Maradjon Karácsony főpolgármester?

Megnéztük, mit tart fontosnak eredményeiről kommunikálni

Cipész maradjon a kaptafánál, Karácsony Gergely a főpolgármesteri posztnál.

Legalábbis Jakab Péter szerint – aki nagyon szeretné, ha végre ki lenne elégítve egészítve – legjobban tenné a micimackós tüntetés vasöklű főelőadója, ha továbbra is tenné a dolgát.

A Jobbik elnöke bizonyára arra gondol, hogy Karácsony eddigi teljesítménye alapján a főváros csak veszítene, ha a rejtélyesen diploma, nyelvvizsga és doktori fokozat nélkül maradt ex-Gyurcsány-tanácsadó, ex-LMP-s, zöldszocialista politikus helyére kénytelenek lennének castingolni hasonlóan tehetséges utódot.

Mert azért azt be kell látni, hogy a főpolgármester érti a csíziót: nem elég jónak lenni, annak is kell látszani!

Számtalan fejlesztéséről, városépítő tevékenységről, leleményes és hatékony forrásteremtő munkásságáról folyamatosan beszámol a közösségi médiában. Mióta a választók bizalmát elnyerte, fáradhatatlanul dolgozik rajta, hogy Budapest egy biztonságosabb, élhető, gyarapodó nagyváros képét mutassa.

Bocs, nem, tévedtünk, továbbra sem csinál semmit.

Az viszont igaz, hogy ezt a semmit előszeretettel közvetíti Facebookon. Körülnéztünk a főpolgármesteri üzenőfalon, hogy Önnek már ne kelljen.

  • Sivalkodás

 

A Tiborcz-adó nevű, bolsevik utóízű államosító koncepció kapcsán kissé túl messzire merészkedő KariGeri úgy ismételgeti a másodfokú ítélet szerint is személyiségi jogokat sértő, közepesen unalmas politikai termékének nevét, mint hároméves kisfiú, aki a játszóról hazaérve a fürdőkádban üvöltve mondja vissza a homokozóban a nagyobbaktól tanult mantrát: pisikaki pisikaki pisikaki!

  • Álszent pózolás

 

Tipikus főpolgármesteri feladat álszent elvágyódással simogatni- a nem megerősített, közéleti pletykák szerint – Orbánnal találkozni nem hajlandó Ferenc pápát. Különösen akkor, ha Gergő legszorosabb szövetségese az egyházakat eltaposó kommunista állampárt utódja, az MSZP.

  • Ünnepelteti magát

 

A Fudan egyetem (valójában a kormány) ellen szervezett össz-ellenzéki hétvégi tüntetést gyakorlatilag már a kormány bukásának kezdeteként értékelő főpolgármester hétvégén is dolgozik. Na persze nem a jól fizetett munkakörében, hanem az előválasztási pozíciójának erősítésén. Azért a széplelkű Karácsony (aki legkövérezte Orbánt, majd bocsánatot kért, amiért igazat mondott) mégiscsak egy szintén body shaming szimbólumnak minősíthető Micimackó plüss társaságában mondott beszédet.

Vajon Kínától is bocsánatot kér majd?
  • Ötletbörze

 

Így több, mint másfél évvel hivatalba lépése után el kéne talán dönteni, mit lehetne kezdeni ezzel a megbízással. Bár egy ciklus zuglói városvezetési tapasztalat elég kéne, hogy legyen erre, de Gergő úgy döntött, ezt is kiszervezi (szerintünk Gál J. Zoltán ilyen felelősséget azért nem vállal) Majd a budapestiek elvégzi a szellemi munkát is, addig ő tud pózolni az ötletgyűjtő pont előtt. Mindenre nem juthat idő, ugye…

  • Turnézik

 

Végre egy szakember, aki a munkába temetkezik. Kivéve, amikor inkább más városokban zajló politikai paktumokról posztol. Persze érthető, hisz a fővárosi eredménykommunikáció több sikert már nem bír el, időként kell egy kis üdítő kitekintés. Mindenesetre nekünk, mint fővárosi szavazóknak megnyugtató, hogy az új SZDSZ és a régi-új MSZP Szegeden kézen fogva indulnak az előválasztáson, de ettől például még nem lesznek kevésbé tele hajléktalannal a Tarlós-érában élhetővé tett aluljárók…

  • Filléres látványpolitizálás

 

Karácsony nem szereti a kommunistákat, ezt meg tudjuk érteni. Na persze, csak akkor, ha ezek nem az ő komcsi barátai (MSZP), viszont a nemszeretem, lehetőleg távol élő (tehát nem veszélyes) ellenfeleket előszeretettel bosszantja. De csak ha nem kerül túl sok pénzbe és/vagy munkába. Átnevezni, átfesteni, felcímkézni, szakrális sálat felvenni, stb… nagyon jól mutatnak a fotókon, de ettől még nem lesz kevésbé gáz, ha méhlegelő felirattal helyettesítik a fűkaszát.

  • Ígérgetés

 

EZT IS CSINÁLJUK! Na persze na kapkodjuk el és ne vállaljunk túl sokat, még a végén számon kérik rajtunk. Apránként, fokozatosan, zöldítünk, kevesebb beton, több alapjövedelem, kettőt előre, egyet hátra. Gergő persze arra számít, hogy ezeket az ígéreteket már nem neki kell betartania, de lássuk be, 2022-re ráfordulva ez igencsak soványka teljesítmény.

Ezt mind csinálják, a jól menedzselt Facebook oldal mellett.

Mást nem nagyon.

(Képek forrása: Karácsony Gergely Facebook oldala)