Majka-féle roncsderbi: lehetne ezt a négy fal között is csinálni

Az ellenzéki politikusok és megmondóemberek úgy repültek rá a bulvárhullámra, mint éhes sas a döglött húsra. Csinálják csak, de ne a nyilvánosság előtt. Véleménycikk a baloldal általános lelkiállapotáról.

Orosz–ukrán háború, focivébé, energiaválság...

Mindez kit érdekel, ha lehet a Valóban Fontos Dolgokról is beszélni, mint például Majka kiváló szerzeménye? Annyit mindenképpen hozzátennénk, hogy mi már a '80-as években, ovis korunkban is nagy rajongói voltunk Majkának, aki akkor még egy csehszlovák, gyerekeknek szánt sci-fi tévésorozat főhőse volt:

kapcsolódó

  • Majka olyan kőkeményen beszólt mindenkinek, hogy megszületett a rappelő Puzsér

    Majka olyan kőkeményen beszólt mindenkinek, hogy megszületett a rappelő Puzsér

    Az ózdi újpesti rapper megirigyelte a "szóljunk be mindenkinek" stratégiát, és egy felejthető dalban beolvasott az elitnek. Annak az elitnek, amelynek ő sikeres előadóként és kereskedelmi tévés műsorvezetőként biztosan nem tagja. Mi viszont csak szotyizunk, mert az ellenzék - közte Jakab Péterünk - is nagyon-nagyon megsértődött, Brenner Koloman pedig a szobabicikliről üzent egy elgondolkodtatót.

Majka a Csillagok küldötte c. csehszlovák sorozatban /Forrás: YouTube/
Majka a Csillagok küldötte c. csehszlovák sorozatban /Forrás: YouTube/

Előző részünk tartalmából: szóval Majoros „Majka” Péter beszólt a NER-nek (ejha, medvékre lövöldözni, vadászati kiállítás, ereszen csúszás!) és a Jobbiknak (parizer), amin aztán valamiért Jakab Péter és némileg meglepő módon a Jobbikot réges-régen otthagyó Vona Gábor sértődtek meg a legjobban.

Majoros se hagyta szó nélkül az őket bekóstolók támadásait: terjengős posztban fejtette ki gondolatait, amiből csak idézni tudunk:
„Ha nem mennék el azokra a fellépésekre, ahol valamelyik politikai párttal közvetett vagy közvetlen kapcsolatban lévő cég a szervező, megrendelő, akkor hova mennék? Otthon ülnék és a gyerekeknek magyaráznám milyen fasza csávó az apjuk, miközben éppen küszöböt vacsorázunk. A magyar ember akkor nem azt mondaná, hogy NER kegyelt vagyok, hanem hogy hülye!! Melyik a jó megoldás? Én mindenképpen rosszul járok. [...] A legfájóbb pont ezeknek az embereknek talán az, hogy két évtized alatt kiépítettem egy olyan autonómiát, ami nekik sosem sikerült. Kicsit sincs hatással a munkámra az, hogy ki jön vagy ki megy a politikai életben.”
Tökéletes mentegetőzés, és mi egyet is értünk vele: a pénz az bizony kell, és a dolgozó lakosság 80-90 százaléka egészen biztosan nincs is abban a helyzetben, hogy az elvei mentén válasszon vagy utasítson el egy munkáltatót. Teljesen korrekt.

Ahogy a fent hivatkozott Facebook-posztban utaltunk rá: köszönjük szépen, akkor Tóth Gabi meg a többiek is teljesen rendben vannak. Csak ezt szerettük volna hallani, köszi!

Mielőtt azonban kijelenthetnénk, hogy megvolnánk, mindenki menjen a dolgára, jött a többi díszhuszár, mert kell a műsor:

hát persze, hogy Jakab Péter és Vona Gábor. És még sokan mások...

A Jobbik szülőatyja és kivégzője – lássuk be, hogy az önmegsemmisítő gombot ő nyomta meg a Spinozában, és persze Jakab aztán még sokszor – úgy gondolta, hogy ő most törleszkedő-dorongoló stílusban folytatja a párbeszédet, és rögtön odakommentált Majoros fenti posztja alá.

Forrás: Majka Facebook
Forrás: Majka Facebook

Megerősíti, hogy igenis Majka a könnyűzene Orbánja (mondjuk ez elég nagy megtiszteltetés), és amit nem láttál jönni:

A „Míg a halál el nem áraszt” című könyvét ajánlja olvasásra. Hát nem tudom, erre tényleg nem készültünk fel, de most már tutibiztos el fogjuk olvasni, persze pénzért! Pont ráérünk egy Vona-könyvre.

Itt azonban nincs vége a roncsderbinek, mert Jakab Péter is nagyon szeretné, hogy odafigyeljenek rá, és ezt egy olyan képpel illusztrálja, ahol megint a botcsinálta zenész arcát próbálja erősíteni:

Ilyet szól:

Kedves Majka, én a Jobbikból kiléptem, amint világossá vált, hogy ez a párt összejátszik a Fidesszel. 

Ez nagyon egyenes gerincre utal. De ugye ez csak akkor következett be, amikor elvesztettétek a választást, és a saját pártod is megtagadott? Nagy kár, hogy amikor világossá vált, hogy a pártod összejátszik a Gyurcsánnyal, akkor nem léptél ki... 

És ő is folytatja a felnyalást:

Mert a dalod tényleg jó, de amíg te is a rendszert szolgálod, valójában ez a dal sem több, mint a színházadban díszlet. 

Nem, sajnos tényleg nem jó.

Szerencsére a jó humorú Hont András is megjelenik a kommentek között, és arra biztatja a srácokat, hogy most már tényleg inkább a négy fal között folytassák:

Forrás: Jakab Péter Facebook
Forrás: Jakab Péter Facebook

Egészen kellemeseket ír meg mond, amióta nem SZDSZ–MSZP-s.

Itt tartunk, a belföldi helyzet pedig egyre csak fokozódik. Az Ügyben egyre több hazai – általunk sosem ismert – híresség nyilatkozik meg, hiszen nagyon fontos, hogy legyen az embernek véleménye, pláne egy ilyen kritikus témában.

Egy dologtól mentsen meg minket az Isten:

hogy maga a kritikusok Majkája, Puzsér Róbert is megszólaljon! Mert eddig még nem tette.