Az ellenzék és a brit humor: a keszthelyi időközin inkább el sem indulnak, mert úgyis kikapnak

"Nincs most olyan, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben"; "Én, függetlenül a testület összetételétől, meg tudom valósítani az elképzeléseimet." A helyi baloldal rájött, hogy minek küzdjenek, ha a Fidesz úgyis győzni fog - és különben is, jobban ért hozzá.

Nincs most olyan, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben.

Csak a fideszes polgármesterjelölt neve lesz a szavazólapon a keszthelyi időközi választáson, az ellenzék ugyanis nem száll ringbe a pozícióért. A döntés az áprilisi súlyos vereség ellenére nehezen érthető, hiszen 2019-ben csak néhány százalékkal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki jelölt, mint a most a kormányba távozó Nagy Bálint, és az országgyűlési választás keszthelyi eredményei sem igazán indokolják a távolmaradást.

– kesereg a 24.hu, pedig a jelenlegi balliberális ellenzék részéről talán sosem láttunk bölcsebb döntést. Eddig mindig erőltették a választásokat, az ellen- meg alternatív köztársasági elnököket, és mindegyik próbálkozásnak rájuk nézve erősen lesújtó volt a kimenetele.

 

„A Balaton-part második legnagyobb városában, a régió egyik kulturális, oktatási és gazdasági központjában csak a fideszes Manninger Jenő neve lesz látható a szavazólapon június 26-án. A döntés azért is meglepő és nehezen megmagyarázható, mert a 2019-es önkormányzati választáson a szavazatok 45 százalékét gyűjtötte be a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) jelöltje. [...] 2022-re sem változtak sokat az erőviszonyok, [...] egy tisztes vereség összejöhetett volna az ellenzéknek.

De most úgy tűnik, hogy az áprilisi, megsemmisítő vereség után inkább neki se mennek az időközinek. A 24.hu persze rákérdezett, hogy miért nincs ellenzéki jelölt, de csak a defetista magyarázkodás jött a megszólaltatott ellenzéki Molnár Tibor részéről.

...A helyi médiában a fideszesek folyamatosan gyalázzák az ellenzéket [...] Perverz hatalmi rendszer  alakult ki, amivel egy időközi választáson értelmetlen szembeszállni, főleg egy ilyen tragikus választási vereség után. Nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.

 

Ugye milyen érdekes? Úgy látszik, Molnár Tibor nem olvas például elég Szabó Tímeát, aki ott támadta és alázta az óbudai kormánypárti jelöltet, Bús Balázst, ahol csak érte. De Márki-Zay melegezése, ereszcsatornázása és a többi, botrányt keltő ellenzéki megszólalás is elkerülhette a figyelmét – talán mégse vitték el nekik odáig a kinyomtatott internetet. Lehet, hogy a Fidesz–KDNP-nek se kellett volna elindulnia Budapesten vagy az ellenzék által nagy nehezen behúzott nagyvárosokban? Molnár hozzátette:

Én, függetlenül a testület összetételétől, meg tudom valósítani az elképzeléseimet.

Nos, mi is pont erre gondoltunk – ez volt a kulcsmondat.

Minek erőlködni? Ami nem megy, ne erőltessük – szóltak bölcs tanáraink egy-egy elégtelen osztályzat lekönyvelése előtt. A jelek szerint a keszthelyi ellenzék ugyanerre a következtetésre jutott.

kapcsolódó

A Fidesz elmúlt kormányzása soha nem látott jólétet, biztonságot és fejlődést hozott az egész országnak, beleértve a balatoni régiót is. Az összes szánalmas ellenzéki erőlködés a fejlesztések ellenében teljesen hiteltelen, amikor megnézzük, hogy ők mit csináltak Aligából a fél évszázados kisajátításon és a sorsszerű lerohasztáson keresztül... Ja, igen: a természet visszafoglalta – ők valójában a Bolygót próbálták megmenteni!

Ellenzékinek lenni ma különösen nagy buli: nulla felelősség, a fizetést úgyis megkapod, csak be kell járni az ülésekre (vagy talán még azt sem). Néha vicces performanszokat kell rendezni, dühösen kell nyilatkozni, szerepelni. Nehéz döntéseket meghozni szükségtelen: és ha bármi nem úgy sikerül, ahogy azt egy tökéletes világban elvárhatnák, akkor pedig lehet majd a Fideszre mutogatni. Nem is olyan rossz ez az örök ellenzékiség, ugye?

Forrás: PM Facebook-oldala

Persze az is lehet, hogy Molnáréknak igazuk van, és Orbán Viktor egészpályás megfélemlítést és ellehetetlenítést alkalmaz mindenkivel szemben, aki az ellenkezőjét meri gondolni, mintő. Esetleg lekenyerezi őket pozíciókkal. Botka óta tudjuk: mindenhol ott ülnek a beépített fideszes árulók.

Vagy lekenyerezi őket jó kormányzással?