Civilfüggetlen érvtechnika

Liberális-magyar szótár vol. n+x

Akik a 90-es évek végétől rendszeresen bújták az INteRNeTTo, aztán index.hu Polfórumát (később PoliDili), azok számára biztos ismerősen hangzik még az „SZDSZ–magyar szótár”-topik – de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy már jóval korábban, évtizedekkel és -századokkal korábban őseink is felismerhették az akkori jakobinusok álságos érvelését.

Forrás: MTI / Mónus Márton
Forrás: MTI / Mónus Márton

Nézzünk pár példát? Nézzünk.

Erdélyi születésű SZDSZ-es: remek, poliglott tudós – nemzetiségek és nyelvek nagy tudású szerelemgyermeke.

Erdélyi/kárpátaljai születésű fideszes: lefizetett bocskoros román/ukrán.

Fidesz székházának megdobálása: elszigetelt jelenség, a tüntetés békés volt – és hát érthető a fiatalok dühe, ez is csak egyfajta közlés, segélykiáltás. A tárgyakat csupán ejtették.

MTV-székház 2006-os dobálása: felbérelt futballhuligánok, nácik és fideszesek borítják lángba a várost és az autómat, hugyosok. Dobáltak, céloztak.

Cigányság: támogatásra, szánalomra, segítségre szoruló, felemelni kívánt, tehetséges nemzettárs. A náci Fidesz üldözi őket.

Orbán Viktor: a nagyanyja még pipázott.

Futballhuligánok 2018-ban: erőt mutatnak, szervezettek, ők is gyűlölik 0rbánt, l’szi segítsetek nekünk megdönteni a rezsimet, együtt sikerülni fog!

Futballhuligánok 2006-ban: náci csőcselékcsürhe.

Meseország mindenkié c. kreatív mesekönyv: végre valami, ami újraértelmezi a meséket, friss köntösbe bújtatja, modern és nemes értékrendre, elfogadásra szoktatja a lurkókat!

Illyés Gyula – 77 magyar népmese: a főhős átver és kihasznál másokat – általában meg is gyilkolja őket, hazudik (ld.: a sárkány utolsó fejét mégis lecsapja). Sikerét a szerencsének és a másoktól kapott segítségnek köszönheti. A női szereplők passzívak, és csak szépségükkel jutnak előre.

Xenofóbia Európában: létező jelenség, de elsősorban a bevándorlók generálják, akik amúgy tök jó fejek.

Xenofóbia Magyarországon: az eleve cselédmentalitású magyarokban eredendően jelen lévő félelem, idegenkedés. Nekünk Mohács kell.

Balliberálisként gyalázni, sértegetni a magyar népet: szeretve aggódik, mindenkinél jobban szereti saját nemzetét („mert magamat kigúnyolom, ha kell”).

Jobboldaliként nem dicsérni (a magyaron kívül) más nemzetet: gyűlöletbeszéd.

A lista természetesen kortalan, végtelen.

Folytatjuk, folytatják.