Márki-Zay, és tanácsadója úgy jelentek meg Ferihegyen, mintha a Trainspottingból léptek volna ki

Félelem és reszketés a Liszt Ferenc Replülőtéren? Kristály, gomba vagy kóla? A baloldal végre elvesztette unalmas jellegét, köszönhetően Kész Zoltánnak, a rave-császárnak és kísérőjének, Márki-Zay Péternek, a vásárhelyi diszkókirálynak. Gyurcsány Ferenc partiállatai elszabadultak!

Gyakran éri az a vád a baloldalt, hogy a politikusaik szürkék, a mondandóik pedig unalmasak.

Ezalól egyedül Gyurcsány Ferenc jelent kivételt, hiszen vidámságával, illetve fenyegetőzéseivel időközönként színt visz a monoton ellenzéki létbe. Már ha épp nem tűnik el, márpedig jelenleg nagyon is ez a helyzet áll fenn. Bujdokolva, a négy fal között pedig viszonylag nehéz izgalmasnak vagy éppen viccesnek lenni.

De most nincs is szükség a vezénylő tábornokra, hiszen ünnepélyes keretek között átadta a terepet: ahogy közösségi oldalán írta, innentől kezdve Márki-Zay Péter „vezet bennünket”, mert „ő a kapitány”.

Azt azonban senki nem gondolta volna, hogy a kistelepülési polgármester ilyen gyorsan szót fogad, és a felkérés után nem sokkal radikálisan átformálja az ellenzékről kialakult képet.  

A baloldal közös jelöltje eddig egy átlagos Amway-ügynöknek tűnt, aki egy keményen ledolgozott munkanap után rohan haza a családjához, hogy mind a hét gyermekével beszélgessen húsz percet, és a feleségének adjon egy puszit. Csakhogy kiderült, szó sincs erről:

Márki-Zay Péter egy két lábon járó partiállat, a haverjai pedig halál laza, jó fej csávók.

Egy közepesen érdekesnek tűnő varsói látogatásból egy átlagembernek nehéz maradandót kihoznia, de neki sikerült a bravúr. Szerda délelőtt, az út előtt a Liszt Ferenc Repülőtérről jelentkezett be tanácsadójával, Kész Zoltánnal.

De nem is ez az izgalmas, hanem az, hogy milyen állapotban tették ezt. Olyanban, hogy Danny Boyle is megnyalta volna mind a tíz ujját, amikor statisztákat keresett a Trainspottinghoz.

Bár Márki-Zay is üdítően szórakoztató volt, a show-t egyértelműen elhappolta előle tanácsadója, aki úgy nézett ki, mintha egy hétnyi piálás és egy húzósabb rave-buli után érkezett volna meg Ferihegyre.

Kitágult pupillák, szétesett frizura, zavart nézés és izzadó homlok – Kész Zoltán nem igazán volt topon, erős lehetett a kedd este.

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

Pedig csak három percig kellett volna komoly emberként mutatkoznia, hiszen nagyjából eddig tartott az idő előtt lekevert élőzés. A két megcsúszott partiarc azonban nem bírt magával, és tökéletesen átmentette a tegnap este hangulatát a repülőtér multinacionális közegébe. A feltűnően fáradt Márki-Zay Péter fekete karikákkal a szeme alatt szépen vezette fel a videót, ami egész jól indult, de aztán teljesen szétesett a buli:

„Itt vagyunk a repülőtéren, és most indulunk Kész Zoltánnal Varsóba, ahol találkozunk jó néhány emberrel. De Zoltánra bízom a nevek ismertetését, hiszen ő szervezte le ezeket a találkozókat.”

A rövid felvezető alatt már sejteni lehetett, hogy ebből baj lesz, hiszen Kész Zoltán úgy mosolygott a háttérben, mint aki pillanatokkal ezelőtt főszerepet kapott Terry Gilliam következő filmjében. 

A kába tanácsadó kiválóan leszervezte a varsói utat, olyannyira, hogy közel tíz másodpercig nem jutott eszébe, kivel is fognak először találkozni.

Elsősorban a mai napon találkozunk Bogdán, Simon, aaaa

– zuhant össze a rossz állapotban lévő tanácsadó, ám miután félénken ránézett főnökére, beugrott neki a lengyel nagyágyú neve. A megoldás: Szymon Holownia, a tavalyi elnökválasztás harmadik helyezettje. 

A politikus  neve azonban megközelítőleg sem hasonlít Bogdanéhoz, és Simonéhoz, ami némi aggodalommal töltheti el Kész Zoltán barátait. Mi történt? Hallucináció? Beugrott a tegnap este? Vagy megint az a kurva kristály?  Szerencsére ezután különösebb baki nélkül, gyorsan ledarálta a varsói menetrendet, úgy, hogy mondandójába még Putyint és Orbánt is sikerült belepréselnie.

„Hát nagyon szépen köszönöm ezt a rövid összefoglalót!” – vette át újra az irányítást a vásárhelyi diszkókirály, aki nehezen találta meg a partitempót. Beszédének eleje annyira unalmas volt, hogy tanácsadója egy idő után dülöngélve, kábult rókanézéssel elkezdte jobbra-balra forgatni a szemeit. Csak nem az italpultot kereste?

Könnyen lehet, hiszen a jelek szerint a keddi húzóka után alaposan ki volt tikkadva. Nyelvével úgy nyaldosta a száját, mint Szanyi Tibor két kör között az angyalföldi kiskocsmában.

A megfáradt Kész Zoltán időközönként, teljesen random elővette lenyűgöző mosolyát, megmutatva, hogy minden a legnagyobb rendben van, nemsokára indul a gép, ahol be lehet fejezni, ami tegnap elkezdődött.

Amikor Márki-Zay felemlegette Lukasenkát és a migránsait, az első számú partigengszter olyan arcot vágott, hogy bármelyik jobb helyen azt mondták volna neki, hogy köszönjük a részvételt. Ha esetleg elbukják a választást, Késznek, a furcsa állapotban lévő tanácsadónak akkor sem lesz gondja az életben: az Unicum biztos, hogy beveszi a következő reklámjába, de még az is lehet (sőt, ez a valószínűbb), hogy valamelyik külföldi nagyvállalat, például a Heineken szerződteti.

Márki-Zay Pétert sem kell félteni: még le sem zárult az élőzés, már a beszállásról álmodozott. Szemmel láthatóan segítőjével nagyon egy rúgóra járt az agyuk: húzás a fedélzetre. Akciós a viszki? Lazacos a szendvics? Vagy mi az, ami ennyire izgalmas egy repülőútban?

A baloldalon egyébként nagy hagyománya van a reptéri mulatozásnak. Ebben is az előbb felszívódott, majd tudatosan háttérbe vonult Gyurcsány Ferenc mutatta meg az utat. Ráadásul egy korsó sörrel! Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a várakozási idő alatt lehet olvasni, mobilozni, telefonálni. És PIÁLNI.

Ebben is utat mutatott Gyurcsány Ferenc Forrás: Informátor
Ebben is utat mutatott Gyurcsány Ferenc Forrás: Informátor

Az új Gyurcsány Ferenc, a vásárhelyi bulivadóc egyébként éppen tegnap mondta be a HVG-nek, hogy nem ellenzi a marihuána legalizálását.

Te jó ég, mi lenne itt, ha Gyurcsány Márki-Zayval közösen irányítaná az ország?! Egész éves Ozora? Három héttel meghosszabbított Sziget Fesztivál? Ingyen Arany Ászok a magyar kocsmákban?

Ezek után mondja valaki, hogy szürke az egyesült baloldal!