Magyar Jeti: Beszélnünk kell az ellenzéki hüvelygombáról!

444: Gyurcsány Ferenc megcsinálta a baloldalon a Fidesz 2.0-át?

Lassan fél éve, hogy a belpolitika fókuszában az egyik legjobban pörgő téma az ellenzéki előválasztás. Vagyis a kérdés, hogy a kényszerből összebútorozott, sokszorosan leszerepelt, kormányváltásra felesküdött pártok ki mögött fognak felsorakozni a 2022-es választásokon? A miniszterelnök-jelölt személye nem pusztán funkcionális, vagy szakpolitikai kérdés.

Szimbolikus üzenete van annak, ki a választók pártvezetők szerint a legkevésbé vállalhatatlan kompromisszum.

Mert itt két dolgot fontos tisztázni:
  • 1. Az előválasztás semmivel sem lesz átláthatóbb, szabályozottabb eljárás, mint az ellenzék és a kormánykritikus média által folyton gúnyolt nemzeti konzultációk. Eleve már az online felületen való voksolás lehetősége rengeteg potenciális visszaélésre ad lehetőséget és ezer más sebből is vérzik ez a koncepció. Fogalmunk sincs róla, hogy milyen mértékben fogja annak eredménye tükrözni az Orbán-kormány lecserélését kívánó, nagyon heterogén választói halmaz akaratát, szó nincs olyan garanciákról, vagy transzparenciáról, amely alapján kicsit is komolyan kéne venni ezt a bohózatot.
  • 2. Ebből pedig következik, hogy a verseny valószínűleg a startpisztoly eldördülése előtt eldől(t), a pártok vezetői valószínűleg választóik bevonása nélkül hoznak (hoztak?) döntést arról, ki is legyen a jelenlegi miniszterelnök kihívója. A leendő „győztest” pedig ennek értelmében megfelelően fel kell építeni, éppen úgy, ahogy a valódi verseny látszatára is érdemes adni.

Az előválasztás az a kabaré, ahol az ellenzéki pártok vezetői hülyét csinálnak magukból, a végén pedig Karácsony Gergelyt jelölik miniszterelnöknek.

Ebben a tragikomédiában pedig láthatóan a „függetlenobjektív” médiának is komoly szerepet szántak.

A Magyar Jeti a 444.hu összetarhált új stúdiójának első riport-sorozata, amely minőségben – ha igényességben nem is – felveszi a versenyt a Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizánnal. Ennek eheti epizódja kifejezetten Gyurcsányékra (tehát nem a DK-ra, nem Dobrev Klárára, hanem a bukott, hazudozós ex-miniszterelnökre és körére téve a hangsúlyt) száll rá.

Bár szórakoztató és látszik, hogy sok meló van benne, mégis borzasztó könnyen fogyasztható termék ez.

Gulyás Marxi az értelmiségnek készít műsort, a Magyar Jeti azoknak szól, akik eljutottak már a multinál a senior specialist beosztásig, évente akár két papírfedeles krimit is elolvasnak, kétszer jártak már Thaiföldön, de társaságban szeretnek magukra olvasott, világlátott intellektuelként hivatkozni. Ők azok, akik széles körűen tájékozottak, követik az eseményeket, hiszen a 444-en és a Telexen kívül néha még a 24.hu főoldalát is megnézik. Nyomon követik hát az eseményeket és abban a biztos tudatban fognak végül majd KariGerire szavazni, hogy tényleg nincsen jobb, hiszen volt előválasztás, ahol elválik a sz*r a májtól.

A 444 szerint beszélnünk kell Gyurcsányékról. Mint ahogy – akármilyen kényelmetlen, visszataszító jelenség is - beszélnünk kell a hüvelygombáról, ha odanőtt!

Pompás időzítés: Gergő bejelenti indulását, másnap megjelenik egy bárki számára könnyen fogyasztható, színes-szagos riport, amiből megtudhatja az átlag (fent körülírt) választó, hogy:

  • Nincs Demokratikus Koalíció, nincs Dobrev, nincs baloldali összefogás a terhelt múltú, ravasz és kitartó bábjátékos nélkül.
  • DK = Fidesz, itt sem hisznek a demokráciában, a vitában, politikai termékek, kampányok és akciók vannak, könyörtelen küzdelem, ahogy az Ősellenségtől tanulták.
  • Klára asszony nem jobb belátásra tért, józan, karakán ezerötszáz diplomás, hatszáznyolcvan felsőfokú nyelvvizsgás civil szakember, hanem már férjének bukásának idejében is a szoci pártvezetők között potentátként sürgölődő, fekete öves politikus – egyesek szerint már az oviban is szegfű volt a jele, ahogy a nagyszülők is elvárták.
  • Bárkit megkérdezel az ellenzék soraiban, megerősítheti, hogy Feri nem irányítója, csak résztvevője az összefogósdinak. (bruhahaha)

A 444 szerint a hüvelygomba tehát pont olyan kényelmetlen jelenség, amilyennek hangzik. Attól még, hogy nem beszélünk róla, oda van nőve.

Bárhogy csomagoljuk Feriék családi vállalkozását, ez egy problémakupac az ellenzék útjában. A DK miniszterelnök jelöltje nem Dobrev, hanem Gyurcsányné Aprev Klára, örököse és résztvevője férje politikai munkájának.

(a  videóban nem hangzik el ilyen párhuzam és természetesen mi sem gondoljuk Klára asszonyt, vagy férjét gombás fertőzéshez hasonlatosnak)

A 444.hu tehát páros lábbal szállt bele az ellenzék legerősebb párjának jelöltjébe közvetlenül az után, hogy a legesélyesebbnek tűnő jelölt bedobta a nevét a kalapba.

Véletlen volna…?

Mindenki döntse el maga.

Felmerül a kérdés, vajon Gyurcsányék akaratával, vagy annak ellenére történik?

Sejtésünk szerint neki tök mindegy, ő az a játékos, aki Dobrev és Karácsony befutó helyére is van fogadása.

A DK tehát megengedheti magának, hogy nagyvonalúan elveszítse az előválasztást, a kormányváltás esetén akkor is ott lesz Gyurcsány keze a gyeplőn. Csak valószínűleg feleségével szemben nehezebben tudna érdeket érvényesíteni, mint a saját bevallása szerint sem kifejezetten erélyes vezetői karakter Karácsonynál.

És végül: ne felejtsük el azt, hogy a nap végén tök mindegy, mi történik az előválasztáson,

ezek mind ugyanabban a gyanús moslékos vödörben úszkálnak, amelynek tartalmát az országra készülnek önteni.

Szóval inkább koncentráljunk 2022-re, ott legalább nem kérdés, hova kell majd szavazni.