Lángosegyezmény: furcsa, de a DK támogatja a kormány árbefagyasztási politikáját

Meglepő időkben meglepő közlemények születnek.

A DK váratlanul egy támogató közleményt adott ki, amelyben a kormány munkáját elismerve kelt ki az elszabaduló árak ellen. Ugyanis kiszámolták: félmillióba kerülhet (talán, de nem biztos, mindenesetre jól jöhet egy kis hazugság ezekben a zavaros időkben) egy egyhetes balatoni nyaralás egy négytagú család számára. Nagyjából annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton töltött nyaralás.

Ideje lenne tehát továbblépni a hatósági árak bevezetésében. A kormány sürgősen  maximalizálja a balatoni szálláshelyek árát!

A panziók, szállodák, kempingek szégyentelenül emelik a szolgáltatásaik árát. Ezért a magyar családok érdekében most azonnal egységesíteni kell minden balatoni árat, a szállás és az étkezés tekintetében egyaránt!

Le az árdrágítókkal! Halál a feketézőkre!

A Balaton-parti kisvendéglők, büfék és első osztályú vendéglők árait egy szintre kell hozni! Azonnal! A bélszín és a lángos árát egységesen 400 forintban kell meghatározni!

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A sült hal árát pedig úgy kell kiszámolni, hogy mivel a tó nemzeti köztulajdon, a benne élő állatok is közösek. Így egy halsütöde a munkadíjon és az olaj árán túl nem számolhatnak fel pluszköltségeket. Azt az olajat pedig többször (sokkal többször) is fel lehet használni. Vessünk véget a tékozlásnak és a környezet felelőtlen károsításának! Egy szezon, egy adag sütőolaj. A tányérokból pedig gyűjtsék össze egy kannába az ételekből kifolyó olajat.

Ugye nem is olyan nehéz gazdaságosan és környezettudatosan működtetni egy vendéglőt?! 

A balatoni vendéglátásban dolgozók bérét is maximalizálni kell! Vagy egyszerűbb lenne megszüntetni a készpénzezés ódivatú gyakorlatát.

Jelentősen mérsékelné a nyaralások árát, ha a pincérek, a szakácsok napi egy tál meleg ételért dolgoznának, és nem követelőznének mértéket nem ismerő módon. Ezzel egyetlen lépésben csökkenteni lehetne a vendéglősök és a panziótulajdonosok kiadásait.

A dolgozóknak legyen elég annyi, hogy az egész nyarat a Balaton mellett tölthetik. Elég az urizálásból. Más ennyit sem engedhet meg magának. Legalábbis a DK szerint.

Le a balatoni fizetésekkel!

Az ember esze megáll, hogy egyesek pénzt kérnek azért, hogy egész nap a vízparton sütögethetnek. Bámulják a bikinis lányokat, finom ételeket piszkálgatnak, és ezért még fizetnek is nekik. Szállás nem kéne? Telhetetlen szélhámosok!

Én például teljesen ingyen főzök a bográcsban hétvégenként a barátaimnak és családtagjaimnak. Még a hozzávalót is megveszem!!!

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ha a pincér, a szobalány és a szakács háromszöge méltatlankodna, mert egy tál ételben kapnák meg a fizetésüket, azonnal utcára kell tenni őket. Én és a DK teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a vendégek ki tudják szolgálni egymást is.

A legéhesebb főz, az utolsó mosogat! Így majdnem ingyenessé válna az a bizonyos egyhetes nyaralás.

A DK valódi inspirációs forrásként szolgálhat a kormány számára. Ha áprilisban nyertek volna, már rég minden ingyen lenne.

És ha már itt tartunk!

A DK támogatásával a hátuk mögött, a kormány mérsékelhetné a horvát és a görög árakat is. Sőt! Két sőt! A DK közleménye nyomán el kellene gondolkodnunk azon, hogy Horvátországot akár már idén nyáron (még a szezon vége előtt) visszacsatolhatnánk Magyarországhoz!

Vessünk véget a horvát áremelkedéseknek, az árszint hazaitól való elszakadásának! Ha Horvátország visszatér, akkor az árak azonnal kiegyenlítődnek, könnyebb lesz majd bevezetni azokat az árcsökkentő intézkedéseket, amelyek a balatoni vendéglátást is felszabadítják a világgazdasági trendek alól.

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Akinek pedig nem futja sem vonatjegyre, sem autózásra, azok számára kis csatornákat kell építeni a házukig, hogy a Balaton vizéből minden magyar egyenlő részben részesüljön. Legvégső esetben mindenkinek palackokban kell kipostázni a saját Balaton-adagját!

Ez legyen az európai minimum!

Ezek után várjuk a DK Tisza- és Duna-parti üdülőhelyek megregulázására vonatkozó ajánlásait is. Vessünk véget annak az antidemokratikus felforgatásnak, hogy a Duna partján minden sokkal jobb és olcsóbb! Vessünk véget a Tisza-túrák múltba révedő, gyanúsan olcsó gyakorlatának!

Mind e közben pedig gondolkodjunk el azon, hogy mennyibe kerülne egy balatoni nyaralás, ha a Fidesz nem vezetett volna be árstopot az üzemanyagra! Mert ugye azzal mindenki tisztában van, hogy a benzin ára minden termék, szolgáltatás árára hatással van.

Most egy Budapest–Fonyód-autóút nagyjából 10 ezerből megoldható. A duplája már sokkal jobban fájna. Vagy ezt csak én érzem így?

Mi lenne, ha a rezsicsökkentést elgáncsolná a baloldal? A vendéglátósok, a turisztikai vállalkozások költségeire milyen hatással lett volna a piaci ár visszavezetése? Akkor mennyibe kerülne egy balatoni (mint pontos gazdasági teljesítményt mérő eszköz) lángos a parti büfékben?