MÁRKI-ZAY PÉTER ALKALMATLAN

Lassan ideje lenne belátni, hogy a baloldal kormányfőjelöltje nem épp alkalmas ember. Hanem leginkább alkalmatlan.

A legutóbbi önkormányzati választás során mindenki egy életre megtanulhatta, hogy a világot, benne az emberi élőlényeket alapvetően két csoportra lehet osztani:

az alkalmasokra és az alkalmatlanokra.

A kategorizálás azért égett bele a fejekbe, mert a főpolgármesteri tisztségért elindult a hírhedten alkalmatlan Karácsony Gergely is, aki a kampány során napról napra bebizonyította alkalmatlanságát.

Forrás: Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet

Sőt, nemcsak hogy elindult, hanem egyenesen legyőzte kihívóját, az alkalmas Tarlós Istvánt. Megválasztása óta persze az egyre nagyobb számban jelen lévő, piáló, alkalmatlan hajléktalanok miatt folyamatosan rohad a város, de ez a legkevésbé sem zavarja az alkalmatlan budapestieket, ahogy az alkalmatlan főpolgármesterüket sem.

Karácsony Gergely egy idő után úgy döntött, hogy elég volt a balfaszkodásból meg a csövesekből, és jelölteti magát kormányfőnek. Csakhogy ismét kiderült: mind emberileg, mind szakmailag alkalmatlan. Ugyanis fogalma sem volt arról, hogy idő előtt vissza fog lépni a megmérettetéstől, gúnyt űzve a pesti villamosokból.

Pedig pontosan ez történt!  A tavaly októberi sajtótájékoztatóján nagy nyilvánosság előtt bejelentette, hogy az alkalmatlan Dobrev Klára ellenében Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában.

A hódmezővásárhelyi polgármester azóta a baloldal kormányfőjelöltje lett. Eddigi teljesítménye minimum véleményes, így a Kontra maximálisan alkalmas csapatában felmerült a kérdés:

alkalmas ember-e Márki-Zay Péter?

Felvetésünk azért is különösen indokolt, mert ha jobban megnézzük,

Márki-Zay Pétert mégiscsak az ország egyik legalkalmatlanabb embere ajánlotta a közvélemény figyelmébe.

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Sőt, nemcsak hogy ajánlotta, hanem azóta is nyíltan és lelkesen támogatja a miniszterelnökségért való küzdelemben. Márpedig – ahogy a régi mondás is tartja – hasonló a hasonlót szereti, ami jelen esetben különösen aggályos alkalmassági szempontokból. Milyen az a kormányfőjelölt, akinek a legjobb barátja egy közismerten alkalmatlan ember? A válasz roppant egyszerű:

alkalmatlan.

Másképp fogalmazva:

Forrás: Wikiszótár
Forrás: Wikiszótár

Fontos ugyanakkor kiemelni azt is, hogy Márki-Zay Péter nemcsak azért alkalmatlan, mert a haverja is az, hanem – vélhetően – így született: sokat beszélő, alkalmatlan férfinak.

Alkalmasságának hiányáról egyébként éppen saját maga vallott az egyik vasárnapi bejelentkezésében.

Sajnos sokszor előfordul velem, hogy véletlenül nem azt mondom, amit mondani szeretnék.

Milyen politikus az, aki nem tudja irányítani a nyelvét?! A napokban erre kérdezett rá Bohár Dániel, a Pesti TV alkalmas riportere, amire a miniszterelnök-jelölt kiváló magyarsággal azt válaszolta:

néha elbotlik a szám!

Márki-Zay Péter azonban nemcsak emiatt alkalmatlan, hanem amiatt is, hogy összevissza ígérget. Egyik nap még megszüntetné a rezsicsökkentést, másnap már megőrizné. Egyik nap a járványban megtizedelődött fideszes nyugdíjasokról beszél, másnap már letagadja, amit mondott. Csinál ilyet egy alkalmas ember? Természetesen nem! Mint ahogy olyat sem, hogy megállás nélkül teljesen értelmetlen dolgokat hord össze.

Hatalmas tragédia volt, hogy a Fidesz kinyírja a magyar lakosságot.

Ez a mondat vajon mit jelent? Pontosan kiket, hogyan és miért nyírt ki a Fidesz? A teljes lakosságot legyilkolták, vagy csak egy részüket? Ezekre a kérdésekre jó eséllyel maga Márki-Zay Péter, a baloldal alkalmatlan miniszterelnök-jelöltje sem tudja a választ.

Helyette inkább beszél, mert számolni még annyira sem tud.

Egy alkalmas miniszterelnök-jelöltnél az a minimum, hogy tud összeadni, szorozni, kivonni, osztani, és ebből kifolyólag képes precíz listákat készíteni. Neki viszont ez sem megy!

Ha menne, akkor pontosan tisztában lenne azzal, hogy milyen arányban képviseltetik magukat a Fideszben a különféle vallású emberek. De szemmel láthatóan csak tapogatózik a kérdésben, ami abból is kitűnik, hogy elég gyenge lábakon áll a minapi, Gyöngyösi Márton-i mintán alapuló zsidóösszesítése. Ahogyan azt sem sikerült felmérnie, hány LMBTQ-ügynök férkőzött be a kormánypárt soraiba.  

Mára teljesen nyilvánvalóvá vált, amit egyébként is tudni lehetett:

Márki-Zay Péter reménytelenül alkalmatlan.

Kérdés, hogy képes lesz-e ezt idejében kiszűrni az alkalmatlan ellenzék, és ha igen, mikor.