Leszbikus nőből meleg férfivé operáltatta magát a brit hölgy, mindeközben barátnője is rájött, hogy ő is inkább a csávója szeretne lenni

Finlay Games könyvében részletesen ki is fejti, hogyan néz ki egy péniszépítő műtét

Napi Szeszélyes évszakok:

-Hogyan lehetsz valakinek az exbarátnője, ha soha nem mentetek szét? -Úgy, hogy a barátjává műtteted magad!

AZ ÖT ÉVE MÉG NŐKÉNT ÖSSZEISMERKEDETT LESZBIKUS PÁR NEMVÁLTOZTATÓ MŰTÉT UTÁN MÁR MELEG FÉRFIPÁRKÉNT FOG ÖSSZEHÁZASODNI GLASGOW-BAN

– olvashatjuk a Daily Record 2015-ös írásában.

Eredetileg nem ezt kerestem, csupán az émelyítő hentesmunkákhoz hasonlítható péniszépítő műtétjéről, ill. kapcsolódó 2021-es könyvéről (brit LMBT-körökön belül) híressé vált Finn (Finlay Games) hátterét szerettem volna kicsit jobban megismerni. 

Igen, ez a kövérkés, szakállas bácsi biológiai nőnek született eredetileg – és harmincas évei elejéig még ez látszott is rajta. 

Finn YouTube-csatornáján (szerényen csak FinnTheInfinncible, irodalmi fordításban Győző, a LeGyőző-hetetlen) több havi videóanyagot találhatunk erről az elképesztően fontos „utazásról”, ahogyan mostanában divat az angol nyelvben tudálékosan illetni bármi nevetséges folyamatot; legyen az céges projekt, lakásfelújítás vagy nemváltás. 

Mivel szerkesztőségünk kollektíven mazochista és kíváncsi is egyben, ezért természetesen én is ástam-fúrtam tovább: kicsit visszamentem az időben, hogy honnan is indult a mi Finnünk (Abbie-ként amúgy, ami általában az Abigail beceneve).

A nyuszi barlangja ismét végtelen mély, és ahogy már fent is említettem, fájóan, sokszor többet kaptam annál, mint amennyit valójában kerestem az anyaghoz. Egészen 2012-ig vissza tudunk lapozni a csatornáján, ahol Abbie nagy bejelentést tesz: ő valójában egy transznemű férfi, és nem úgy hívják, ahogy (és mellékesen alkoholista, de nem ez a lényeg most).

Érdekesség, hogy rögtön az első percben leszögezi a sokkoló öndefiníció után, hogy a YouTube influencerei (szó szerint: befolyásolói!) segítettek neki a legtöbbet meghozni ezt a döntést, tulajdonképpen bátorították és meggyőzték arról, hogy igenis joga van és lehet férfiként tovább élnie. Látjátok, dehogyis meggyőzéssel terjed! Igaz, ehhez még gyereknek se kell lenni.

A csatornát elég végigpörgetni, hogy honnan hova jutottunk el: a 2012-es, sztereotípiák alapján tipikus leszbikus nőnek kinéző, fiús lányból hogyan lett fokozatosan őszes, szakállas, pohos bácsi: az elhatározástól a hormonkezelésig, és a felsőtesti, majd az alsótesti – véglegesítő – operációkig: sőt, saját válogatással is kedveskedett nekünk Finn: akár helyes nő is lehetett volna belőle, bár engem erősen emlékeztet Beleznay Endrére hosszú hajjal is.

Hogy ne jussunk Boris Becker sorsára – akit, miután csinosnak nevezett egy valóban szép hölgyet, szexista vádakkal támadják – annyit fűznék hozzá, hogy Abigail már előtte (tehát 2012-re) se volt már kifejezetten csinos és nőies, persze már ez is jórészben saját döntés eredménye volt.

Számtalan indiszkrét kérdés felmerül az emberben:

  • Hogyan tud élvezni egy épített kukival? (A szakmai publikációk szerint a csikló átvezetésével az élvezetet meg tudják oldani, az ejakulációt persze nem.)
  • Hogyan szeretkezhettek a szintén nemváltó partnerével, vagy új barátjával, leendő 2. férjével, Chrisszel?
  • Ugye gyereket nem akarnak?
  • Ugye nem az állami egészségbiztosítás állta az egész bulit?
  • Ő most heteró, bi vagy meleg végül is? (A választ még ő maga se tudja, de dolgozik rajta.)

Persze semmi közünk hozzá: a szexualitás mindenkinek a legintimebb magánügye, ez látszik is Finnen, aki milliók előtt tárulkozik ki a részletekről. Ja, igen: ebből is él.

Szóval nem tudom, nekem még mindig ijesztő dolgok ezek, pedig magához a műtét részletezéséig el se jutottam. A betegség (nemiszerep-diszfória) szomorú dolog, és nem hiszem, hogy követendő példává, mintává kellene emelni.

kapcsolódó

Foglaljuk össze, hova jutott el Finn 2021-re:

leszbikus nőből (Abigail) fokozatosan férfivá (Finlay) operáltatta magát, hogy barátnője (Kate) is időközben nemet válthasson (azóta Drew), hogy aztán hivatalosan meleg férfipárként lehessenek házasok; majd a válás után végre igazi férfival (Chris) jöhessen össze.

Bezárult a kör: tulajdonképpen, de facto újra heteróvá vált, még ha egy kicsit sok vargabetűvel is.

Megérte. Az iparágnak biztosan.