A Bibliából idézett, ezért letöltendő börtönbüntetést kaphat egy volt finn miniszter

Päivi Räsänen egyik cikkében óvatlanul a Szentírásból kölcsönzött gondolatokat, amiért a finn ügyészség gyűlölet-bűncselekménnyel vádolta meg. Akár börtöntüntetéssel is végződhet a történet, ami példa nélküli lenne a kontinens történelmében. Hova tart Európa? Budapesten tüntettek a szólásszabadságot korlátozni készülő per miatt.

A progresszív-liberális internacionálé erőfeszítései eltérő hatékonysággal érnek be a nyugati világ különböző pontjain. Egyes országok jobban ragaszkodnak a saját identitásukhoz és hagyományaikhoz, a többség azonban egyre inkább elengedi saját értékeit – és ezzel együtt eddig megszokott, kényelmes és biztonságos életmódját.

A skandináv országok a baloldali narratíva szerint régóta az Ígéret Földjének tekinthetők.

Számottevő mohamedán bevándorló közösség, a politikai korrektség hazug légkörétől átitatott, negédes közbeszéd és az LMBTQ-propaganda követelései előtti feltétel nélküli fegyverletétel dicséretét harsogják a liberális politikusok és médiumok. A kisebbség többséget térdre kényszerítő, erőszakos anti-kereszteshadjárata azonban paradoxonná vált, ugyanis egyre gyakrabban korlátozzák a szabadságjogokat, és egyre gyakoribbak a kulturális intoleranciától átfűtött üldöztetéses ügyek.

Éppen azokat a bűnöket gyakorolják, melyeket ezek a „szabadságharcosok” számonkértek küzdelmük egy korábbi szakaszában. Most ott tartunk, hogy a biológiai törvényszerűségek mellett hivatkozási alapként tiltólistára került a Biblia is.

Päivi Räsänen, aki 2011 és 2015 között  volt finn belügyminiszter, 2004-ben egy cikkében óvatlanul a Szentírást idézve megállapította, hogy „Isten az embert férfinak és nőnek teremtette”. 

YouTube
2019-ben pedig szintén a Bibliából kölcsönzött egy gondolatot,  amellyel – a finn ügyészség szerint – gyűlölet-bűncselekményt követett el az LMBTQ-közösség ellen. A bíróság azt fogja vizsgálni, tekinthető-e egy bibliai idézet közösség elleni izgatásnak, gyűlöletkeltésnek? Bár a volt politikus megerősítette, hogy neki esze ágában nem volt senkit bántani, az ügyész úgy látja, a kereszténység alapművének bizonyos részei sértik a homoszexuális emberek méltósághoz és egyenlőséghez való jogát. Így olyan váddal citálták bíróság elé Räsänent, amiért elméletileg akár börtönbüntetésre is ítélhetik.
 

Az eset azért is érdekes, mert nemcsak a szivárványos terrorhálózat kérlelhetetlen, fundamentalista intoleranciáját, hanem a módszeres és könyörtelen inkvizíciós gépezetet is remekül illusztrálja, amelynek létezése messze túlmutat a jogegyenlőségen.

A kulturális dominanciáért folytatott háborúban egyesek képesek 3 és 18 évvel korábbi anyagokat előtúrni. Olyanokat, amelyek keletkezésük időpontjában még egészen más megítélés alá estek, de most büntetőperrel kezelnének egy kulturális súrlódást.

Az eset J.K. Rowling, a Harry Potter írónőjének kálváriáját juttatja eszünkbe, akinek évek óta zaklatással kell nap mint nap szembenéznie. Pusztán azért, mert egy óvatlan pillanatban tanúsította, hogy középiskolában nem aludt el biológiaórán.

AFP

Vasárnap délután magyar keresztények a finn nagykövetség előtt a csendes, józan többség képviseletében kisebb tüntetésen fejezték nemtetszésüket a kommunista időket idéző koncepciós eljárással szemben. A nemzetközi LMBTQ-lobbi természetesen ellentüntit is szervez, ahogy annak lennie kell. Ízlelgessük:

Liberálisok tüntetnek a szólásszabadság korlátozása mellett a Szent Egyenjogúság nevében.

A történet természetesen a véleményszabadság ügyében a végletekig harcosan elkötelezett hazai sajtón is végigfutott. Címlapon hozta a telex.hu, a 444.hu, sőt, még a Népszava is részletes elemzésben állt ki a méltatlanul meghurcolt keresztény politikus mellett.

Pardon, tévedtünk.

A perről  a „függetlenobjektív” média mélyen hallgat.
 

A balos sajtónak megint csak az az érdeksérelem a fontos, amely az ő ideológiai rendszerükhöz tartozókkal szemben történik. Keresztények üldözése, hagyományos családmodell mellett kiállók meghurcolása nem éri el az ingerküszöböt. Így az olvasók legfeljebb a Mandineren Räsänennel készült interjújából, vagy külföldi médiából tájékozódhatnak: mit is jelent a XXI. században a progresszív „liberális” demokrácia?