Macronnénak pénisze nőhetett, transznemű misét tartottak gyerekeknek, és megérkezett a meleg kriptovaluta

Titkon abban reménykedtünk, az idén talán kevesebb elmebeteg hülyeségről kell majd beszámolnunk az LMBTQ-univerzumból. Tévedtünk, továbbra is zúdul ránk a trash. Szivárvány Híradónkban ezen a héten is összegyűjtöttük a legkreténebb LMBTQ-híreket a nagyvilágból.

Új év, új remények!

Na persze nem tartunk attól, hogy a világ kevésbé száguld majd az őrület szakadéka felé, de titkon abban reménykedtünk, talán idén kevesebb elmebeteg hülyeségről kell majd beszámolnunk. Itt van a megújulás ideje, a Kontra Szivárvány Híradója elhozza Önöknek a legizgalmasabb LMBTQ-híreket a nagyvilágból. Miért? Hogy egy pillanatra se feledkezzünk meg arról: milyen jó, hogy ilyenek idehaza sokkal-sokkal ritkábban vagy pontosabban fogalmazva egyáltalán nem történnek. És ez így van jól. Következzen tehát 2022 első szivárványos hírcsokra:

 • 1. Ha progresszív, gendersemleges befektetőként egyszerre etikus és ígéretes eszközbe tenné a pénzét, mostantól van megoldás! Itt van ugyanis az első LMBTQ-kriptovaluta, a Maricoin.
  Forrás: Analyticsinsight
  Emlékeztetőül: a kriptovaluta az a fajta szélhámosság, amiben olyan sokan hisznek, hogy a világ józanabbik fele is kénytelen valóságként tudomásul venni létezését. Ennek köszönhetően olyan, mint a cukor-ételszínezék-ízfokozó kombinációjából készült ezerféle üdítőital: bármilyen címkét elbír. Létezik már kiskutyás kriptopénz is (Dogecoin) nem meglepő, hogy a szivárványos is megjelent. Az eszköz nevének alapja a spanyol maricon, ami buzit jelent. Ezzel a szarkasztikus protestpoénnal reklámozzák. Sem nem rosszabb, sem nem jobb tehát a Bitcoinnál, Ethereumnál vagy bármelyik más kriptopénznél, pont ugyanúgy nem létezik, mint azok. De ebből is kellett nekik egy saját!
 • 2. Tematikus rovatunk állandó sztárvendége J. K. Rowling, akinek gyerekkönyvei generációk óta emberek százmillióit inspirálnak. De mióta a Twitteren elkottyantott néhány szörnyűséges és felháborító alapvetést (menstruálni csak a nőnek született nők tudnak), azóta a világ úgynevezett „jobbik” fele páriaként kezeli. Annyira, hogy nem egyszer biztonságát és életét is fenyegető támadások érték. A Harry Potter-könyvekből ismert fiktív varázslósport, a kviddics olyan sok embert lelkesített, hogy néhány idióta félkegyelmű rajongó elkezdte földön rohangálva, lába közé fogott seprűvel utánozni. Ezt olyan komolyan veszik, hogy angolszász országokban komplett bajnokságokat rendeznek. De hogy is jön ez ide?
  Forrás: AFP
  Az Amerikai Kviddics Szövetség (!!!) elhatározta, hogy Rowling transzfób megnyilvánulásai miatt átnevezi a „sportágat” (melyet az angol írónő fantáziavilágában csak varázslók szoktak játszani). A szakszövetség azt is kiemelte, hogy bár a névváltoztatáshoz még hónapok kreatív munkájára lehet szükség, de máris a nemek közötti diverzitást képviseli ez a gyönyörű játék. Csapatonként ugyanis egy-egy nem maximum négy fővel képviseltetheti magát. Ha Rowling lennék, most sírva röhögnék.

3. Kicsit sötétebb vizekre evezünk:

„A gyerekeknek misét tartó nőnek öltözött férfi nem létezik, nem tud bántani!”

Mondaná a felvilágosult magyar liberális.  Pedig tévedne. Amerikában egy chicagói lelkész bibliaórát tartott a gyerekeknek, méghozzá drag queen-szerelésben. Ez az éjszakai lokálok varietéműsoraihoz tartozó, erősen túlsminkelt férfinő karaktert jelent, amely nyílt és groteszk provokáció, különösen, ha kiskorúak számára egyházi környezetben kerül elő.

Facebook
Aaron Musser, a sátánfajzat szerint ez advent hatodik vasárnapjának (?) alkalmából a beöltözés örömét hivatott kifejezni. Az ellenkező véleményen lévő hívők kommentjeit persze szokás szerint letiltották. Nem létezik már inkvizíció, pedig igény lenne rá.

 • 4. Következő hírünkkel a tengerentúlról Nagy-Britanniába kalauzoljuk Olvasóinkat: Angliában és Walesben nemrég kijött „ajánlás” szerint a bíróknak tanácsos lenne azokban az eljárásokban, ahol zavarodott pszichiátriai páciensek képlékeny társadalmi nemmel identifikáló szereplők vesznek részt, udvariasan érdeklődni, hogyan is kellene őket szólítani. Tehát ha a vádlottak padján ülő pocakos, borostás betörő úgy kívánja, a bíró köteles őt kisasszonynak szólítani. A 12 fejezetből és 540 oldalból álló ajánlás ugyanakkor nagyvonalú is egyben: ha az ügy körülményei feltétlenül megkívánják, megemlíthető az érintett korábbi (tehát valódi) neme, de ezt azért  tanácsos minél inkább kerülni..

Forrás: Flickr
​5. Végezetül pedig egy kedves, régi ismerős: azt régóta sejtjük, hogy a francia miniszterelnök saját nagymamáját vette feleségül, a közelmúltban azonban azt is elkezdték pletykálni, hogy Madame Macron valójában lehet, hogy inkább a nagyapja.
Forrás: AFP
 A sértődékeny vén hüllő annyira felkapta a vizet a szarkasztikus trollkodáson, hogy jogi eljárással kíván revansot venni. Nem merjük elképzelni: vajon ledobja a tárgyalóteremben a textilt, vagy megesküszik a francia alkotmányra, hogy neki sosem volt pénisze, csak hogy bizonyítsa igazát? Nem ígérjük, de lehet, hogy ezt a pert is figyelemmel kísérjük Olvasóink kedvéért!