Karácsony szupercsapata: emberek akik egyszerre több helyen is vannak, és olyanok, akik mindenhez értenek

Megkaptuk a magas és vékony főpolgármester válaszát a közérdekű adatigénylésünkre. A leveléből pedig jó pár érdekesség derült ki Karácsony agyonfizetett tanácsadóiról.

  • A Fővárosi Önkormányzat válaszából kiderült, hogy a jogász végzettségű, korábban újságíróként dolgozó G. Szabó Dániel most már a szervezéshez, koordinációhoz és az informatikához is ért, hiszen ilyen területekért felelt/felel főosztályvezetőként a Városházán.
  • De nagyon érdekes az álcivil Kéri András munkaköri leírása is, ugyanis Kéri olyan szuperképességekkel rendelkezik, hogy amellett, hogy ellátja a hazai Amnesty International vezetését, éveken keresztül „főállásban”  dolgozott tanácsadóként Karácsony mellett. Nem is értjük, hogy ilyen kvalitásokkal, hogy engedhette el mégis a kezét Karácsony tavaly decemberben.
  • Ráadásul a függetlenségére büszke civil szervezet vezetője jó eséllyel lobbitevékenységet végzett az EU-s forrásokére, és a Fővárosi Önkormányzat részére más, virtigli politikai érdekeket szolgált külföldön. Legalábbis erre utal Kéri munkaköri leírása.
  • De a Helsinki Bizottság ügyvédje, Németh (L.) Zsolttal is fordult a világ, hiszen míg korábban közigazgatási szakreferensként dolgozott Karácsonynak, mára a főváros brüsszeli képviseletén segít be Jávor Benedeknek segít be közvetlen forrásokért lobbizni és a kormányt kikerülni.

Beérkezett a Fővárosi Önkormányzat válasza a Kontra közérdekű adatigénylésére.

kapcsolódó

  • Soros kitartott emberei a Városházán

    Soros kitartott emberei a Városházán

    Karácsony Gergely a hazai Soros-hálózathoz erősen kötődő embereket alkalmaz tanácsadóként, sok százezer forintért havonta. G. Szabó Dániel, Németh (L.) Zsolt, Barsi Orsolya, Kéri András csak néhány név azon fővárosi tanácsadók közül, akik fontos pozíciókban ücsörögnek és nem igazán tudjuk, hogy milyen hasznosat is csinálnak a főváros javára.

Ahogy a korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, azt szerettük volna megtudni Karácsony Gergelytől, hogy az igencsak jól fizetett és kellőképpen eldugott tanácsadói pontosan milyen feladatot is végeznek a sok százezer forintos fizetésükért – miközben a fővárosi cégeknél leépítések, fű alatti elbocsátások zajlanak.

Ezért kikértük több tanácsadó munkaköri leírását, amikből érdekes dolgok derültek ki.

A főpolgármester munkatársai egytől egyig sok mindenhez értő, dolgos emberek, akik között akad olyan is, aki  egyidejűleg több munkakörben is helyt tud állni.

G. Szabó Dániel mindenhez is ért

Ahogy korábban megírtuk, G. Szabó Dánielt, a Soros-birodalom hazai, megbízható emberét, korábbi indexes és átlátszós újságírót Karácsony havi 600 ezer forintért foglalkoztatja mint közigazgatási szakreferenst.

A megküldött munkaköri leírásokból megtudtuk, hogy a jogi végzettséggel rendelkező G. Szabó a szervezéshez, a koordinációhoz és az informatikához is remekül ért (hiába foglalkozott korábban újságírással, illetve a Momentum környékén politikával is).

A beosztásai legalábbis erre utalnak.

Forrás: Twitter

Hiszen 2020 januárjától a Szervezési és Informatikai Főosztály főosztályvezetője, majd 2020 novemberétől a Koordinációs Főosztály főosztályvezetője lett. Utóbbi pozíciót azóta is betölti.

Kéri András, aki egyszerre két helyen is tud lenni

A korábbi cikkünkben is kitértünk arra, hogy különös, hogy az Amnesty International elnöki pozícióját betöltő Kéri Andrásnak arra is jut ideje, hogy heti 40 órában, azaz  teljes állásban tanácsadó is legyen Karácsony mellett.

 

Kéri munkaköri leírásai azért is nevetségesek, mert aszerint a civil vezető a megbízását mindvégig főállásban látta el. Csak épp tudjuk, hogy ez nem igaz.

 

Hiszen köztudott, hogy évek óta vezeti a Soros-birodalom hazai zászlóshajójának számító, az Amnesty International-t.

Kéri egyébként már Zuglóban is segítette Karácsony munkáját, és a fővárosba is magával hozta Karácsony, amiért havi 850 ezer forint ütötte a markát.

Ami egy kicsit azért elgondolkodtató, hogy Kéri első fővárosi munkaköri leírásában feladatként kapta, hogy közvetlen európai uniós forrásokkal kapcsolatos ügyeket intézze, valamint a Főpolgármesteri Hivatal „nemzetközi kapcsolatait a gyakorlatban valósítsa meg”, bármit is jelentsen ez.

 

Vagyis egy elvileg nem politikai célokat szolgáló civil szervezet vezetője, másodállásban lobbitevékenységet végzett, és egyértelműen politikai érdekeket szolgált ki a Fővárosi Önkormányzat részére.

A civil igazolás beosztása is változott az évek alatt, hiszen „közigazgatási önkormányzati főtanácsadó” lett „közigazgatási szakreferens”-ből, és olyan feladatokat is megkapott, mint például H2020 User Chi nevű projektjének felügyelete.

Ez az uniós támogatás elektromos autók töltőállomásainak telepítését hivatott – többek közt – a magyar fővárosban támogatni, és kis böngészéssel meg is találjuk a „magas és vékony” főpolgármester urat, ahogy a nemzetközi oldalon – persze magyarul – büszkélkedik az elért eredményekkel.

Kész szerencse, hogy a 3-as metró vagy a Blaha felújításáról nem kérdezték.

 

Ahogy a válaszlevélből megtudtuk, Kéri jogviszonya megszűnt 2021. december 31-én. Így Karácsony hátországa mindenképp szegényedett egy emberfeletti képességekkel rendelkező, aktív civillel.

Jávor Benedek lenyúlta Karácsony házi ügyvédjét

De nagyot fordult a világ Németh (L.) Zsolttal is, akit Karácsony szintén Zuglóból hozott el, ahol kabinetfőnökként funkcionált. Németh Zsoltról elmondtuk, hogy a Soros-birodalomban is fontos szerepet töltött be, hiszen Transparency International (TI) ügyvédjeként dolgozott korábban. De felesége is magas pozícióban dolgozik az álcivil hálózatban.

Az ügyvéd közigazgatási szakreferensként 900 ezer forintot vihetett haza Karácsony Városházájáról. Munkáját pedig főállásban látta el.

2020 júliusában azonban módosult Németh munkaköre, és "koordinációs önkormányzati tanácsadóvá" avanzsált, munkáját pedig a Budapest Brüsszeli Képviseletének vezetője, azaz Jávor Benedek irányítja azóta.

Németh munkaköri leírásából kikerült az is, hogy főállásban látja el a feladatát, ami arra enged következtetni, hogy kiköltözhetett Brüsszelbe, ahol Jávor Benedekkel közösen lobbiznak a főváros közvetlen uniós forrásaiért, a kormányzat kikerülésével.

Erre utal az a sor a feladatkörében, miszerint: „Ellátja az uniós- és egyéb külföldi pályázati források felkutatását, menedzselését”.

 

De az is szerepel a munkakörében, hogy

Részt vesz a Brüsszelben megrendezésre kerülő és a Főváros számára jelentős konferenciákon, szemináriumokon, azokról összefoglalót készít.

Szerintem sokan vagyunk még, akik szívesen járnának havi 900 ezer forintért külföldi konferenciákra, és akár még jegyzetet is készítenének belőle.