Kedves jobbikos nemzettársam!

"Másokkal vagy, máshogyan beszélsz"

A Jobbik az MSZP-SZDSZ fantomszervezete. /Csurka István, 2009/

Emlékeztek még, volt és jelenlegi, még mindig kitartó jobbikosok?

Ezek tényleg ti vagytok? Akik velem együtt szintén ott voltak a MIÉP Trianon-gyűlésén 2000-ben, majd két évvel később inkább leszavaztak a Fideszre? Akik a nemzeti oldal minden elképzelhetetlen asztrológus-sámánhívőjét, focihuligánját, bajszos néptáncosát és bölcsészhallgatóját képesek voltak egy társaságba integrálni? Akik Vasárnapi Újságot hallgattak, Magyar Fórumot, kuruc.infót írtak és olvastak? Kurultáj, Magyar Sziget, Jobbik Majális, Bocskai Színpad, Fehérlófia, Neveket akarok hallani, Egy az Isten, egy a nemzet?

Vona Gábor, Novák Előd, Balczó Zoltán, Morvai Krisztina, Szilágyi Sziszi, Sneider Roy, Gyöngyösi Márton és a többiek? Akik még listázni is akartak, ha már az ELTE HÖK-nél is bejött?

Vagy azok vagytok, akik aztán valahogy az MSZP térvesztése után csapódtak a Jobbikhoz vidéken, főleg Északkelet-Magyarországon?

Nem azt mondom, ezek föntebb elég erős kijelentések és vállalások... de most komolyan, Orbán Viktort és a Fideszt ennyire lehet gyűlölni állítólag magyar érzelműként, hogy annak szurkoltok, arra szavaztok, azzal szövetkeztek, aki 2006-ban rátok vezényelte a rendőrséget? Akik a Gárdát egyenként összecsomagoltatták és lecipeltették az Erzsébet térről?

Felfoghatatlan. Ezt hogy lehet összeegyeztetni? Szerintem sehogy.

Sose voltam jobbikos, de radikálisabb fideszesként (bevallom) mindig némi szimpátiával tekintettem rátok, hogy valaki keményebben is kiáll az elvei mellett, és felvállal olyan eretnek gondolatokat is, amiket mi már rég nem merünk a multi- és az EU-konformitás álcája mögött.

Nos, elnézve az utóbbi évek történéseit: mostanra szerény véleményem szerint sajnos szimpla kis ex-MSZP-ssé váltatok, akik ezt szégyellik bevallani, és most valójában csak visszatértetek a gyökerekhez. Mert MSZP-sek voltatok már 2002-ben is - a jobboldaliak pedig elpártoltak a Fideszhez, vagy a Mi Hazánkhoz.

A mai jobbikos - aki még mindig kitart a pártja mellett - ugyanaz az elvtelen, legalja-kategória, mint 1994 után az SZDSZ-es. Elindult harcos antikommunista pártként, aztán hirtelen, a hatalom közelében rájött, hogy mégis belülről lesz a legjobb megszelídíteni a kommunistákat, akik tulajdonképpen mégse olyan rosszak, vagy ha mégis, akkor meg legalább nem jobboldaliak.

Az MSZP legalább mindig (tehát 1990 óta) ugyanazt mondja és teszi: legyünk gyengék, szolgáljuk ki a Nyugatot és a Kisantantot, a jobboldal és Orbán Viktor pedig sorvadjon el. Ez őszinte és következetes - bármennyire is ocsmány. TGM is következetes, Thürmer is az: nem szeretne másnak látszani, mint ami.

De a Jobbik? Ugyanaz a saját szavazóit eláruló párt, mint később a Centrum Párt Kupa Mihállyal, majd az MDF Dávid Ibolyával az élén - mit is akartak nagyon? Habsburg Györgyöt, Bokros Lajost, egykulcsos adót (oké), és CD-re rögzített, diktafonnal titokban felvett, majd nyilvánosság elé tárt bizalmas beszélgetéseket. De leginkább Orbánt buktatni, sikerrel - és feltehetően nem ingyen. Helló, Márki-Zay; helló, Borkai, helló, besúgók!

kapcsolódó

  • Itt is a lényeg: csak nehogy a Fidesz legyen - bármi eszközzel!

Az a fajta, aki 2002-ben mindennap küldözgette nekem cukkolásból az ordenáré cigányozós meg felcsúti parasztozós SMS-eket (holott tudta, hogy a Fideszre fogok szavazni), Dr. Kendét olvasott, és büszkén szavazott le négy évvel később is az MSZP-re - mindegy, csak ne az Orbánra! Mert az Orbán cigány, a Deutsch zsidó, a Szájer meg buzi. Oké, de ha már listázol, akkor az MSZP-SZDSZ-ben mindenki az Unser Bildschirmben szereplő, 100%-os heteró braunhaxler? Vagy az MSZP-SZDSZ-es magyarosított az okés, mert legalább nem cigányorbán?

Aki alapvetően gyűlöli a zsidókat, cigányokat meg a homokosokat is, de csak a fideszes fáj neki? Aki a klubrádiós, toleráns-liberális kommentek között boldogan és sikerrel elviccelődik az ereszcsatornán meg a buzuláson, ugye? A Pride-ot pedig elnézzük - sőt, támogatjuk -, mert ők már a szövetségeseink. A Biden-gratuláció után jöhet a Jobbik-szivárványkamion!

Szóval ez lett belőletek, máig kitartó jobbikosokból. Azt jelenti a párthűség, hogy közös listán indultok az MSZP-vel és Gyurcsánnyal, ezt némi olimpiaromboló Momentummal és PM-es ügynökökkel fűszerezve: bravó.

Hogy a kommunista liberális is rossz, de legalább nem Fidesz? Ha szerencsétek lehet, újra megkaphatjátok Karácsony Gergely Szilvesztert miniszterelnökjelöltnek, ő aztán tényleg bizonyított.

Lelketek rajta, egészségetekre.