Magyarország támadja meg Oroszországot, és tiltsa be a telet

Jakab Péter megbukott, és egyre elvetemültebb ötletekkel áll elő. Segítünk neki, hogyan tud továbbra is bohócot csinálni magából.

Létezik egy amerikai közmondás, amely remekül illusztrálja az Egyesült Államok és Európa közötti kulturális és társadalmi különbség mélységét.

„Fake it ’till you make it”

Szabad fordításban ez körülbelül azt jelenti, hogy

amíg nem sikerül naggyá lenni, addig érdemes ezt hazudni magadról.

A hazai politikában ez láthatóan fordítva működik. A magyar választók nem igazán díjazzák azt, ha valakinek nagyobb a pofája, mint amit a szellemi képességei és tehetsége indokolttá tenne. Az ilyen politikusok látványosan és gyorsan szoktak megbukni, emlékezzünk például FeGyőrre, aki az előválasztási kampányban olyan görcsös kényszerrel hivatkozott magára miniszterelnök-jelöltként (amely még mindig nem volna számottevő teljesítmény, neki pedig még ez sem sikerült), hogy az általa produkált 3,4 százalékos eredmény szinte még nagyvonalú is volt.

(Ellenpéldaként szeretnénk emlékeztetni mindenkit Orbán Viktor minden választási győzelmét követő beszédének kötelező mondatára: Soli Deo gloria, vagyis Istené a dicsőség…)

 

A rosszul értelmezett politikusi önbizalom iskolapéldája azonban a mára egyszemélyes bohócroadshow-ként üzemelő egykori Jobbik-elnök, Jakab Péter.

Az előző ciklusban Gyurcsány Ferenc csicskájaként megismert politikus nemcsak arról hírhedt, hogy míg pozícióban volt politikai manőverezése során minden adandó alkalommal rossz döntést hozott (neki sem sikerült valami fényesen az előválasztás), a választásokat követően pedig úgy bukott meg pártelnökként, hogy előtte egy tisztújító kongresszus megerősítette őt tisztségében.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Az egykori gárdista-szkinhed brancs (amely a zsidólistázó Gyöngyösi Mártont találta legalkalmasabbnak arra, hogy átvegye Peti bohóctól a stafétabotot) vélhetően megelégelte a néppártosodásnak nevezett elvtelen kurválkodást, és mamuszos kabinetfőnökével együtt útilaput kötött Jakab lábára. Hasonló helyzetben minden kicsit is józan belátással bíró politikus ráébred ilyen kudarcsorozat után, hogy a Jóisten nem azt üzeni neki, hogy folytatni kéne.

Mindenki, kivéve Jakab Pétert.

Megalakította a Nép Pártján Mozgalmat, és a parlamentben a hátsó sorban óbégató, magányos harcosként próbál magának figyelmet szerezni. Szellemi állapota pedig úgy tűnik, az eddigi szelíd hanyatlásból zuhanórepülésbe fordult át: tegnap a parlamentben felszólította az Országgyűlést, hogy oszlassa fel magát. Nem tudjuk eldönteni, hogy ezt milyen céllal és reménnyel tette, de talán nem is volna elegáns az ő állapotában a lépéseit kritizálni.

Facebook

A Kontra mindig segít a nehéz helyzetbe jutott politikusoknak, így Jakab Péternek is összeállítottunk a mostani parlamenti ülésszakra egy követeléscsomagot, amelyet beütemezve saját szemétdombján kukorékoló kiskakasként időről időre kisajtolhat magának 15 másodperc hírnevet.

Csak el ne árulja neki senki, hogy nem vele nevetünk, hanem rajta!

 • Miután a parlament feloszlatta magát, a köztársasági elnök tiltsa be a Jobbikot, mivel gonosz módon kitúrták Petikét a saját klubjából!
 • A párt normatív támogatását, alapszervezeteit, ingatlanvagyonát és minden egyéb tárgyi és szellemi tulajdonát automatikusan írassák át Jakab Péter és Mamuszos Kabinetfőnöke nevére – visszamenőleg is!
 • Az Országgyűlés Hivatala bízza meg Jakab Pétert frakcióalakítással, egykori párttársainak mandátumát vegyék el, az idei választás után megalakult frakció tagjainak fizetését végrehajtással vonják el, és utalják át azt a Nép Pártján Mozgalom számára!
   
 • Az Alaptörvényben kell rögzíteni, hogy a magyar politikában innentől kezdve nincs jobb- és baloldal, csak a nép pártján és a nép ellen dolgozó politikusok!
 • Jakab Pétert és mozgalmát azonnal hatállyal fel kell kérni ügyvivő kormány megalakítására az általános, előrehozott választásokig!
 • A rezsicsökkentés megbukott, Orbán a hibás! Jakab Péter marad a nép pártján, és valódi megoldást kínál: betiltjuk a 15 fok alatti hőmérsékletet és a telet is! Ezáltal nem lesz szükség fűtésre.
 • A magyar parlament határozatban nyilvánítsa Putyint gonosznak és törvénytelennek! Egyúttal azonnali hatállyal üzenjünk hadat Oroszországnak!
 • A hatósági áras termékek közé a pirospaprikakrémet és az alacsony minőségű húskészítményeket (értsd: párizsi) is fel kell venni. Ezeket a termékeket azonban Jakab Péter ökölrázós matricájával is el kell látni, hogy mindenki lássa, kinek is köszönhető az olcsó élelmiszer.
 • A Magyar Vándorcirkusz Szövetség „Síró Bohóc Vándordíja” innentől kezdve minden évben automatikusan Jakab Pétert és társulatát illeti!