Jó eséllyel Karácsonyék a 3-as metró felújítását is elcseszik

Éljen a zöld és szabad Budapest!

Bár elvileg már zajlik a hármas metró középső szakaszának felújítása, néhány napja jött a hír, hogy nem sikerült az alagút-felújítás ügyében megállapodnia a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek a BKV-val.

Lejárt a póthatáridő is, és ha ez így folytatódik, akkor a Magyar Nemzet vonatkozó cikke szerint akár az a helyzet is előállhat, hogy Swietelsky úgy dönt, a munka folytatása mellett beperli a ­BKV-t - vagy úgy is határozhatnak, hogy levonulnak a területről. Ez pedig azt is jelentené, hogy új közbeszerzést kell kiírnia a BKV-nak.

Magyarul a főpolgármester és csapata jó úton jár, amennyiben jóval hosszabb és/vagy drágább metró-felújítást szeretnének, mint ahogy azt eredetileg eltervezték. Nem ismerős ez a történet valahonnan?

Meglepődsz: ezt is elcseszték Karácsonyék.

 

De semmit nem lehet tudni arról sem, hogy végre történik-e valami a Lánchíd felújítása során. Ezzel ugyanis nem dicsekszik posztjaiban a grafomán Gál. J. Zoltán Karácsony Gergely.

Az biztos, hogy a Mekk-mester Karácsony-stáb egy év után még csak normálisan kiírni sem tudta a borzalmas állapotban lévő Lánchíd felújítására irányuló közbeszerzést, és egy szarvashiba miatt módosítaniuk kellett a feltételeken.

A helyzet persze nem ismeretlen.

Hiszen „épített" itt már liberális főpolgármester metrót. Vagyis inkább csak beszélt róla, közben pedig csak szépen csorogtak el a milliárdok a haveroknak.

A számla egyre nagyobb lett, csak épp a metró nem akart elkészülni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP Forrás: AFP

A végeredmény az lett, hogy a Demszky-Hagyó páros összehozta az Európai Unió legnagyobb mutyiját,

és a libsik által sokszor szívesen emlegetett OLAF megállapította, hogy a metrófelújítás különböző típusú szabálytalanságok által érintett szerződéseinek teljes összege: 1 053 372 541 EUR (272 823 488 215 HUF) volt, ami a projekt teljes összegének mintegy 60 százaléka volt.

Ha másban nem is, ebben Deszmkyék uniós szintű rekordot döntöttek. Innen is gratulálunk a „sikerhez"!

Azt mondhatnánk, hogy oké, de akkor ennyi veszteség árán biztos faszán átadta Demszky a metrót, de nem. 

Az SZDSZ-es főpolgármester lényegében két beomló lyukat hagyott maga után, hogy aztán a „mindent mindig szétlopó" Fideszes városvezetés a tárgyalások és a munka érdemi részét elvégezze, és Tarlós István átadja azt a működő négyes metrót, amit Demszky már a 90-es évek végén megígért.

- Ahogy a fideszes városvezetés belevágott és felújította a hármas metró két szakaszát is.

Most úgy tűnik, Karácsonynak ezt a maradék egyet sem sikerül. Éljen a zöld és szabad Budapest!