Karácsony szokás szerint lusta volt dolgozni, most durcás kisgyereket játszik

Vagy nem is inkább játssza a durcás kisgyereket, hanem egyre inkább bebizonyosodik róla, hogy az is.

A történet röviden annyi, hogy a fővárosi hajléktalankórház épületébe az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet költözik egy évekkel ezelőtti ingatlan adás-vétel folyományaként. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában levő ingatlant a Főváros 2012 óta bérli. Az intézmény pedig 8 évvel ezelőtt több száz milliós állami támogatásból jött létre. A szerződésük ugyan határozatlan időre szólt, azonban egy kitétel miatt 8 év után ez felbontható. Ennek hatályba lépése során az MNV felbontotta ezt a szerződést, amelyről 2020 júniusában értesítették is a Fővárost.

A 6 hónapos felmondási idő alatt az önkormányzat azonban passzív magatartást mutatott (értsd: szokás szerint karba tett kézzel ültek a babérjaikon és facebookoztak) ezért egy további 3 hónapra szóló, határozott idejű szerződést kínáltak nekik, hogy ugyan mégiscsak kezdjenek valamit a kórház megszűnésével a betegellátás folytonosságának biztosítása érdekében.

Minden hiába, Karácsony Gergelynek, négy alpolgármesterének, negyvenvalahány tanácsadójának és egy Gál J. Zoltánjának 9 hónap sem volt elég ahhoz, hogy megszervezzék a kórház költöztetését illetve egy másik ingatlanba helyezését.

Helyette megint csak kapkodnak és kapitális hibájukat a Facebookon próbálják árnyalni azzal, hogy mindent a Fideszre kennek. Habonyoznak, mutyiznak, meg prüszkölnek ahelyett, hogy végre egyszer csinálnának is valamit.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Hiába a szerződés diktálta feltételek, a Főpolgármester kijelentette, hogy a jogállamiságra való tekintettel (!!) a májusi határidővel sem hajlandó kiköltöztetni a kórházat az ingatlanból. De hogy hivatkozhat a jogállamiságra, amikor épp megszegni próbál egy szerződést? Ez is amolyan karácsonyos hatásvadász blöff a sok közül.

Nem fogják elhinni, de a Főpolgármester Kis Ambrus és Misetics Bálint társaságában a helyszínre látogatott és állománygyűlést tartott a kórház dolgozóinak, valamint sajtótájékoztatót a média képviselőinek. Az állománygyűlésen talán elhangzott egy halk mea culpa, talán nem, de arra azért mérget is vehetnénk, hogy első sorban nem arról szólt Karácsony mondandója, hogy hanyagságuk miatt veszélybe került a betegek ellátása. Reméljük, az iroda melegéhez szokott 3 úriember nem fázott meg a nehéz terepen. Már csak a Pesti úti idősek otthonába kellene ellátogatni, hogy leróják kegyeletüket az otthon elhunyt lakóinak, de talán majd arra is sor kerül egyszer, nem csak a közösségi médiában.

Egy újabb nagy médiahacacáré, egy újabb elrontott főpolgármesteri akció. Ahogy a mondás tartja, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. De Karácsony akkor is hibázik már, ha nem dolgozik. Ki érti ezt?