Márki-Zay Péter dühből pofozta kétéves gyermekét, saját elmondása szerint

Mivel mostanában nagy divatja van a Partizán-videóknak, az elhíresült Fekete-Győr interjú miatt azok is bele-belenéznek egy-egy adásba, akik korábban ezt nem tették. Így találkozott e sorok írója is egy Márki-Zay Péterrel készült beszélgetéssel, aminek hatására ökölbe szorult a keze és gombóc lett a torkában.

Munkahelyi ártalom, hogy egy firkásznak olyan médiatartalmakra is rá kell fanyalodni, ami kívül esik a komfortzónáján, hogy azt később feldolgozhassa és megoszthassa a nyájas olvasóval is. Ilyen például az ellenzéki portálok olvasása, különböző politikusok közösségi oldalai vagy akár videók, interjúk átfutása. Így hozta az élet elém a lenti beszélgetésfoszlányt is.

Márki-Zay Péter különben sem tartozik azon politikusok közé, akik bármiféle karizmával vagy kiállással rendelkeznének, így nem üti meg az ember ingerküszöbét. Mint később azonban kiderült, a gyerekeit viszont rendszeresen. Eddigi megnyilvánulásai során csak egy jelentéktelen, passzív-agresszív mamlasz benyomását keltette, de az interjúban elhangzottak alapján inkább egy nagyon is agresszív emberről beszélünk. Ilyen fapofával, szenvtelenül ugyanis soha senkit nem láttam még nyilvánosan arról beszélni, hogy dühből arcon csapja a kétéves gyerekét, illetve hogy szülői felsőbbrendűségét fizikai bántalmazással szokta érvényesíteni. Milyen férfi az, aki ezeken felül még azt sem rest elmondani, hogy szerinte egy kétéves gyermek nem az a valaki, aki elé csak úgy letérdel bocsánatot kérni?

Márki-Zay szerint egy ekkora gyerek mit ért a testi fenyítésből? Vajon megérti, hogy miért kapta a maflást? Jószerével azt sem fogja fel, hogy mit követett el, amiért ezt érdemelheti. Annyit lát, hogy az apja egy hitvány ideggyenge állat, aki nem szereti őt, mert valami rosszat csinált. Egy kiszolgáltatott kisgyereken levezetni a dühöt az egyik legundorítóbb dolog, amit ép ésszel el lehet képzelni. Ő ugyanis nem csap vissza, fizikai fájdalmat nem tud okozni. Türelmet és sok-sok szeretetet igényelnek inkább, különben olyan felnőtté válnak, mint jelen esetben az apjuk.

Képzeljük csak el, ha egy alföldi kisváros vezetése ennyi indulatot gerjeszt, mi lenne, ha egy egész ország problémája nehezedne Márki-Zay kólásüveg vállaira? Fegyverrel kergetné a családját a ház körül? Ennek az embernek orvosi segítségre van szüksége! Aki bármilyen médiaplatformot biztosít egy ilyen utolsó bántalmazó szemétládának és közösséget vállal vele, az ezt a viselkedési normát propagálja, ne felejtsük el! Márki-Zay Péternek takarodnia kell a közéletből!