Lopott kampány újra csomagolva, Fekete-Győr módra

Momentum: a más tollával ékeskedő szarka

  • Ha van egy ostoba és veszélyes ötleted, aminél a megvalósítás felelősségét viselnéd, de csöndben maradsz: rendben van, mindenkinek vannak rossz napjai.
  • Ha van egy ostoba és veszélyes ötleted, aminél a végrehajtásból származó károk felelősségét rátolnád másokra, de csöndben maradsz: gyáva és buta vagy, de legalább rajtad kívül senki nem tud róla.
  • Ha van egy ostoba és veszélyes ötleted, aminél a végrehajtásból származó károk felelősségét rátolnád másokra és ezt világgá kürtölöd: arrogáns és felelőtlen vagy, tehát valószínűleg ellenzéki politikus lehetsz.
  • Ha NINCS saját ostoba és veszélyes ötleted, de lopsz egyet és azzal kampányolsz (anélkül, hogy értenéd miről beszélsz): valószínűleg Momentumos vagy.
  • Ha NINCS saját ostoba és veszélyes ötleted, de lopsz egyet, azzal kampányolsz majd nyilvánosan letagadod: Fekete-Győr András vagy.

Kissé kínos.

Korábban már írtunk róla, hogy a Momentum teljes gőzzel beleállt a járványügyi intézkedések minden szakértői támogatást nélkülöző feloldásának követelésébe. Dühítően felelőtlen és demagóg szamárság, de azt nem sejthettük, hogy az ötlet sem az övék.

Újhelyi István, az MSZP EP képviselője január 30-án posztolt egy öt pontból álló listát. A javaslatok február elsején némileg átdolgozva megjelentek a Momentum elnökének, majd első vonalbeli politikusainak Facebook üzenőfalain, valamint rádió- és tévéinterjúkban turnéztatták meg a tervnek csúfolt agyament butaságaikat.

Az egyre arrogánsabb és meggondolatlanabb FeGyőr az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már mint saját ötletként adta el a koncepciót, kiemelve, hogy ŐK AZ EGYETLEN POLITIKAI ERŐ, akik ezt meglépték.

Bandi azonban úgy tűnik, nem nézte át a lopott anyag forrásmegjelölését, mert azon egy MSZP-s politikus nevével és pártja színeiben készült grafikával láthatók az átcímkézett ötletek.

 

Baloldali kényszerszövetségek során egymás hátba szúrása szinte hozzátartozik az „összecsiszolódáshoz” (emlékezzünk, KariGeri nemrég még attól tartott, hogy Zuglóban őt elássák az MSZP-sek).

Azonban ami ezután következett, az még ebben a moslék-koalícióban is párját ritkítja.

Újhelyi terjedelmes, visszafogott, de érezhetően ingerült dorgálással veszi elő hazudós tolvaj, gyenge emlékezőtehetségű szövetségesét:

Halló András! Ez nem volt elegáns!

„Ez így nem volt túl elegáns. Egy hazug, lopós pártot akarunk éppen közösen leváltani. Együtt. Nem szerencsés, ha eltanulod tőlük azt, ami épp taszít mindannyiunkat. Pár perccel ezelőtt az ATV „Egyenes beszéd” című műsorában azt állítottad: nem láttad egyetlen ellenzéki párttól sem, hogy az ésszerű nyitás mellett foglalt volna állást, bezzeg a Momentum elég bátor ahhoz, hogy kimondja, amit az emberek elvárnak. Attól, hogy letagadod más ellenzéki politikus akcióját és javaslatait, azok még a nyilvánosság részei.”

(Forrás: Újhelyi István Facebook oldala)

 

Fekete-Győr pedig következetesen tagad, ez nála úgy tűnik, reflexből jön:

 

Román-magyar fordítás: Az nem is úgy volt! Azt nem is úgy értettem! Te nem is igazán azt javasoltad, amit ÉN! De amúgy tök mindegy, hogy lopok és hazudok róla, ha lebuktatnak. A lényeg, hogy bukjon az 0rbán! Te meg viselkedjél rendesen, jobb dolgod is lehetne!

Az MSZP-től csak annyit kérdeznénk: minek nektek ellenség, ha ilyen barátaitok vannak?

A Momentumnak pedig: Kedves csillogó szemű liberális fiatalok! Sajnáljuk, de szebben nem megy: ha a posztkomcsik nem köpnek a szátokba, nyálatok sincs.

Ezzel nehéz lesz választás nyerni, még nehezebb kormányozni. Ha nem a mi kárunkra menne, röhögve végignéznénk.

De inkább maradjatok ott ahová valók vagytok: az SZDSZ nyomdokain a Brüsszel-Bukarest tengelyen ingázva.