Közel 100 ezer forintos dzsekit villantott Dorosz Dávid egy lakossági fórumon, miközben nyomorról és elszámoltatásról beszélt

Karácsony Gergely stílszerűen öltözött kampányfőnöke Fóton és Dunakszein tartott divatbemutatót a nyugdíjasoknak. A Ralph Laurennél egyszerűen nem szabad lejjebb adni!

„Egyre több olyan ügyet látunk, amelyek egy szűk kör gazdagodását segítik” – jelentette ki Dorosz Dávid augusztus végén megtartott, dunakeszi sajtótájékoztatóján. Kampánybeszédében nem is olyan visszafogottan arra célozgatott, hogy amíg egyesek gyanúsan gazdagodnak, addig másoknak a nyomorgás jut osztályrészül.

Túlöltözött

Mondandójához tökéletes partnert választott: a fórumot azzal a Jakab Péterrel tartotta meg, aki az elmúlt időszakban előszeretettel mutatkozott a szegények magyarországi védőszentjeként.

Az előadás kis híján tökéletesre sikerült, csupán egyetlen apróbb dolog hibádzott: Dorosz Dávid öltözéke.

A párbeszédes politikus ugyanis némileg meglepő módon egy méregdrága kabátban jelent meg a fóti és dunakeszi nyugdíjasok előtt. A kormányszidással egybekötött divatbemutatóról több képet is feltöltött a közösségi oldalára, amelyek közül talán ezen látszik a legjobban a ruházata.

 

Forrás: Dorosz Dávid Facebook-oldala

Viszonylag könnyű beazonosítani, mit viselt Dorosz a nagy napon: egy Ralph Lauren Barracuda-t. A John Lewis & Partners honlapján így néz ki a kabát:

 

Ahogy az oldalon közzétett információkból kiderül, egy kifutó termékről van szó. Úgy látszik, a baloldali politikus egy kevéssel le van maradva a világ divatelitjétől.

A Kontra információi szerint egy eredeti, és új Ralph Lauren Barracuda kabát ára 70 - 100 ezer forint között mozgott korábban. 

MEgtehette

Dorosz Dávidnak egyébként van honnan merítenie, hiszen az elovalasztas.hu-n közzétett vagyonnyilatkozata szerint havi 451 ezer forint bevétele származik a Párbeszédtől.

Arról nem is beszélve, hogy értékpapírban 24 millió forintnyi megtakarítása van, amiből azért kijön pár darab Ralph Lauren dzseki.

Mint ismert,  Dorosz egyik fontos embere Karácsony Gergelynek. Ezt példázza, hogy a legutóbbi önkormányzati választás előtt a főpolgármester-jelölti kampányát koordinálta, megválasztását követően pedig a helyetteseként dolgozott mellette. A baloldali politikus jelenleg a Párbeszéd elnökségi tagja, kampányfőnöke, és továbbra is nagyon közel áll a főpolgármesterhez.

Dorosz májusban jelentette be, hogy elindul a dunakeszi központú körzetben az előválasztáson, azóta a Demokratikus Koalíció kivételével felsorakozott mögött az összes baloldali párt. Legfőbb ellenfele a DK-s Tenzor Péter, akivel várhatóan szoros csatát fog vívni. Rajtuk kívül rajtvonalhoz áll Fekete László (Új Világ Néppárt) is, de neki nincs sok esélye a győzelemre.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, Dorosz körül kezd kialakulni egy masszív, régi baloldali-szocialista mag. Kampányfőnöke az az Ádor Zsolt lett, aki üzleti és baráti kapcsolatot ápol a Gödön nyomuló Bákonyi Lászlóval. Utóbbinak erős MSZP-s múltja van, többen is Bangóné Borbély Ildikó köréhez, a Hajdú-Bihar megyei alapszervezethez sorolják.