Kutyaharc: az MKKP aláírásmutyival vádolja a Gyurcsány-koalíció tagjait

"Igazából négy éve is azt tapasztaltuk, hogy az ellenzéki pártok szavazatokat akartak venni, eladni... Nagyon furcsa ez az aláírásgyűjtés!" Az LMP-t, a Liberálisokat és az MSZP-t konkrétan meg is nevezték. Ennek a fele sem tréfa: a viccpárt, amelyik ezúttal nem viccel.

Alig több mint egy héttel az országgyűlési választások előtt onnan kapott pofont a Gyurcsány-féle szivárványos moslékkoalíció, ahonnan senki nem várta:

az általuk folyamatosan a sárba rángatott Magyar Kétfarkú Kutya Párttól.

A baloldal már a zárt ajtók mögötti visszaléptetésekkel lejátszott előválasztási bohózattal is nyilvánvalóvá tette: a demokráciát éppen addig tartják fontosnak, amíg a választó arra szavaz szabadon, akiket ők arra méltónak tartanak. Ám kíméletlen elszántsággal törekednek leszámolni azokkal a velük ideológiai szempontból  egy platformon álló pártokkal, akik valamilyen különös oknál fogva nem voltak hajlandók egy gyékényen árulni az egykor még kisnyilaspárttal, a Jobbikkal. Ilyen például a Gattyán György által gründolt Megoldás Mozgalom vagy a mára már politikai veteránnak számító viccpárt, a Kétfarkú Kutyák.

Kétfarkú Kutya Párt weboldala

Utóbbiak valószínűleg azért is különösen veszélyesek a baloldalra, mert általában nem hajlandók azonosulni a „kormányváltást bármi áron” elvtelen logikájával.

Egyrészt törekednek szabálykövető módon versenybe szállni, másrészt pusztán azért, hogy Gyurcsányt ültessék Orbán helyébe, nem hajlandóak feladni elveiket, harmadrészt pedig minden sunnyogás nélkül lerántják a leplet a moslékkoalíció résztvevőinek disznóságáról is. 

Facebook

Teszik ezt annak ellenére, hogy ugyanolyan kemény kritikusai a Fidesz-kormánynak, mint a Márki-Zay által vezetett összefogás. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a nagy pártokból kiábrándult szavazók körében. Ezért pontosan tudják, hogy óvatosnak kell lenniük, ha meg akarják őrizni jó hírüket.

A héten Döme Zsuzsanna, a párt ijesztő vigyorgásáról híres alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában járt, ahol a riporter a támogatói aláírásokkal és állami támogatás visszaküldésével kapcsolatos döntésükről kérdezte őket. A Kutyapárt ugyanis közel kétszázmillió forint kampánytámogatásról mondott le, mert gyöngyösi jelöltjük ajánlóíveinek egy részével kapcsolatban kételyeik támadtak, és nekik láthatóan nem ér annyit a parlamentbe jutás, hogy Gyurcsányék mellé heveredjenek a morális pöcegödörbe. 

Facebook

Ennél is érdekesebb volt azonban az, amit a Kutyapárt a baloldali összefogás pártjairól állított. Döme Zsuzsanna szerint a mostani kampányban a szolnoki szavazatmásolásra buzdító jelölt nem az első és nem is az egyetlen szabálytalanság:

  • „Igaziból négy éve is tapasztaltuk, hogy ellenzéki pártok is akartak venni, eladni [...], nagyon furcsa ez az aláírásgyűjtés!”
  • A liberálisok, az LMP is próbálkozott vidéken, például szerettek volna vásárolni tőlünk, az MSZP próbált eladni.
  • Ott lehet, hogy nagy bizniszt csináltunk volna, mert a budapesti aláírásokat olcsóbban tudtuk volna venni, mint ahogy a vidékieket eladni.”
  • Most is találkoztunk olyannal, amikor jönnek oda a pultokhoz, és mikor elküldik az ottani passzivisták, hogy köszönjük szépen, mi becsületesen szeretnénk összegyűjteni az ajánlásokat, akkor csodálkozik és azt mondják: De hát harminc év tapasztalata van abban, harminc éve csinálja így...”
    Facebook

A Kétfarkú Kutyákra jellemző cinikus közöny tünete, hogy valószínűleg ezekben az ügyekben annak ellenére nem kezdeményeztek eljárásokat, hogy folyamatosan találkoznak azzal a jelenséggel, hogy a baloldal a hátukon (vagy a kárukra) próbál meg visszakúszni a hatalomba.

Ez pedig nem pusztán azt mutatja, milyen gátlástalan mohósággal szeretnének pozícióba kerülni, de azt is, hogy az általuk prédikált jogállamiság valójában mennyire nem jelent számukra semmit. Olyanok próbálnak mutyizással, csalással rendszert váltani, akik szerint a demokratikus fordulat akadálya a szerencsétlen Kétfarkú Kutya Párt.

A viccpártok felbukkanása jellemzően a jelentős befolyással rendelkező pártokból való kiábrándulást jelzi. Az ilyen politikai formációk azokban időszakokban jutnak képviselethez, amikor a mindenkori kormánnyal szemben kritikus választók egyáltalán nem bíznak abban, hogy az alternatíva jobb lenne az országnak.

Ha a Kutyapárt bejut, az elsősorban a Gyurcsány-féle ellenzéknek lesz jelzés: takarodjatok oda, ahova valók vagytok: a történelem szemétdombjára!