboldali-konzervatívnak gondoló zöldfülű polgármesterek is.

Ehhez még nem is szükséges túlságosan rátelepednie a kampány során. Feri látványos távolmaradása az ellenzék október 23-i megemlékezésétől két dolgot jelenthet: vagy túlságosan jól sikerült az előző esti hidratáló kúra, vagy pontosan tudja, hogy most a legjobb, amit a moslékkoalíció érdekében tehet, hogy minél inkább a háttérbe húzódik, mielőtt túlságosan nyilvánvalóvá válna:

Márki-Zay Péter csak a soron következő eszköz a hatalom megragadásához.

A Facebook-követőinek szánt videóüzenetében azért nyilvánvalóvá tette, hogy is működik ez: az állampolgárok képviselőket küldenek a parlamentbe, majd ők megválasztják a miniszterelnököt. A Gyurcsány és Társai Kft. győzelme esetén a rendszerváltás utáni magyar történelemben ez lenne az első olyan kormány, ahol a leendő miniszterelnöknek valószínűleg utólag mutatják be kabinetje tagjait.

Tavaly decemberben – akkor még miniszterelnök-jelölt nélkül – egyszer már összeszedtük az ideális ellenzéki árnyékkormányt. Most újra megvizsgáljuk a listát annak tükrében, vajon mennyire tud majd „jobboldali” politikát követve „kormányozni” I. Pártnélküli Péter cár.

Lássunk tehát a teljesség igénye nélkül néhány fontos pozíciót!

  1. Kunhalmi Ágnes – kormányszóvivő

 

Kevés olyan, bájos ártatlansággal vihorászó, ártatlanul ostobán néző baloldali politikus van, mint az utolsókat rúgó posztkomcsi MSZP kiöregedett pin-up girlje, Ágika. El tudják képzelni, hogy a kormányinfón kemény újságírói kérdésekre válaszol? Vagy hogy egyáltalán felkészítő anyagokat kap? Úgy általában: el tudják képzelni, amint a katasztrófakoalíció kezdettől fogva elégtelen bizonyítványát magyarázza?

  1. Jakab Péter – a miniszterelnöki kabinetiroda ücsörgő minisztere

 

A DK jobboldali tagozatának (korábbi nevén Jobbik) elnöke korábban egyvalamihez nagyon értett: otrombán ordibálva, vidéki tahó diszkószökevény stílusban sértegette politikai ellenfeleit a parlamentben. A szakpolitikai kérdések azonban fárasztják, mint a mangalicát a trigonometria. Mióta Feri vasmarka szilárdan szorítja a zacsit és a golyókat, kizárólag azt, olyankor és úgy mond, amit a gazdi enged neki. Ha kormányzati kommunikációról van szó, senki nem lesz olyan engedelmes szócsöve a valódi vezetőnek, mint ő.

  1. Dobrev Klára  – belügyminiszter az elszámoltatás, a rögtönítélő bíróságok és a karhatalmi szervek minisztere

 

Klára asszonynak a rendvédelem és az állambiztonság a vérében van. Szinte már nevezhetjük családi hagyománynak is. Nagyapja tevékenyen részt vett az ötvenhatos forradalom megtorlásában, férje pedig rendőrattakot küldött a felháborodott tüntetőkre – mindez szinte tálcán kínálja a lehetőséget, hogy rohamrendőrök, statáriális ítéletek, pincehelyiségekben kialakított „elszámoltató szobák” fölött diszponáljon. Az Orbán-kormány tagjainak felelősségre vonása amúgy is kulcskérdés a szivárványkoalíció számára, Feri ezt a posztot nem bízhatja másra, csakis a nejére.

  1. Karácsony Gergely – fejlesztési miniszter

 

Budapest főpolgármestere rövidesen rá fog jönni arra, hogy Orbán Viktor igazi puszipajtás-színvonalú partner egy hatalomra jutott Gyurcsányhoz képest, ezért önmagát felfele buktatva kér helyet a Márki-Zay-kabinetben. (Utóbb majd nyilatkozni fog arról, hogy neki igazából ehhez sem volt sosem kedve, egy csomó iskolai fellépésről lemaradt a francos közgyűlések miatt).

Gelgely Zuglóban már megtanulta, hogy ha nem akarja elásott emberként végezni, akkor hagynia kell az erős fiúkat pénzt keresni. A fejlesztési tárcánál nagy pénzek fölött diszponálnak. Egy jól elhelyezett államtitkár és munkacsoportja minden érdemi, kényelmetlen kötelezettségtől megkíméli majd a bájos, szeretetre méltó miniszter urat, és lehetővé teszik, hogy annyi év közszolgálat után végre kizárólag az alapjövedelem mítoszáról ábrándozhasson zöldkomcsi elvbarátai kíséretében.

  1. Fekete-Győr András – külügyminiszter Brüsszel és Románia hivatalos, miniszteri rangú érdekképviseleti megbízottja

Forrás: Facebook/Momentum

A frissen megbuktatott, aztán listavezető hellyel kompenzált FeGyőr előbb értékesítette a franciáknak a budapesti olimpiát, majd a magyar jelölt ellenében lepacsizott a románokkal, az előválasztás alatt pedig turnét szervezett a külföldi árulkodásaihoz.

Mivel a Gyurcsány-show szereplői brüsszeli nyakörv nélkül nem tudnának kormányozni, kell majd valaki, aki még Klára asszonynál is elvtelenebbül tud törleszkedni az úgynevezett fejlett, demokratikus Nyugat lábaihoz. A levitézlett expártelnök, Mr. 3,4 Százalék ideális a feladatra. Ebben talán sikerélménye is lesz.

Tessék végignézni a leendő Márki-Zay-kormány kínálatát. Fantasztikus konzervatív lehetőségek Magyarország számára, igaz?

Ja, nem. MZP a baloldali szövetség baloldali kormányfőjelöltje, az elvei, céljai senkit nem érdekelnek. Legkevésbé Ferit.