Márki-Zay Péter csak provokáció (meggyőzés) hatására hozta fel a fideszes melegeket, de aztán megtetszett neki

Legutóbb azt állította egy vita hevében hozta fel a fideszes melegek témáját, amit aztán felkapott a sajtó. Ezzel szemben már több mint egy éve folyamatosan rugózik a témán minden lehetséges alkalommal. Már-már zavarba ejtő a fixációja: meggyőzéssel terjed! Csak kicsúszott a száján, a sajtó felfújta, de ha már így alakult, akkor örömmel csámcsog rajta és zsarol a képzeletbeli Zöld Dossziéval.

Márki-Zay Péter alig egy hónapja még úgy állította be "a Fideszben van a legtöbb meleg"-szövegét, mintha csak a szerencsi piacon, egy vita hevében szólta volna el magát, és azt fújta volna fel a sajtó. Ezzel szemben Márki-Zay már legalább egy éve haknizik ezzel a műsorral a saját csatornáján, és a házon kívül adott interjúiban.

Aki az elmúlt fél-egy évben követte az ellenzéki házisajtót (főleg a miniszterelnök-jelöltekkel), hozzászokhatott, hogy minden YouTube-os és tévés hős személyiség stúdiójában előre borítékolható volt, hogy milyen "kellemetlen" keresztkérdéseket fognak kapni a múltjukkal, kellemetlen-ellentmondásos nyilatkozataikkal kapcsolatban. Amikor a házigazda felvezeti a borzasztóan izzasztó kérdést, már úgy bólogatnak előre, mint a stréber tanuló, aki a kérdés felénél tudja a (betanult) konzerv-választ.

Néhány példa:

  • Jakab Péter: cigányozások, zsidó származás versus Jobbik
  • Karácsony Gergely: Unicum, nyelvvizsga, dugók
  • Dobrev Klára: Gyurcsány Ferenc
  • Fekete-Győr András: mini atomerőművek
  • és Márki-Zay Péter: gyerekverés, meleg képviselők listázása.

kapcsolódó

Most akkor beszéljünk kicsit A Világ Legkeresztényebb Hétgyermekes Családapájáról! Ezt a halmozott jelzős szerkezetet amúgy kötelező jelleggel mindig felemlegeti, kiemelve, hogy MÉLYEN HÍVŐ KATOLIKUS. Ezzel azt sugalmazza, hogy ennyi gyerekkel, ilyen kombinációban csakis jó ember lehet, ugyanis ez minden további érvet felülír.

Az korábban is feltűnő volt, hogy Márki-Zay a neten mennyire népszerű (a vele kapcsolatos YouTube-os videók alatt például lehengerlően aktív online rajongótábora van). De azért az sokunkat meglepett, hogy az előválasztás első fordulójában még a dobogóra is felkerült.

Úgyhogy foglalkozzunk most egy kicsit a talán leghírhedtebb kijelentésével, ahol konkrétumok említése nélkül mintha zsarolni próbálta volna a jobboldalt:

"A FIDESZNÉL TÖBB MELEG EGYIK PÁRTBAN SINCS".

Amikor a Telex szeptember eleji előválasztási kampánykörútjának budapesti állomásainál rákérdezett, akkor szó szerint elbagatellizálta az egészet.

Tavaly volt ilyen, amikor egy provokátorral vitatkoztam (...) csak folytatja, gyűlölködik, fröcsög, mondom, hogy EGYÉBKÉNT A FIDESZBEN VAN A LEGTÖBB MELEG! Ezt aztán felkapta a sajtó… ez nyilván olyan, amit az ember a kamerába nem szokott mondani, BÁR IGAZ!

Hát igen. Ebben van bőven igazság. MZP amikor 2020 októberében Bíró Lászlónak kampányolt Szerencsen, ott valóban mondott ilyet a 444 kamerája előtt, igaz, pontosan tudta, hogy a HírTV is lesben áll – tehát nem igazán érhette meglepetés, már ami a sajtóvisszhangot illeti.

Ehhez képest azóta (elég csak rákeresni a Google-ön vagy a YouTube-on) abba se tudja hagyni: ahol csak lehet, tart erről egy eléggé kiszámítható monológot, mindig kiemelve, naturalista módon részletezve Szájer József kellemetlen ügyét. Egy idő után pedig a nem közszereplő Orbán Gáspárt kezdte el a szájára venni.

Találomra összeállítottunk egy videót ezek érzékeltetésére, de alul kivonatolva is megtaláljátok a lényeget:

  • Hit Rádió (2020. október 14.): Hiszek Vona Gábornak a meleg fideszesek ügyében...
  • Index (2020. október 28.): a legnagyobb pártban van a legtöbb meleg is (...) nagyon sok fideszes politikusról hallani amúgy, hogy meleg (...) 
  • Osváth Zsoltnál (2021. augusztus 10): ...az én gyerekem lenne meleg, én megtagadnám-e, mint Orbán Viktor… 

Saját csatornáján, élőben (2021. augusztus 4.): ...hát azt már tudjuk, hogy a Fideszben van a legtöbb meleg (...) ...Szájer József meleg (...) a Fidesz annak ellenére, hogy a legnagyobb melegpárt Magyarországon, melegellenes propagandával próbálja a hatalmát fenntartani (...) a KDNP-nek az egyik vezetője, államtitkárok, külügy (...) és felmerül a kérdés Orbán Gáspár kapcsán is. (...) a Felházról pletykák voltak, hogy milyen szubkultúra uralkodott el. (...).

Mint látjátok, csak egy elszólás volt a provokáció hatására, amit aztán felkapott a sajtó. Meggyőzéssel terjed, ugye.

Olyannyira, hogy Márki-Zay rákapott, kéjesen csócsálja a buzizást azóta is: vádol, ítél, kinyilatkoztat, a miniszterelnök fiát emlegeti, zsarol.

Persze sokan vannak ezzel így, látjuk, halljuk – csak ott más a nyilvánosság, más a felelősség. Rossz belegondolni, hogy akár ez a beteg lelkületű ember is lehetne Magyarország következő miniszterelnöke.